slm....bıldıgınız gıbı consept plus aracta 17 jant hankook lastik var.3 gundur kullanıyorum sızde benım gıbı iceriye fazla lastık sesı geldıgını dusunuyormusunuz...fark verlp mıchelın yada baska lastık almayı uygun bulurmusuz...400 500 lıra cıvarında fark ıstendı.. Guvenılırlıgı ve kalıtesı hakkında da bılgısı olan arkadas varsa goruslerı benım ıcın onemlı...tskler...
Merhaba Murat Bey. Ben de lastik sesini çok buluyorum ama fiyat farkının daha fazla olacağı söylendiği için açıkçası değiştirmekten vaz geçmiştim. 400 TL gibi bir farksa bence değiştirilebilir..
Test sürüşü yaptığımız zamanlarda bizimde dikkatimizi çekmişti , artık şu kore lastikleri ya kaliteyi arttırsın yada Kia milliyetçiliği biraz bırakıp yol tutuş ve konforu daha yüksek lastiklerle araçlarını donatsın ...
Cok iyi lastik fiyatlarini bilmem ama sanki fazla gibi geldi. Belkide degildir. Babamda ayni arac var ama bencok ses geldigini hissetmedim.
test sürüşü yaptığımda bende farkettim yol sesini, ama rüzgar ve motor sesi yalıtımının başarısıdır diye düşünmüştüm demekki değilmiş...test yeterli olmadı demekki benim için. Murat, ed ceed lerde michelin energy saver'lar var(genellemeyim ama benim aracımın orj lastikleri), sadece hankook kullanmıyorlar yani.ama energy saver lar, şu an kullandığım lassa snowayslerden bile daha gürültülü geliyor bana.Arkadaşların bunuda düşünmelerini isterim. Eğer yol sesi yalıtımı zayıfsa, lastikler etkiler ama süper bir değişim yaratmaz.Ziebart yol sesi yalıtımı yaptırırdım ben 400 500 ün üstüne biraz daha koyup çok daha farkeder
Aracınız tekrar hayırlı olsun.Michelin energy saver lastiği ile ses hissedilir derecede azalacaktır.Ben aracımı aldığımda kumho marka lastikler takılıydı.Lastikler değiştiğinde ses hissedilir derecede azalmıştı. Bir de aracınızın altını ve davlumbazların içini ziebartta ses yalıtımı yaptırırırsanız ses çok daha zalır.Kardeşimin aracına yaptırdığımızda olumlu sonuç almıştık.
herkese görüşleri için teşekkürler... aracın şuanki lastiklerine 700 lira sayıp dunlop için 700 lira michelin için 1000 lira fark istediler genel olarak... bu fiyatlar yüksek geldiği için vazgeçtim ama yalıtım yaptırmayı da düşüneceğim...
Tek kar'da 2012 Rio sporty kullandık , o araçta da ses yalıtımı yapılmıştı ve benim çok hoşuma gitti sürüş hissi , ses yalıtımını başarılı buluyorum
benim kullandığım ceedde de Michelin takılıydı ve test sırasında yüksek hızlara cıktım yol rüzgar motor sesi yüksek hızlarda bile cok iyiydi galiba ceede asık oldum diyebilirm
yahu bu lastik fiyatları ne kadar ki hani dunlop desen 700 (eski lastik) +700 (fark) =1400 eder... bu işte bir yanlışlık var
O kadar fiyat farkında contiental takmaları lazım Bana kalırsa dostum aracı aldıktan sonra iyi bir lastikçiye git. Al bunları sadece gelene kadar kullandım, bana adam akıllı bir lastik ver desen bayiden daha uygun fiyat vereceklerini düşünüyorum kesinlikle.
Hankook'lar biraz sesli lastikler ama kalitesiz değiller. Sporty donanımlı Rio'da Conti Sport Contact 5 takılı geliyor, bence Ceed'de plus ve premium pakette buna benzer lastikler takılı olmalı.
bendede aynı problem var lastiklerden çok ses geliyor. yeni ceedin concept modelleri 16 jant ve lastikler birazdaha yanaklı olduğu için çok problem yokmuş. ama benim araç concept plus 17 jant 225/45/R17 yani 45 yanak payı az oluğu için çok ses geliyor, bide malesef hankok lastiklerde de bu sesin payı büyük. servise sordum ileride bu lastikler ömrünü tamamlayınca 45 yanak payı değilde 55 yanak paylı lastik taktırsam uygun olurmu diye, uygun olmaz dediler, sürtme yapabilirmiş çamurluğa. ama ileride orjinal lastiklerin ömrü bitince michelinin aynı ölçülere sahip 225/45/R17 lastiğini taktıracağım araca eminim ses kesilecektir.
Servisin verdiği tavsiye ye bende katılıyorum.Çamurluk içine sürtme yapma ihtimalinin yanında bir de normal de olmanız gereken süratten daha farklı gösterecek,sürat göstergesi. Michelin doğru seçim.Benim aracımda orjinal kumho lastikleri michelin ile değiştirdiğimde ses hissedilir seviye de azalmıştı.
Arkadaşlar sesten dolayı aracının altına ve davlumbazlarına pütür yaptıran var mı? würth ün pütürü araç başına yaklaşık 100tl oluyor, yaptırılmalı mı?
hankok kumho vs kore lastiklerinin yapisi sert. haliyle sesi de fazla yapiyor. bizm ceratoda da kumho vardi. conti ye gectigimizde oh be dedirtti. ama sirf ses icinde lastik degistirilmez bence. eskiyince conti takin derim.