Arkadaşlar merhaba 2008 Rio Crdi Ex comfort sahibiyim. Bugün çok ciddi bir sorun yaşadım. Otobanda giderken hızımı azaltmak için frene bastım, normalde frene hafif basınca yavaşlamaya geçerdi ama bu sefer içi boşalmış gibi bastıkça pedal aşağıya indi ama arabada yavaşlama plmadı neyse ki köküne kadar basınca araç yavaşlamaya başladı yarın ilk işim servise göstermek ama öncesinde bunun sebebi hakkında bir fikri olan varsa öğrenmek istedim.
Teknik konulardan çok anlamam ama bana sorun fren hidroliğinde gibi geldi. Aşağıya yazdığım linkte faydalı bilgiler var. Belki bu da yardımcı olur. http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet/fren_sistemi/fren_bakimi.htm
1 ay önce aynı sorun 2008 ceratom da başımıza geldi. Balatalar çok fren kullanımından bitmiş. Diskleri zedelemiş.Fren tutmuyordu aynı sizinki gibi. Servise götürdük 4 disk tornalandı. Komple balatalar değişti. 410 Tl tuttu.
Garip bir durum bir sürü etkenden kaynaklanmış olabilir en son aracınızın bakımı ne zaman yaptırdınız.
Geçen Benimde Başıma Geldi Balata Ayarları Düşmüş Hidrolikte Bir Miktar Eksilme Olmuştu Tamamlandı Şimdi Sorun Yok
Büyük ihtimal hidrolik eksikliğinden kaynaklanıyor. O da kolay kolay eksilmez...Hortum delinmiş olabilir veya kaçırıyor. Aman servise giderken dikkat edin.
Geçmiş olsun Yasin.Fren ve debriyaj hidroliği Kialarda ortak kullanılır.Yukarıda yazıldığı gibi sorun balata,disk vb olabileceği gibi hidroliğin eksilmeside olabilir.Balatalar aşındıkça fren hidroliği tamamlama kabındaki seviye-özellikle frene bastığınızda- düşer.Hidrolik frenlere ya da abs beynine giden hat üzerindeki kaçaktan ya da debriyaj üst merkez vb. debriyaj kumanda hidrolik elemanları üzerinden kaçak yapmış olabilir. Önce fren hidrolik seviyesini kontrol etmenizi tavsiye ederim.Geçmiş olsun.