Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tebrikler...

'Diğer Markalar' forumunda Aknxxx tarafından 5 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

  1. Aknxxx

    Aknxxx Usta Sürücü

    Katılım:
    20 Ocak 2012
    Mesaj:
    775
    Alınan Beğeniler:
    1
    Şehir:
    İstanbul
    [​IMG]


    Volvo’nun Yeni Yaya Hava Yastığı Teknolojisi Detaylandı


    Volvo V40 dünyada bir ilk olarak yeni geliştirilen Yaya Hava Yastığı Teknolojisini içeriyor.

    Ön tampondaki alıcılar otomobille yaya arasındaki fiziksel teması algılayınca motor kapağının arka tarafı serbest bırakılıyor ve aynı anda ortaya çıkan hava yastığıyla şişiriliyor. Şişmiş hava yastığı kalkmış motor kapağının altındaki alanı, artı ön cam alanının yaklaşık üçte birini ve A sütunlarının alt kısmını kaplıyor.

    İlk kez Volvo’nun kullandığı, üç noktalı emniyet kemerinin artık neredeyse bütün otomobillerde bulunması gibi, bu teknolojinin de diğer otomobil üreticileri tarafından benimsenmesi bekleniyor.

    Volvo cihazın, insanların çarpma nedeniyle öldüğü kazaların yüzde 86′sında hayat kurtarabileceğini iddia ediyor. Cihaz ön tampona takılmış, bir çarpmada cismin ne kadar sert olduğunu tespit eden bir dizi alıcı vasıtasıyla çalışıyor.

    Eğer cisim esnek olarak kaydedilirse, örneğin bir insan uzvuysa ve otomobil 20 km/s ile 50 km/s arasında bir hızla gidiyorsa (Avrupa’da çoğu şehir yollarındaki hız sınırının altında), otomobilin motor kapağından bir hava yastığı fırlıyor ve ön camı kaplıyor.

    İsveçli üretici bu hava yastığının yayaların başlarının ön cama ve çevreleyen metale çarpmasını önleyeceğini ve ayrıca motor kapağını 10 santimetre yukarı iterek motorun üzerinde bir yastık oluşturacağını iddia ediyor.

    Hava yastığı gelecek aydan itibaren Volvo’nun V40 modeline standart olarak takılacak ve gelecekte de bütün yeni Volvo’larda kullanılacak

    Volvo’nun kıdemli güvenlik danışmanı Thomas Broberg şöyle konuştu: ‘Bu teknolojinin yayaların yaşadığı ciddi yaralanmaların sayısını önemli ölçüde azaltabileceğine inanıyoruz. Vizyonumuzun bir parçası olarak 2020 itibariyle hiç kimsenin bir Volvo’nun çarpması nedeniyle ölmemesi ve yaralanmaması gerekiyor.’

    Otomobillere aracın önüne çıkmak üzere olan bir insanı fark edebilen bir yaya algılama sistemi de takılabiliyor. Sistem sürücüyü uyarmak için sesli alarm veriyor ve eğer çarpma kaçınılmazsa otomatik olarak frene basıyor. Fakat bu teknoloji 80 santimden kısa çocukları korumayacak.

    http://www.youtube.com/watch?v=8wH6iNQUUI8
     
  2. Serdar

    Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

    Katılım:
    5 Eylül 2010
    Mesaj:
    2.996
    Alınan Beğeniler:
    893
    Şehir:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    Güzel düşünmüşler.
     
  3. umutd07

    umutd07 Moderator Moderator

    Katılım:
    11 Eylül 2011
    Mesaj:
    1.647
    Alınan Beğeniler:
    632
    Şehir:
    ANTALYA
    Gerçek Ad-Soyad:
    Umut dürüş
    Araç Modeli:
    2008 cerato Ex
    Çok güzel olmuş ama fiyata ekstra yük de olmuştur.
     

Bu Sayfayı Paylaş