Sorento motordan gelelen şikirti sesi son bi kac gundur duyuyorum araci ilk calistirdigim zaman geliyor sizice bu sesin kaynagi nedir arkadaslar onemli biyemi acaba cevaplarinizi bekliyorum.
Klima açıkken mi geliyor? Elektrik gerilim sesi gibi bir ses mi? Eğer öyle ise şarj dinamosundan geliyordur; muhtemelen. Alternatör kasnağıyla 100-TL'ye kurtarmıştım ben. Komple şarj dinamosu sormuştum; 600-TL'den başlıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam.
zincir boşluğunun sesi olabilir. sonra da elbombasi denen parçalara yağ dolunca gerilip susuyor olabilir. Daha once yoktu da yeni mi başladı, o zaman daha da önemli olabilir. Araç kaç km de? hiç zincir değişti mi?
Aracim 200 bine yeni girdi zincirnezaman deyisti bilmiyorum bu elbombasi denen parca nedir onu anlamadim?
Hocam V kayışı çok yüksek olasılık. Sorun bu ise Tavsiyem Vkayışını set halinde değiştirmen.Ustaya göstermende fayda var.
Merhaba muhtemelen zincir sesi olabilir. A cilen sorentodan anlayan bir usta ya göstermenizi tavsiye ederim. Zincir diş atlarsa veya gergi plastiği kırılırsa motorda 15-20 bin tl masraf açılır. ihmal etmeyin ltf. en pahalı bakımlarından biridir 200-250 binde olası değişim zamanıdır. 3000 tl civarı masraf açabilir. ses zincirden geliyorsa değiştirecek durumda yoksa , yaptırana kadar aracı kullanmayın ltf.
Bilgi: zincir gergisi yazan parçaya sanayidekiler el bombasi diyor. montajından sonra pimini çekip kuruyorlar, oradan gelme ismi