Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Turbo Arızası Lanetli Araba. Gözünüzü Seveyim Defansa Gelin :)

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda serkan20 tarafından 4 Kasım 2022 tarihinde açılan konu

1. serkan20

serkan20 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serkan ALTUN
    Araç Modeli:
    Cerato
    Screenshot-20211116-173600-org-prowl-torquefree.jpg
    2006 1.5 Crdi Kia Cerato. 175 bin km. Alırken araba uçak gibiydi. Aracı aldıktan 1 hafta sonra Turbo ötmeye başladı, sonra Araba çekişten düştü. Sanayiye düştük. Sözün özü bize bu arabayı idareten yapıp, çaktılar. Bir daha arabayı ilk haline geri getiremedim. Üç defa Turbo dağıttık. Selenoid valf değişti. Westage zaten değişti. Enjektör memeler değişti. Egr yazılımsal iptal edildi. EGR Emme ve egzoz tarafından contalı. Ayrıca Egr'nin içeri, girip-çıkan dilinde de conta var. Fişi çekilmiş durumda. Turbo yağlamasında sorun yok. Zaten Turbo Mili emme tarafından kırıyor. Yağ 5w40. Emme manifoltu 3 tamirci bir turbocu sorun yok denildi. 2 defa turbo revize, 2 defa çıkma turbo takıldı. İkinci turbo farklı turbocudan. Yani turbocuyu da değiştirdim. Katalizöre baktılar sorun yok dediler. 2 ayrı beyinci baktı. Birinci beyinci, beyinden gelen, selenoid valf vs. kontrol eden 5Voltluk role yada benzeri parçayı değiştirdi. Orjinal Program attı. Araba tamam dedi. Ben olmamış Araba gitmiyor yine aynı dedim. Paradan ötürü atıştık. İkinci Beyinci, beyin değişecek diye eşşek yükü para istedi. Tak bakalım dedim. Yine araba gitmiyor. Onlada birbirimizi yedik. Tamirciler hak getire. Enjektörlere kadar değiştirttiler. Sonra Tamirci, Turbocuyu suçlar. Turbocu tamirciyi vs vs. Arabanın gitmeden önceki ELM verileri resmini ekledim. Aynı durumu Hyundai clup'te paylaştım. Cevap yazan arkadaşların tespitine göre Turbo fazla basıyor. Ama Neden??? Haliyle Bu hikaye uzar. Arabadan bıktım usandım. Denizlide çözüm bulamayacağımı anladım, İstanbula çekici ile arkadaşıma gönderdim. 1 yıldır birkaç tamirci arabaya baktı. Biraz mertlik hikayesi anlattı. Hallederiz abi. Yaparız abi! Falan filan. Güvenip teslim edemedik. Hatta biri Motor indircez dedi. Usta Bu adamın İstihkakını, Senden önce Gırtlağa kadar doldurdular. Sen geç kaldın dedik. Şu an Bi mecburi Maddiyaten Çıkma turbo aldık. Elimizde bekliyoruz. Yani gözünüzü seveyim. Defansa yardıma gelin :)

Bu Sayfayı Paylaş