merhabalar... Aracıma 2-3 seferdir tam depo dolduruyorum benzin yere dökülmeden fulluyoruz. Yakıt sarfiyat v.s bakmak için fakat normalde çeyrek depo benzin varken fulle diyorum arkadaşa tabanca atınca bırakıyoruz. Normal kullanınca 100 km yapmadan ibre sanki ufak ufak Düşüyor sonra birden inmeye Başlıyor o Yüzden pompa attıktan sonrada dolduruyor burada sabit bir pompacım var Mehmetçik vakfında yanlız pompa attıktan sonra nereden baksan 50-60 lira alıyor üstüne. Pompacı arkadaş abi Kia lar genelde pompa atınca 50 lira civarında Yakıt alıyor dedi Bende pompa atınca tam Ağzına kadar dolduruyorum en azından 1 depoda en az 100 km daha fazla gidiyor araç Amacım Mehmetçik Vakfı biraz uzak o Yüzden hemen bitmesin diye tam dolduruyorum. Sizce böyle yapmamın bir sıkıntısı olur mu ? Arkadaşlarım pompa atınca bırak daha alma diyorlar. Ben önceki dizel aracımda tam dolduruyorum depoyu taşmadan bırakıyor pompacı benzini görüyoruz depo ağzında Hiçbir problem olmamıştı 100.000 km Yaptım bu şekilde Ama benzinli sportagede ne olur bilmiyorum sonuçta şamandıra sensör v.s farkı olabilir Teşekkür ederim.
Ben şöyle birşey düşündüm. Doğruluğunu bi araştırmak lazım. Arabalar yapılırken birçok kaza testinden geçiyorlar ve arabaların esnemelerini darbelerin emilmesini ve en az zararla bu işten ayrılması için birçok yeni projeler geliştiriyorlar. Oluşabilecek bir kazada deponun ağzına kadar dolu olması deponun esnemesini ya da absorve edilmesi ihtimalini sıfıra indireceğinden ilk fırsatta delinme yada yarılma yapacağından benzin etrafa dökülecek ve tehlike arz edebilecektir. Ben böyle birşey düşündüm.
Doğru söylüyorsunuz İsmail bey.... Depoda 58 litre ise belirli noktada pompa atıyor ise demekki ondan sonra almak uygun değil belki normal kullanımda zararı olmaz ama kaza v.s durumunda depo tam dolu olduğu için direk benzini tahliye edebilir... Uzun yola v.s çıkarken ama alınabilir diye düşünüyorum zaten 100 km yapınca direk fazla doldurduğun gidiyor... Uzun yolum 1000-1200 km olduğu için tamda doldursak 100-200 kmde depo rahatlıyor Ama şehiriçi için uygun olmayabilir