Merhabalar herkese selamlar ; 2010 model Kia Venga aracım var 1.6 dizel şikayetim araç yaklaşık 10 lt yakıyor. Depo full yapıp ölçüyorum. Bu araç bu kadar nasıl yakar demeyin cidden yakıyor ve yol bilgisayarı kendi kendini reset li yor günde 2 veya 3 sefer, çalıştırdıktan hemen sonra yapıyor ve ortalama yakıt tüketimi çok ve hızlı hareket ediyor. Tahminimce ben oksijen sensör ünden şüpheleniyorum bozuk olabilir. Siz değerli forum üyelerinden lütfen yorum bekliyorum. Sizce sebebi nedir ?? Şimdiden hepinize teşekkürler yorumlarınız için.
Konu başlığı düzeltilmiştir. Lütfen başlığı seçerken içerik ile alakalı olmasına dikkat edin. Aracınız otomatik mi? Ölçümüz depo ölçümü mü? 10 litre olarak telefuz ettiğiniz rakam şehiriçi mi, hangi şehir. v.s. detaylarıda paylaşmanız gerekiyor. İstanbul da sert kullanımla 15 litre bile yaktırılır sıkışık trafikte. hdi'lı, multijetli tenekelerle de kıyaslamamak gerekiyor.
Merhaba Serdar bey; konu başlığı düzeltimi için teşekkürler acemilikten kusura bakmayın. Araç manuel, ölçüm depo ölçümü aynı istasyon ve pompadan, genel şehir içi kullanım Samsun için hiç trafik yok güzergah ım da , genel anlamda sakin kullanırım aracı forumu muzdaki diğer arkadaşlar en fazla 7 lt bahsediyor. Daha önce 2,5 motor dizel 4x4 jip kullandım o bile bu kadar yakmıyordu. Bana göre 10 lt yakması çok fazla gariplik var bu kesin ama bulmak sıkıntı biraz siz değerli arkadaşların fikir ve tahminleri üzerine çöz ecem inşallah tekrar teşekkürler..
Duman hiç yok, hatta dizel araçlarda ani gaza yüklenmede biraz duman atar sonra keser gazı kökleyince mesela fakat bende oda yok 1 gram bile duman atmıyor. Enjektörlerden şüpelendim ilk başta söktüm ölçüme götürdüm hiç bir sorun çıkmadı test de. Serdar bey tekrar teşekkür ederim size yardımlarınız ve ilginiz için. Başka fikri veya yorumu olan arkadaş yok mu
şöyel söylim hyundai kia grubu 1.6 crdi motorları motor sogukken ciddi manada fazla yakar.buna şehir içi kullanımda dahildir.fakat bu motorlar yüksek güç üretir otobana çıktıgınızda abartısız tüketim verileriniz 100km/lt 4.1 görürsünüz.hatta çok sakin kullanırsanız 3.8 lt bile görürsünüz.ben cerato 1.6 crdi da sürekli düz zemine sahip (rampalı inişli çıkışlı olmayan) yol şartlarında en düşük degeri yakaladım. misal istanbul düzce veya izmir aydın arası gibi gibi. yoksa 1.6 crdi düşük viteslerde yakar söylim.
Turbo sonrasini ayirin birde oyle deneyin. Kat dpf tikanikligi olabilir. LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba; 1,2,3 vitesler iyi gibi, ama rampada ve uzun yolda pek atılgan değil doğrusu ve bana 1.6 128 bg hissini vermiyor doğrusu. Rampada 1,5 110 hp gezt ti yakalayamıyorum mesala. Garip ve basit bir problem gibi geliyor bana fakat çözemedim hala üzülüyorum valla.
Aracın ağırlığı ve yüksekliğinden dolayı Getz sizi rahatlıkla geçer oksijen sensorunu sokup hava tutun yada balata spreyi ile temizleyin eğer supheleniyorsaniz ben 2 gün önce temizledim biraz fark etti birde samsun demissiniz güzergahınız kısa ve yokuslu olması muhtemel güzergahınız ve kullanım alışkanlıklarınızı yazarsanız daha aydınlatıcı olabiliriz
Vengaların yol bilgisayarında bir sıkıntı var yakıtınızı birde trip tuşu ile km hesabından bulun birde. Vengada nedense yol bilgisayarı anlamadığım nedenlerle belirsiz aralıklarla kendini sıfırlıyor. Bu yüzden yakıt ölçümünü doğru yapmak pek mümkün değil. Geçen kmden hesapladım 7.1 lt yakmış 100 tl lik mazotla. Bu yolun çoğu şehiriçi yoğun dur kalklı kısa mesafeler. Evle işyerim arası 4 km. O yüzden yakıt bana aşırı gelmedi. Şehirlerarası yolda 90-100 le giderseniz 4 lt lerde tüketim. Normal şehiriçi trafiktede 6 lt civarı tahminim. Geçen servise uğradığımda söylemiştim sorunu, akünün kutup başlarını sökerek yol bilgisarayını sıfırladılar düzelmezse gelin dediler ama işten güçten vaktim olmadı henüz. Aracın çekişinde gidişinde hızlanmasında bir sıkıntı yok. Hızlı birşekilde 170-180 km lere kadar çıktım bir iki kere. Yol tutuşu ve hızlanması gayet iyi bence. Aracın 1500 kg olduğunu unutmayın.
Hepinize çok teşekkürler cevaplarınız için ,gelişmeleri tekrar yazacağım. Cevaplar ve yardım lariniz çoğaldıkca insan forumdan daha çok zevk alıyor hepinize sevgiler saygilar...
Peki sehirler arasi nasil yakiyor..?[/QUOTE] Merhaba ; Gebze den Samsun a geldimde yanlış hatırlamıyorsam 700 km idi ,1 depo ile geldim sayılır.
Maf sensörü,Boost sensörü ve rail sensörünü kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.Bir de turbodan emme manifolduna kadar olan kısımda devrede sıkıntı var mı kontrol ettirin bence.