Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 4 yıl önce 51bin kmde aldığım başka marka-model bir suv aracım vardı. Maalesef benim bilmediğim ama o markanın o motorunda kronik rastlanan arıza nedeniyle 61bin kmde motor arızası verdi ve aracı yaptırıp sattım. O sırada ev değiştirmemiz de gerekiyordu, hem tamir masrafı, hem “motor tekrar ayar tutmaz” muhabbetleri yüzünden sattım ve küçük bir araca geçiş yaptım. Şimdi hemen olmasa da bir süre sonra tekrar benzer bir suv araca geçme ihtimalim var. Yaptığım araştırmalarda en mantıklı seçenek olarak kia sportage t-gdi awd ve kardeşi tucson t-gdi awd çıktı. Fakat çok az rastlasam da bu motorun da blok içinde çıkan problemlerden dolayı su-yağ eksiltme ve mecburi motor rektifiye yaptırılan örnekleri olduğunu okudum. Dizel tucson ve sportagelerde dahi bu sorunlar yaşanmış. Dizel istemiyorum çünkü günlük yolum toplam 10km bile değil ve motor defalarca durup çalışıyor her sabah ve akşamüstü. Tüketim 20-25ltlere ulaşmadıkça sıkıntıdeğil. Hyundai Kia grubunun T-gdi motoru kronik sorunlu mu? Elbette her motorun bir ömrü var ama 200-250bin km görmeden motor yenilemesi ister mi? Bu mesajı üye olduğum forum/gruplarda paylaşıyorum ve mümkün olduğunca çok bilgi edinmek istiyorum. Uygun görülmezse silinebilir veya yayınlanmasına izin verilmeyebilir. Teşekkürler.
merhaba, aşırı besleme motorları düzgün kullanmazsanız normal motorlara göre sorun yaşama ihtimaliniz artar. dizel tucson/sportage üzerindeki 1.6 crdi motorla 150.000-200.000 km altında sorun yaşamak için çok çok kötü kullanmak yada kötü malzemelerle bakım yapılması lazım, birilerinin sorun yaşamış olması kullanıcı ile alakalı.