Arkadaşlar merhaba, son dönemlerde yeni çıkan düşük hacimli fakat performansı yüksek verilerle ifade edilen motorlara rastlıyoruz. yakıt değerleri de çok ilginç.. Tabii olarak Türkiye'de alınan vergilerde bu tür vasıtaların piyasasının oluşmasında etkili olmuş olabilir. Bunu ilk deneyen bazı otomobil firmalarında çok iyi neticeler alınmadığı işitmiştim. Bu motorlarla ilgili fikirleriniz ve tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız? Herkese sevgi ve saygı..
1.4 tsi'ların yüksek beygirli (örnek 170hp) olanlarında yağ yakma vs problemler görülebiliyor ama 140, 122, 105 (1.2 tsi) hp olanlarda sıkıntı yok. 1.2 özellikle golf'te iyi tuttu çonkü hem fiyatı daha ulaşılabilir, hem mtv düşük, hem yakıt düşük, hem de performans olarak eski hitler motordan iyi. Bu tür düşük hacimli ve turbolu yeni nesil motorların tek dezavantajı direk benzin enjeksiyonlu oldukları için lpg çözümünün kısıtlı ve maliyetli olması. Ama golf'teki 1.2 tsi, bmt teknolojisi ile makul yakıt yakıyor, lpg olmadan da binilebilir seviyelerde. Çok sıkışık olmayan şehir içi trafiklerde 7 litre gibi yaktığı söyleniyor.
Fort 1 litrelik bir motor yapmıştı ama kullanana rastlamadım. Açıkçası benimde bu motor bayağı bir ilgimi çekiyor
1.2 tsi'ın bi de söyle bi mantığı var, eski 1.6 hitler ş.içi 12-13 litre lpog yakarken tsi 7-8 litre benzin yakıyor. Aslında aynı hesaba geliyor yaklaşık. Hatta bi keresinde octavia mpi ile uzun yol yapmıştım, karabük-istanbul 2x400 km, ortalama 8-9 litre lpg yakmıştı. Tsi benzinle 6 yaksa yine aynı hesap. Eski mpi motora göre mantıklı ama japon/kore atmosferiklerini alıp lpg taktırmak daha ekonomik oluyor tabi.
2010 160bg jetta 7 ılerı dsg 2010 122bg passat manuelım vardı ıkısıde bence çok ıyı araçlardı allaha sukur hıc bırınde problem yasamadım
Kronik yağ yakma problemini polo GTI'da duydum..Onun haricinde bildiğim kadarıyla DSG şanzıman belli bi süre sonra sorun çıkarıyor. Ama performans olarak gayet iyiler..Kullandıklarım en düşüğü 1.2 105 hp'den 1.4 170 Hp'ye kadar her devirde gayet istekli gidiyorlar.
1,4 tsi+dsg jetta 2010 bursa-giresun arası yolculukta 2 saat kadar kullandım uzun yolda vites geçişleri kullanımı keyifli ve rahat. araba bayılmadan düşük devirlerde ilerleyebiliyor.
benzinli motorlarda en dikkat çekici teknoloji son dönemde tsı o yüzden. Kıyaslamaya açık olduğu için bence her markanın TSı motoru konuşulabilir bence.