Vites yükseltmeniz gerektiğini gösteren işaret düşürmemiz gerektiğinde çıkmıyo sizdede öylemi. Birde vites yukseltmeden biraz daha devri yukseltirsek iki vites üstünü gösteriyo o şekilde 2 vites ileriye atmamız şanzıman için sıkıntı cikarmazmi iyi aksamlar
Bu işaret sadece sizin ekonomi yapmanız için olan vites yükseltme işaretidir. İşaretlere uymazsanız aracın her hangi parçasına zarar vermez. Ben vites yükseltme işaretlerine katiyen uymuyorum. Ama düşürmeniz gerektiğinde yine vites düşür uyarısı verir Sportageda böyle mesela D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aslina bakarsan bende uymuyorum ama merak ettim rio 2012 lerde yükseltme gostergesi var düşürme yok belki yenilere koymuşlardır
Olabilir hemşo takma kafaya istediğin gibi kullan manuel şanzıman olduğu için her hangi sıkıntı olmaz D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Vites yükseltme varsa düşürme de vardır diye düşünüyorum. Vites yükseltme yada düşürme uyarıları tamamen yazılımla alakalı birşey. 2000 devri gördüğünüzde size bir üst vitese atmanızı önerir, ama siz atmazsanız ve devri yükseltmeye devam ederseniz 2500 devirde 2 üst seviyeye yükseltmenizi önerir . Bu değerler sadece örnek vermek için kullandım. İki üst kullanmanızda birşey olmaz.
Dusuk devirde vites yukseldin 1200 1100 devirdeyken gazi tapalayin o zaman kucult diye yanar olmazsa sikinti var #01CHN49