Mrb arkadaslar. Sportage beyinli xenon tipi ampul mintajini kendim yapmak istiyorum. Bi arkadas kendisi yapms resimlerni gordum. Daha once yapanlarda. Tavsiye alabilrmiym neye dikkat edilmesi gerek. Birde taktiktan sonra far ayari yapilmasi gereklimi. Yoksa tak calistirmi. Tesekkurler
internetten videolar izlemiştim. tak çalıştır yapıyorlar. eğer sizde yaparsanız video veya fotoğraflarla anlatım bekliyoruz
evet sadece ampul sok tak oluyor.beynini de biryere slikonla yapıstırıcas sanırım fakat. mercek ampul kısmındaki siyah kapagı delmekmi gerekiyor kabloları yerlestirmek icin.
hayır delme kesme işlemi yapmak gerekmiyor. videoda izlemiştim normal bir şekilde çıkarmıştı kenarından. ama yaparken ölçüp biçmek gerek tabi
videoyu tekrar bulabilirmisin acaba ben biraz bakındım denk gelmedi bana.captiva araca taktırmıstık bi ara .farkın arka ampulu cıkardıgımız kapagı delmislerdi oyle gecirmislerdi kablosnu.sonra cıkarnca xenonları delik kısmı slikonla bi plastik biseyle kapatmıstı.
Ben ceratoya yaptım.Kapağın kılavuz kısmında oyuk açarak yaptım.Kapağı delmedim.Asıl mevzu ampul montajı değil.Asıl mevzu uyumlu balast almak.Çoğu xenon taktıran aracında ya da xenon sisteminde arızalar yaşadı.