10 kasım LPG KABLO

Sorento enjektör sorunu ve yıkım

'Sorento' forumunda Uğur Sönmezel tarafından 18 Mayıs 2018 tarihinde açılan konu

1. Uğur Sönmezel

Uğur Sönmezel Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Uğur Sönmezel
    Araç Modeli:
    2005 sorento ex
    2005 kia sorentom var (dı)
    Trafik ışıklarında durduğumda motor hafif titriyordu. Bir tamirci enjektör olabilir dedi. Enjektörcüye götürdüm (götürmez olaydım) Önce 'Ayar yapalım 400 liraya olur abi' dediler, bir saat sonra alırsın sözü verdiler. Sonra 'Abi bununn valflerinin de değişmesi gerekiyor' dediler 1000 lira da onun için istediler verdik.
    Sonra akşamüstü saat 6 olmuştu (9 başladılar) tamamdır al arabanı dediler. çalıştırdım, 100 metre servisten uzağa gitmişken arkadan simsiyah bir duman ve bütün gösterge ışıkları yandı ve kaldı. Tekrar enjektörcüye girdim. Bir şeyler yaptılar tamamdır dediler. Eve doğru giderken aracım dikiş makinası gibi çalışmaya başlamıştı motordan çıkıdık çıkıdık sesler geliyordu. Eve varmadan aradım gel bakarız dediler. Pazartesi günü için. Gittim bir süre sonra yaptık deyip verdiler ama yine aynı sesler geliyordu, araba dikiş makinası gibiydi. Ardından Bosch'a şikayet ettim. aracı evimden alıp yine verdiler. Bir şey değişmedi. 90 ile 100 arasında şıkır şıkır ses yine geliyordu. Bu olanlar 16 mart ile 18 nisan arasındaydı. Neyse 10 mayıs akşamı eve dönerken aracım e5'te ömür'ün önünde yine aynı yoğun siyah duman ve ışıkları yakıp kaldı. Bu kez çalışmadı da çekiciyle tamirciye gitti.
    Motor söküldü bana söylenilen şuydu (birinci piston erimiş, ikincisine de sirayet etmiş yapılması gerekiyor. Enjektörün bunu yaptığı söylediler. Piston, segman, gömlek ana yatak kol değişmeli) 10 bin lirayı geçer dediler. Bir de enjektör ve turbo da var dediler. Aracım o gün bugündür evimin önüne çekik vaziyette yatıyor.
    Ne yapayım dersiniz?
    Kimseye güvenim de kalmadı.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

2. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    885
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    Merhaba, yetkili serviste ariza kaynaginin tespitini yaptirip masraf listesi cikarttirin. Enjektorcuye avukat ve noter araciligi ile ihtar cekin. Bu asamada yapabileceginiz baska birsey yok. Yetkili servisler ayni zamanda yasal bilirkisi konumundalar. Alacaginiz raporda enjektor tamiri kaynakli yazarsa butun masrafi enjektorcuden talep edebilirsiniz.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uğur Sönmezel ve umutd07 bunu beğendi.
  3. Uğur Sönmezel

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Uğur Sönmezel
    Araç Modeli:
    2005 sorento ex
    Rektefiye olur mu yoksa?

Ekli dosyalar:

4. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    885
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    starex motoru bakın çıkma, rektefiye olur mu olmaz mı kısmına rektefiyeci karar verir.

Uğur Sönmezel bunu beğendi.
  5. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    RANGE ROVER 3.0 TD6 VOGUE
    Geçmiş olsun can sıkıcı olmuş. Serdar Bey'in tavsiye ettiği gibi önce bi rapor tutturun yasal haklarınızı savunmak için sonra tamir yoluna gidersiniz.
    rektefiye olur. rektefiyeci karar verir buna . Gömlek değişir hallolur . blokta sanırım sorun yok.

6. TeknikisOto

TeknikisOto Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    Gerçek Ad-Soyad:
    Baturalp YAVUZ
    Araç Modeli:
    Sorento
    Enjektörlerin böyle yapması doğru olabilir incelenmesi gerekir sorento motorlarında çıkma motor takmanızı tavsiye etmiyorum çünkü bu araçlar hassas araçlardır ya çok güveneceksiniz alıcaksınız ya da hiç bulaşmıcaksınız çünkü takacanız motor durumu zincir durumu pompa durumu enjektör durumu bunlar hep bi muamma olarak kalır ilerde başınızı yakabilir paranızı kurtarabiliyorsanız kurtarın eğer kurtaramazsanız eğer o paraları vermeye mecbur kalacaksınızdır bi sorento motoru rektefliye girdiği zaman 15 bin liraya kadar çıkabiliyor

7. Uğur Sönmezel

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Uğur Sönmezel
    Araç Modeli:
    2005 sorento ex
    Önce ilginize teşekkür
    Aracın zinciri radyatörü vs yeniydi.
    Bu kadar para ödedikten sonra bunu yetkili sevise mi yoksa işini çok iyi yapan birine mi rektefiye ettirmeliyim?
    Sanırım servis garanti veriyordur henüz sormadım ama sanayide yaptırmak ve en iyisini bulmak biraz risk içeriyor gibi geliyor.

8. Gomodoejderi

Gomodoejderi Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    721
    Gerçek Ad-Soyad:
    Emrah ALKAN
    Araç Modeli:
    Kia Sorento 2007
    servis dediginiz yerler, arıza durumlarında aracı kurum olarak çalışıyor.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. TeknikisOto

TeknikisOto Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    Gerçek Ad-Soyad:
    Baturalp YAVUZ
    Araç Modeli:
    Sorento
    Yetkili servis ve ya dışarıda ki bi servis sizin tercihinizdir, işini çok iyi bilen biri de olabilir ama garanti alabilmen önemli bu işlerde dışarda yaptırırsan maliyet illa ki düşer ama kullanılan parçaları da bilmen lazım zaten bu araçlardan anlayan dışarıda ki bi servis iyi bi servis ise hangi parçaların hangi markasını tercih etmesini bilir zincir falan yeni diye vurgulamışsınız bunun gibi aracın ana parçaları yüksek fiyatlardır şuanda bi zincir seti yetkili servisde 3 lira çıkabiliyoken belki de daha fazladır set olarak satılmaz serviste tek tek fiyat bakamıyorum şuandada bizim gibi özel servislerde bu fiyat yarı yarına düşebiliyor orjinal parça olarak bu yönden sizin için dışarıyı tercih edebilirsiniz ama tercih edeceğiniz dışarıda ki servisin garanti verebilmesi çok önemli kia grubunu iyi bilmeyen servislerle denk gelirseniz başınız çok daha fazla ağrıyacaktır. İyi sürüşler

Teknik iş Oto Ailesi :)

10. umutd07

umutd07 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    631
    Gerçek Ad-Soyad:
    Umut dürüş
    Araç Modeli:
    2008 cerato Ex
    Gençmiş olsun biraz şanssızlık biraz işin ehli olmayan usta vs bir çok etmen vardır işin sonunda sonuç üzücü olmuş. Antalya da olsanız sizi çok güzel bir ustaya yönlendirirdim uygun fiyata 0 km motor yapıyor hemde orijinal parçalar ile.

11. Uğur Sönmezel

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Uğur Sönmezel
    Araç Modeli:
    2005 sorento ex
    Aracım kapının önünde sokakta park halinde ve kıpırdayamadıpı için üstelik de motoru yerleştirilmemiş durumda.Tüm bağlantı prçaları bagajda ve motor demonte durumda çekiciyle getirip sokağa park ettim.
    Kia resmi yetkili servise yaptırmayı düşünüyorum. Umarım doğru karardır.
    Fotoğraflardan teşhis mümkün olmuyor sanırım.
    İlgilenen herkese teşekkürler, ekonomik durumu çok sarsacak bir şey yaşadım.
    Taksit kabul etmez ya da bunu yapan servisi yenemezsem sorentonun da benim de işm zor.

12. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    RANGE ROVER 3.0 TD6 VOGUE

yetkili servisten komple motor reviz yonu için fiyat almanızı tavsiye ederim. istanbulde çok iyi özel servis ustaları var. arada uçurum varsa
    özel serviste yaptırın.

13. kuzgun08

kuzgun08 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    133
    Gerçek Ad-Soyad:
    İsmail
    Araç Modeli:
    Sorento
    Allah kimseyi pompaci ve enjektorculerin eline dusurmesin

14. TeknikisOto

TeknikisOto Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    Gerçek Ad-Soyad:
    Baturalp YAVUZ
    Araç Modeli:
    Sorento
    Biri pompacılara dur desin gerçekten çok sıkıntılar yaşıyoruz

15. emirhancakir

emirhancakir Sürücü

Alınan Beğeniler:
    150
    Gerçek Ad-Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Araç Modeli:
    BMW E39 2000 520iA
    Istanbul Anadolu yakasında Pendik de ustam var. Bir çok markanın dizel motorunu gözü kapalı yapar. Volkswagen grubu da dahil. Fiat Ducato, Iveco vs.. Yat motoru dahi yapıyor. Dizel uzmanlık alanı. Esnaflığı, dürüstlüğü ve ustalığına sonuna kadar kefilim. Eğer düşünür iseniz yardımcı olurum. Kendisi kadar usta dizelci henüz görmedim. Her dizel motora elini değdiren genellikle batırıyor gördüğüm kadarıyla.

Geçenlerde bir tane Sorento yapacaktı, yağsız kalmış yağ yakmaktan, en son ne yaptı onu görmedim.

Çalıştığı turbocu, enjektörcü, pompacı hepsi çok kaliteli işçilikler çıkartıyor bir çok kez şahit oldum.

AŞKINRANCE bunu beğendi.
  16. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    o motorun maliyeti 13.000 geçer.

17. DROCONUS

DROCONUS Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    Gerçek Ad-Soyad:
    ALP
    Araç Modeli:
    KIA SORENTO X-FORCE 2.5 DSL EX OV PREMIUM
    Geçmiş olsun. İşte bu sebeple sanayide araba yaptırmıyorum. Hakkınızı mutlaka arayın. Hatta bu şerefsiz kimse adını hem buraya hem internete yazın. Mutlaka dava açın. İşi güçü bırakıp uğraşın sakın allahından bulsun falan da demeyin.

18. stubble

stubble Sürücü

Alınan Beğeniler:
    14
    Gerçek Ad-Soyad:
    mustafa kükrer
    Araç Modeli:
    cerato
    bilirkişi masrafı verip arızanın onlardan sonra olduğunu raporlaştırırsanız hakkınızı alırsınız. masraf epey yüksek bence bilirkişi masrafını gözden çıkarıp arabanın masrafını onlardan çıkarın derim.

19. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    resme göre sıkıntı enjektör işemesi piston kafaları erimiş. kapakta eğiklik olması olası. muhtemelen enjektör değişmide gerekebilir

20. Gomodoejderi

Gomodoejderi Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    721
    Gerçek Ad-Soyad:
    Emrah ALKAN
    Araç Modeli:
    Kia Sorento 2007
    merhaba,
    normal bir kullanıcı olarak, işeme başladıgina dair emareler nedir? ne gibi seyler yapıyor olabilir araç?
    mazot geri dönüşünü mü ölçmek gerekir?

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş