Merhabalar, cerato 1.5 diesel 2005 model araçım var sedan. Dün akşam her şey normal olarak sürüş yaptım ve aracımı park ettim. Gece sıcaklık sıfırın altında yaklaşık 9 dereceye düşmüş. Sabah araç normal çalıştı. 250-300m gittikten sonra teklemeye başladı. 1 km sonra stop etti. 20-25s bekledim yeniden çalıştırdım, ara ara teklemeye devam etti. 3km sonra yine stop etti ve çalışmadı. Yol kenarına bıraktım. Öğleden sonra çalıştırdım, motor arıza lambası sürekli yanıyordu. 20km kullandıktan sonra stop ettirip yeniden çalıştırdım arıza lambası sönmüştü. Geçen kış ayındada bunu yapmıştı. Yakıtı PO'dan alıyorum. Kış bakımı yapıldı, motor yağı ve filtreler değişti, antifiriz kontrol edildi. Neden her kış bu arızayı yapıyor olabilir? iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
mazot sulu ise donmuş olabilir. mazot filtresi tıkanmış olabilir. önceden benimde başıma gelmişti. genelde kalitesiz yakıttan oluyor.
görünüşe göre yakıt kaynaklı bir arıza mevcut ( sulu yakıt veya yanlış yakıt koyulması gibi " euro değilde 2. kalite yakıt kullanılmış olabilir" ). ilk yapacağınız iş aracınızı arıza tespit cihazına bağlatmak olsun. ortaya çıkan verilere göre hareket edersiniz. ısıtma bujilerini kontrol ettirmenizde fayda var. enjektör temizleyici kaliteli bir katkı kullanın.
Antirifiz ile ilgili bir durum değildir Eski bol kükürtlü mazot koyulduysa tekleme ve stop etme durumu oluşmuştur
Yakıt Filtresinin değişimi ve motorin katkısı kullanılması doğru olur. İmkanınız varsa Mustafa Beyin önerisi gibi arıza tespit cihazına bağlanmakta fayda var. Bazı Ş..... akaryakıt istasyonları motorin yerine başka kimyasallar satabiliyor. Belkide dip karışımı gelen motorin almış olabilirsiniz. Geçmiş olsun..
o zaman kışın saoğukta yakıttın sulu ve kötü olmasından tekliyo burda anladığım kadarıyla yakıt flitreside olabilir tabi mazot pompası olabilirmi konuya vakıf değilim, Shell nitro alıyom bir seferde işim aceleyde opetten 30 liralık Euro disel aldım ondan sıkıntı yaşamadım şirket araçlarıda aynı olduğundan teklemeyle karşılaşmadım açıkçası.
Öneri ve ilginiz için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Son bir şey; bilgisayardan arıza tespiti yapan programı yada entegre devreyi temin edebilirmiyim acaba? Kendi bilgisayarıma iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Yurtdışı sitelerde mesela ebayda satıyorlar.Ancak ürünün uyumlu olduğuna emin olup öyle almanızı tavsiye ederim.Bazıları dizel araçları desteklemeyebiliyor.
4 adet orjinal ısıtma bujisi ile sorun çözüldü... Servis sadece parça için 560TL istedi, sanayide bana 450TL ye mal oldu...