Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Vites problemi

'Cerato Forum - Club' forumunda esad.f tarafından 5 Ocak 2015 tarihinde açılan konu

1. esad.f

esad.f Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Esad FINDIKLI
    Araç Modeli:
    Cerato Basic 1.5 CRDI
    İyi geceler öncelikle. 2006 113.500km de 1.5 crdi hb cerato aracımız. vitesler arada nuh diyor peygamber demiyor resmen :) neden oluyo bilmiyorum ama arada araç çok kullanılınca da yapıyor. vites boştayken bire ikiye geçmiyor, örneğin ikideyken 3e de geçmiyor. en zoru boştan bire birden ikiye ikiden bire geçişlerde oluyor. işin uyuz tarafı her zaman olmuyor tam acelem olduğu vakitlerde oluyor. debriyajı pompalıyorum gene de olmuyor. ancak aracı stop edip vitesi öyle atıyorum. bu sorun yalnız bende mi yoksa başkalarında da var mı ? çözüm bulabilen varsa yazabilirse sevinirim :)

2. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
  3. esad.f

esad.f Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Esad FINDIKLI
    Araç Modeli:
    Cerato Basic 1.5 CRDI
    5.5, aşağı yukarı 6 senedir bu aracı kullanıyorum, yaşıt araçları pek bilemiyorum da 2011 renault latitude, 2010 megane de kullandım uzun yol şehir içi, debriyaj farkı var evet renault dan sonra ceratonun debriyajı sert geliyor. Model yılından mı artık bilemiyorum ama bence de bi debriyaja göre fazla sert :D

4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Baskı ve yayları özelliğini kaybetmiştir.Linkteki testleri yaparsanız baskı balata değişim zamanı gelip gelmediğini anlarsınız.Sanki baskı balata değişimi gerekiyor gibi.

5. esad.f

esad.f Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Esad FINDIKLI
    Araç Modeli:
    Cerato Basic 1.5 CRDI
    şu anda yazıyı okuyorum, el frenli testlerde geçti araba da 3. viteste kalkışı yarın deneyeceğim, destek için teşekkürler. acaba ortalama değişim ücreti yazabilir misiniz ?

6. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Ben serviste değiştirttim 610 TL para verdim.Şu anda eski ceratolara kampanya olması lazım.kia.com.tr de vardı.579 TL baskı balata değişim ücreti fiyat yazmışlar.Ancak daha önce 900 TL yi buluyordu fiyat.

7. ceratodream

ceratodream Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.295
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yıldırım yıldırım
    Araç Modeli:
    Cerato
    Hakan Anladığım kadarı ile debriyaj pedalını pompalıyor ama gene Geçmiyor sanırsam baskı ayırmıyor dimi!
    Baskı bozulmuş

heh bunu beğendi.
  8. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Aynen Metin.Bana da öyle geldi.

9. ceratodream

ceratodream Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.295
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yıldırım yıldırım
    Araç Modeli:
    Cerato
    Geçen gün de ben ekspertiz Yaptım cerato44 e ne var ne yok söyledim.hepsi Dogru tespitleri.cerato doktoru olduk vesselam.
    Şahsen servise bir cerato gelse on dakika binsem arızalarını tespit edecek kadar tanıdım bu Araçları.

cerato44 bunu beğendi.
  10. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Öyle oldu.Al benden de o kadar:)

ceratodream bunu beğendi.
  11. esad.f

esad.f Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Esad FINDIKLI
    Araç Modeli:
    Cerato Basic 1.5 CRDI
    abiler 18 yaşındayım aracı teknik bilgi dahilinde 1 senedir kullanıyorum malesef :D araç sahibi duygusuyla yani yapılan bakımların genellikle ben bindiğimden dolayı benim cebimden çıkmasıyla aracın kıymeti anlaşılıyor :) ortalama 600 tl ise biraz az binicez arabaya şu sıralar :) teşekkürler.

12. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Özel servislerse daha uygun fiyata bu değişiklik yapılabilir.Ama orijinal valeo baskı balata tavsiye ederim.

13. fatih.koz

fatih.koz Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    543
    Gerçek Ad-Soyad:
    B. Fatih KOZ
    Araç Modeli:
    Cerato EX Advance 1.5 CRDi / 2006
    @esad.f Esad kardeşim 18 yaşında bu meseleyi mantık olarak çözüp kıymet bilmek güzel, maalesef birçok genç arkadaşımız halen bu mantığı kavrayabilmiş değil (yollarda görüyoruz) ...

@heh Hakan Bey, servis kampanyası için Çelik Motor yapabileceği bütün esneklikleri yapıp (bayi istemezse uygulamaz gibi) bizim araçları kapsam dışı bırakmış, belirlenen "tavsiye" fiyatlar sadece 2007-08-09 keratalar için geçerli imiş. Hazır yeni yıla girdik, arabaya da kampanyalı bir bakım yaptırayım şöyle bir komple elden geçsin diyordum (ki servisteki arkadaşlarda bekle mutlaka kampanya çıkar demişlerdi) ancak detayları okuyunca canım sıkıldı vazgeçtim bu planımdan.

Aklımdakiler şunlardı;

* Gergi - kayış kontrol / değişim (ki bu zaten artık alternatör kontrolü sırasında aradan çıkacak)
    * Fren disk / balata kontrol
    * Amortisör kontrol / değişim
    * Debriyaj seti kontrol

Doğru düzgün bir kampanya yapsalar hiç sanayi ile uğraşmadan çekecektim aracı yetkili servise hem onlar kazanacaktı hem Çelik Motor :(

Yıllarca otomotiv sektöründe çalıştım, birçok firma/ana bayi ile ilgili tecrübem oldu ... Eski araçlarını servise çekmek için uğraşmayan, onları neredeyse "dışlayan" başka firmaya denk gelmedim ... Diğer firmalar aman eski araçlarımız servise gelsin, onları kaybetmeyelim diye uğraşırken Çelik Motor maalesef tam bir tok satıcı edasında "Ne haliniz varsa görün bana sadece yeni arabalar gelsin kafi" (ki zaten gelmek zorundalar) diyor :(

heh bunu beğendi.
  14. ceratodream

ceratodream Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.295
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yıldırım yıldırım
    Araç Modeli:
    Cerato
    Baskı balatan 265 tl dir.
    Değişim ücretide 200 tl
    Ben bu maliyete hallettim.
    Volant taşlatırsan ekstra 40 tl masrafın olur Buda biraz titizlik meselesi

15. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Paylaşım için teşekkür ederim Fatih Bey.Demek bizim ceratolara negatif ayrımcılık yapıyorlar.Gerçi çelik motor tüm müşterilerine negatif ayrımcılık yapıyor ya.Aslında balata aynı balata.Kendilerini (ÇM) dev aynasında görmekten bıkmadılar.
    Sevgili distribütörümüz kendi bilir.Biz de alternatif yollara yönleniriz o zaman onların istedikleri gibi ne yapalım.

16. cerato44

cerato44 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    55
    Gerçek Ad-Soyad:
    ozan güzel
    Araç Modeli:
    kia cerato 2007 crdi
    metin abi bu cerato hastalığı yüzünden birçok insan tanıdım arabası ile uğraşan sana samimi söylüyorum senin gibisine hiç rastlamadım :) cerato hakkında herşeyi en ince detayına kadar biliyorsun valla .
    bide 6 vites olayını başardınmı çelik motora bilgisini ver seni müdür yapmazlarsa ben birşey bilmiyorum :)))

17. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    ÇM kıymet bilmez.Merak edip aramazlar bile.Benzer bir olay kendim de yaşadım.Oradan biliyorum.

Bu Sayfayı Paylaş