Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sorun Ne olabilir?

'Rio Forum - Club' forumunda Sofistike tarafından 7 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. Sofistike

Sofistike Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhaba 2008 Rio Crdi Ex comfort sahibiyim. Bugün çok ciddi bir sorun yaşadım. Otobanda giderken hızımı azaltmak için frene bastım, normalde frene hafif basınca yavaşlamaya geçerdi ama bu sefer içi boşalmış gibi bastıkça pedal aşağıya indi ama arabada yavaşlama plmadı neyse ki köküne kadar basınca araç yavaşlamaya başladı yarın ilk işim servise göstermek ama öncesinde bunun sebebi hakkında bir fikri olan varsa öğrenmek istedim.

2. rapiduser

rapiduser Sürücü

Alınan Beğeniler:
    32
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa Arslan
    Araç Modeli:
    kia ceed premium crdi dct
  3. umutd07

umutd07 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    632
    Gerçek Ad-Soyad:
    Umut dürüş
    Araç Modeli:
    2008 cerato Ex
    1 ay önce aynı sorun 2008 ceratom da başımıza geldi. Balatalar çok fren kullanımından bitmiş. Diskleri zedelemiş.Fren tutmuyordu aynı sizinki gibi. Servise götürdük 4 disk tornalandı. Komple balatalar değişti. 410 Tl tuttu.

4. kanki

kanki Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet KISA
    Araç Modeli:
    CEED
    Garip bir durum bir sürü etkenden kaynaklanmış olabilir en son aracınızın bakımı ne zaman yaptırdınız.

5. Dimitri

Dimitri Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Geçen Benimde Başıma Geldi Balata Ayarları Düşmüş Hidrolikte Bir Miktar Eksilme Olmuştu Tamamlandı Şimdi Sorun Yok

6. volkman

volkman Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Büyük ihtimal hidrolik eksikliğinden kaynaklanıyor. O da kolay kolay eksilmez...Hortum delinmiş olabilir veya kaçırıyor. Aman servise giderken dikkat edin.

7. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Geçmiş olsun Yasin.Fren ve debriyaj hidroliği Kialarda ortak kullanılır.Yukarıda yazıldığı gibi sorun balata,disk vb olabileceği gibi hidroliğin eksilmeside olabilir.Balatalar aşındıkça fren hidroliği tamamlama kabındaki seviye-özellikle frene bastığınızda- düşer.Hidrolik frenlere ya da abs beynine giden hat üzerindeki kaçaktan ya da debriyaj üst merkez vb. debriyaj kumanda hidrolik elemanları üzerinden kaçak yapmış olabilir.

Önce fren hidrolik seviyesini kontrol etmenizi tavsiye ederim.Geçmiş olsun.

Bu Sayfayı Paylaş