Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yakıt

'Rio Forum - Club' forumunda Alicanım tarafından 15 Ekim 2012 tarihinde açılan konu

1. Alicanım

Alicanım

Alınan Beğeniler:
    14
    Gidiş geliş 48 Km olan uzaklıkta yeni rio dizel ile 6.90 kuruşluk yakıt harcadım.Fazla mı yoksa normal mi?Arkadaşlar bu konuda görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum.Giderken depoyu fullemiştim.Gelirken ne kadar harcamışım diye tekrar üzerine yakıt aldım ve tabanca atınca 6.90 olarak yazdı.

2. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    Merhaba, tabanca pompadan pompaya değişiyor, yakıt görnene kadar doldurup tekrar görünene kadar doldurmak en doğru yöntem.

3. Alicanım

Alicanım

Alınan Beğeniler:
    14
    Genelde sürekli aynı yerden yakıt alırım.Yakıt alırken özellikle tabanca attığında üzerine dolum yaptırmam.Daha önce bir aracıma tabanca attıktan sonra görevli üzerine dolum yapmıştı ve bu sırada benzin dışarıya taşmıştı.Bunun için özellikle tabanca attıktan sonra dolum yaptırmıyorum.Verdiğim değerde bu şekilde oldu.Eğer siz Serdar Bey öyle diyorsanız bir dahaki sefere dolum yaptırdığımda sizin dediğinizi yapmaya çalışırım.Eğer dizele zam gelmezse.

4. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    Aslında litre olarak yazsanız daha iyi olur. Ben eşimin arabasında taşana kadar dolum yaptırıyorum ölçüm için, çok az taşma olduğunda bile meblağ olarak ciddi birşey farketmiyor. Pompacının marifetinede bağlı biraz.

5. Alicanım

Alicanım

Alınan Beğeniler:
    14
    Bir dahaki sefere litre olarak yazarım.

6. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Yakıt ölçümünde doldur boşalt en sağlıklı yöntemdir, yani pompa atana kadar yakıt alıp, yakıt azaldı uyarı ışığı yanıncaya kadar kullanıp ışık yanınca hemen almak, bir de Serdar Bey'in dediği gibi tüketim hesabını litre/100 km olarak yaparsanız daha iyi olur, malum ülkede hergün yakıt fiyatları değişiyor..

Yukarıdaki rakamlarınıza gelince, normal değil az da değil, çok çok az..:thumbup:

7. MAKİNİST 41

MAKİNİST 41 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar bende 1 hafta önce depoyu taşana kadar doldurup 100 km yol yaptım hızım 60 km ila 120 km arasında değişti aynı pompaya tekrar gelip doldurdum 5 lt aldı
    arabam 7000 km
    bu araç şehir içinde çok yakıyor şöyleki 8 lt ye kadar çıkıyor ilk bakımadan sonra düşermi bilmem ama şu an durum bu

8. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Birol Bey dizel motorlar benzinliye göre biraz daha geç açılır, kendi aracımda 7000 km den sonra yakıt belirgin düştü, sizinkinde de bu km lerde düşmeye başlayacaktır yakıt.

9. riomert

riomert Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    benim araç 11bin oldu 1.25 benzinli. Şehir içi 7 - 8 arası , şehir dışı 5 - 6,5 arası yakıyo.
    Henüz bakıma sokmadım.

10. Ercan

Ercan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Malesef Rio'lar şehir içinde pek tutumlu değiller.Şehirler arası otoban benzeri yollarda 130 km.'yi geçmeden 4,5 litreleri görebiliyorken, İstanbul şehir içi trafiğinde 25 km hız ortalamasıyla 6,5 litre civarlarında yakıt tüketimim. Aracım 7400 km'de. İlk bakımdan sonra düşer umarım.

11. turkeril

turkeril Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    92
    Gerçek Ad-Soyad:
    İlker TÜRKER
    Araç Modeli:
    Pg.308
    Yakıtınız çok değil, onu söyleyim...

25 km hız ortalaması ile daha düşüğü zaten pek mümkün değil. Mesela o şartlarda 1.6 crdi 8 - 8,5 yakar.

Motorun açılacağını ve daha düzgün şartlarda kullanıldığını hesaba kattığınızda 5,5'i falan görürsünüz ki Allah'tan daha ne istenir?

12. Ercan

Ercan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Zamanla bende tüketimin düşmesini umuyorum. Olurda 5,5 litrelere düşersem şehir içinde Allah'tan başka bişey istenmez tabi ve en az 5 yıl beraber oluruz Rio ile:)

13. blackeagle25

blackeagle25 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar bende rio fancy 1.4 disel var ramazan bayramında erzurumdan konya ya tam 1,125 depo ile yani bir depo ve çeyrek deponun yarısı kadar mazot harcadım bu da yaklaşık 48 litreye falan denk geliyor ( 3,8 lt fiyatından 3,8X48=183 lira eder 183/990km ve bu da ortalama 0,184 lira yaktığı anlamına geliyor) ve arabam daha 1000 km bile yapmamıştı ortalama 90 ile 120 km hız aralığında seyrettim yakıtı uzun yolda gayet tatminkar geldi bana fakat arabanın motorunun henüz açılmadığından mıdır nedir hafif bir klima çalışmasında bile araba kalkarken boğuluyor sonra kendini topluyor aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var mı? haa arabanın donanım sevyesine bakarsak bence piyasa da hala bir çok lüks markanın bile opsiyon olarak sunduğu donanımlara biz hiçbir ekstra vermeden sahip olduk:=) arabamı çok seviyorum inşallah ilk servise kadar performansı istediğim sevyeye çıkmış olur yoksa hevesim kursağımda kalacak :(

14. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Ergün Bey düşük motor hacimli araçlarda klima açıldığı zaman güçte azalma hissedilir, tamamen rakamsal normal bir durum.

1.5 lt 82 bg crdı getzim vardı, aynı durum onda da vardı, eşimin 1,2 lt 75 bg corsası var yine aynı..

15. blackeagle25

blackeagle25 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tşkler

mehmet bey vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.

16. turkeril

turkeril Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    92
    Gerçek Ad-Soyad:
    İlker TÜRKER
    Araç Modeli:
    Pg.308
    Klimayı hissetmediğim tek aracım Cerato 1.6 crdi idi. O da geçmişte kaldı malesef :D Şimdi Saxo 1.5d kullanıyorum, sırf ekonomi için aldım.

Bu Sayfayı Paylaş