Merhaba arkadaşlar aracım cerato 2005.benim problemim aracın yan camlarında yağmur yadığında biriken su damlalarını camı aşağı indirdiğimde suyu sırmamsı.camı yukarı kaldırdığımda su damlaları aynı indiği gibi duruyor.camın yanındaki fitil suyu hiç sıyırmıyor.Daha önceki arabam olan fiestada camı aşağı indirdiğimde camda neredeyse su kalmıyordu.fakat ceratomda su aynı kalıyor.sizlerdede aynımı acaba.benimle paylaşırmısınız.
Ben kendim araç fitileri üreten fabrikada çalışıyorum bmw renault fiat audi wolksvagen ford saab toyota vs. kapı cam ve bagaj fitilerini yapalırken ses ve su testinden geçiyoruz cam sıyırıcı fitilleride aynı keza kore arabalarında bu özellik pek yok bundan önceki arabam toyotaydı arabam ufak bir sele maruz kalmıştı kapılardan kesinlikle su almamıştı bu aracımın fıtıllerı bana cokta umut vermiyor lakin çok rahat ve komforlu araç ne yapalım her güzelin kusurları vardır
Fitiller den kaynaklı bir sıkıntı ise değiştirin derim ancak değilse bu videoyu izleyin http://www.youtube.com/watch?v=nRmV-coA9ZA
Aynı durum bizim rioda da var ancak sanırım fitillerin çok sıkışık olmamasından dolayı kaynaklanıyordur. Bu durumun avantajı olarak camlar kirli ve tozluyken indirip kaldırırken çizilme riskini en aza indirgiyor
dogru dıyorsun ugur kardesım cızılme rıskını en aza ındırır..O yuzden kafayı takmamak keyıfını surmek lazım
aslında kötü bir durum demekki bu sizin probleminiz değil genel bir sorunmuş. isterseniz aracın yan camlarına su kaydırıcı kullanın. üzerinde su tutmaz sizde indirmek zorunda kalmazsınız.
Arkadaşlar camı açıp kapatırken dikkat ederseniz;camı açarken dışarıdan baktığınızda cam ilk hareketi yaptığında alt fitile yapışık pozisyonundan hafifçe içeri doğru giriyor ve aşağı inmeye başlıyor. Kapattığınızda ise camın kapanırken son hareketi aracın dışına doğru fitile baskı yapacak şekilde oluyor.Yani normal çalışması bu şekilde.Kapalıyken bu dışa doğru hareket yüzünden kapı içerisine su almıyor.Eğer alıyorsa fitillerde o zaman problem vardır.Camın kapanıp açılma normal çalışması bu şekilde.