arkadaşlar aracım 2007 kia rio sedan 1,5 crdi ex advance. sorun şu ki bu aracın yakıt tankı 45 lt diye biliyorum. dün akşam düzce de shell bayisine gitti kırmızı ışık yeni yanmıştı. depoyu doldurdum. 48 lt aldı. 45 lt lik tank, içinde yakıt varken nasıl 48 lt alıyor. ben mi yanlış biliyorum yoksa petrol istasyonu hile mi yapıyor. eğer tank 45 lt ise elimdeki fiş ile hakkımı hukuk yolu ile arayabilirmiyim. ne dersiniz.
Merhaba.Benim aracımın kitabi depo hacmi 55 litre görünüyor.Ancak depom 62 lt alıyor.Sizin aracınızda bence 50 lt den fazla yakıt alabiliyordur.Daha önce forumda bu konuyla ilgili paylaşım olmuştu.Yerini şimdi hatırlıyamadım ama herkes aynı durumdan bahsetmişti.Yani bizim araçlar kitapta yazandan 6-7 litre daha fazla kapasitede yakıt alabiliyor.Durum normal bence.
ewt aynı durumu bende yasadım normalde 55 lt dıye bılıyordum 61 lıtre alınca dedım kazıklandık ama arastırınca normal oldugunu gordum )
Yakıt tanklarında genellikle belirli bir hacim yakıtın ısınması sonucu artan hacim nedeni ile böyle bir bölüm var. Bu bölüm dolum sırasında havalandırma işlevi gördüğü gibi özellikle motorinin köpürme olayında da yardımcı oluyor.
Tek sorununuz bu olsun arkadaşlar. Benim de yakıt tankıyla ilgili sorunum var. Bu fiyatlar varken bir türlü dolmuyor.....
Normal şartlarda dediğini gibi yakıt tankınız o kadar alıyordur ama sonucta tanktan yukarıya doğru uzanan boru hattı var buda siz alırken doldurduysalar nerden baksanız 4-5 litre fazla yapar. Birde arkadaşların dediği gibi ısınmadan dolayı genleşme ve hava yapma ihtimalide var. Bunu birkac kere test ederseniz anlarsıniz. Tabiki istasyonların kandırmalarıda soz konusu.
Normalde depoyu doldururken yakıt tabancası yakıtın köpürmesi vb sebeplerle depoya dolmuş olan yakıtın taşmaması için yakıtı biraz erken kesiyor.Depo arka koltuğun altında malumunuz.Oradan yakıt alma deliğine kadar olan yakıt doldurma hattı-ki bu boru yakıt besleme borusuna göre daha çaplıdır-da doluyor. Üreticilerin verdiği depo kapasitesi normalde malumunuz olduğu üzere göstergedeki full çizgisine kadardır.Ancak biz depoyu tam doldurduğumuzda dikkat ettiyseniz yakıt seviye müşiri full çizgisinin üstüne çıkar.Üreticinin verdiği kapasite normalde tabancanın attığı seviyenin altındadır aslında