merhaba arkadaşlar. 2010 CERATO 1.6 arabanın triger setini değiştireceğim ama karasız kaldım. çoğu arkadaş serviste değiştirme diyor çok masraf çıkarır diyorlar. dışardan değiştirme taraftarı herkes.. dışarda değiştirmem ile servis arasında çok fark olur mu sizce? bir de servisdeki set fiyatını bilen var mı?
Kesinlikle çok fark olur bencede dışarıda tanıdık bilindik bir usta işinizi daha uygun halledecektır .
günün sorusu acaba 2010 ceratoda triger kayışı var mı ? servis fiyatı sorgulamasından önce bu soruyu yanıtlamak gerekir Yeni cerato zincirlidir. yani ağır bakımda sadece v kayışı aksamı değişir
Mustafa sen harikasin abicim.bu arada servisin elinde tamir soketleri yokmus.pert araclardan cikan ellerinde kalan soketleri kullaniyorlarmis.yoksa komple tesisat aldiriyorlar "araba aşkı başka"
ara bakımlar dışarıda yapılabilir fakat triger seti bence serviste değimeli çünkü riske edilebilecek bi parça değil olabilecek bir olumsuzlukta en azından servise hak iddaa edebilirsin fakat sanayideki usta sorumluluk almaz.serviste sadece trigeri değiştir diğer rutin bakımları sanayiiye götür bende 3 silindir admire vardı triger artı büyük bakım servis geçen sene 1300 tl istemişti.
2010 dan sonra zincir var orasını doğru diyorsun da zincir var diye değişmez diye bir şey yok.. zincire 80 binde bir bakım yaptırıp gerekli görüldüğü taktirde değiştirmek gerekir ayrıca diğer parçalara.. 80 bin olayıda bugun usta ile konuştum mutlaka 80 binde değişecek veya bakım yapılacak diye bir şey yok diyor.. ama 80 binden sonra her an her şey olabilir diyor. o yuzden büyük bir masraf çıkacağına bir triger setine baktırmak iyi olur diyor.. servis garanti olayı iyi oluyorda işte çok para istemeleri kötü oluyor) birde bir parça için gidiyorsun çıkarken bir bakıyorsun gittiğin parça dışında 2 veya 3 parça daha değiştirmişsin) şunu da değiştirsek iyi olur bu biraz yıpranmış deyip iyi satış yapıyorlarr..
ceratolarda 2007 den sonra hep zincir kullanıldı. zincirin bir değişim periyodu yoktur. zincirin ömrü kullanıcıya bağlıdır. ama hiç bir kıa hyundai aracı 90.000 km de arıza olmadıktan zinciri bozmaz. zincirin bozulması , ya yetersiz yağlama , yada darbeli sürüşten olur. türk insanız. hepimizi bir sıkıntımız olunca işin ehline gideriz. sağlıkda da bu böyle değilmidir . Servis fiyatı çoğu zaman sanayiden yüksek olur. ama , şunu unutmayalım. serviste yapılan işlem garanti altındadır. sanayide aynı durum geçerli değildir. , tesisleşme önemli bir maliyettir. lütfen söktak yapmayı periyodik bakım ile karıştırmayalım.( istisnai özel servisler olabilir ben genel için konuşuyorum)
Mustafa bey çok doğru dediniz,üzerine başka birşey eklemeye gerek yok bence iPhone5 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi