alırken bayideki ustaya sordum,hangisi az yakar diye, ustada dizel 25 krş, lpg 23 krş yakar demişti, ciddende öyle....izmir-konya arası 1200 km gittim geldim, 5 kişi ve bagaj full dolu, 220 tl tuttu.....
ben bir depo yakıt ile ( depo 160 TL ye doluyor) şehir içinde 630 km gidiyorum, çevre yoluna çıktığımda (ki hemen hemen her gün) 120-130 km süratlen, fena değil yakıt
1.6 CVVT A/T (Benzinli) Şehir İçi (lt/100 km) 9 Şehir Dışı (lt/100 km) 5,8 Karışık (lt/100 km) 7 Yani Siz Benzinde Tüketilen Yakıtı ( Ltre Bazında ) LPG De Tüketiyorsunuz...:confused1: Bana Göre İmkansız....
Kia Clup Tr, yeni farkettim ve üye oldum. Ben tam bir kiacıyım. Önceki aracım Cerato idi, Bu yaz hanıma yeni picanto, kendime venga 1.6 crdi aldım. Yakıt olarak benim umduğum gibi değil, araç henüz 2100km de. Şehir içi 8 lt civarı. Aracı kısa mesafede kullanıyorum. Yakıtın yüksek olması belki o sebeptendir.
1.6 CRDI Vengam ile şehir içi 100 km de; efendice kullanımda 5.8, haşarı kullanımda 6.1 litre yaktım. Şehir dışı deneme şansım henüz olmadı.
Şehir dışı deneme şansım oldu. (İstanbul - Tokat) Araç yüklü vaziyette gidişte ortalama 4,6 - 4.8 civarı, dönüşte yine yüklü vaziyette 5 - 5,5 Lt. yaktı. Dönüşte saatlerce trafiğe yakalandım. 3. vitesi zor gördüm. Boş otoban yollarda gidişte de dönüşte de hızım 130 - 150 arasıydı.