Arkadaşlar işim dolayısıyla gördüğüm bugünkü italyan gazetesinden Yeni I40'ın reklamı dikkatimi çekti. Yanılmıyorsam SW tipinde. Fotoları İ-Phone'dan çektim net değil ama paylaşmak istedim.
Bu arada aynı gazetede 8.300 Euro'ya 3 kapı seat ıbıza fiyatını görünce insan kahroluyor. Burada araç için ödediğimiz vergiler bizi yakıyor, yıkıyor
Bir de Amerika'daki fiyatları bilseniz 15-20 bin Dolara cipler vs. alınabiliyor. Ordaki rakamları görünce içim yanıyor. Adamlarda benzin de ucuz olunca yaya kimseyi göremiyorsunuz
Aynen ben de işim gereği zaman zaman gitme şansı buluyorum. Birkaç günlükte olsa, - İlginç araçlar görüyorum ama fotolamaktan çekiniyorum, 11 Eylül'den sonra hepsi paranoyak olmuşlar Ama bundan sonra fırsat bulursam bakarım - Bir başka dikkatimi çeken nokta ise neredeyse hiç çamurlu, kirli araba görmedim. Yağışlı havalarda bile. Tabi bunu adamların yollarına da bağlamak lazım. - Sizinde dikkatinizi çekmiştir. ABD'de bizim bazı çok bilmişlerin burun kıvırdığı Japon ve Kore arabaları zirvede. Bir Marshall veya Best Buy otoparkına baktığımda çoğunluk uzak doğu araçlarında. - Avrupa arabalarda Mercedes ve BMW hakim. VW yok gibi. Opel hiç görmedim. GM'un stratejisi olabilir Opel'in yokluğu. Renault ve Fiat'da yok. Ancak enson Wahsington DC de Fiat Showroom'u gördüm. Sadece 500'lerin satışını yapıyorlardı.
Ben de bir dönem Fiat Marea Liberty 2002 1.6 kullanmıştım. Hız tutkunu değilim ama 1 km'den bana selektör yakan oldumu araca bastığımda uçuyordu adeta. Bedeli ise su gibi tüketilen yakıt oluyordu Böyle olunca gittim küçük dizel araba aldım baktım B sınıfı bu araç bana gürültülü ve küçük geldi. Böyle olunca benim deyimimle B+ bir araç olan Kia Rio'ma kavuştum