aracımın son zamanlardaki debriyajı çok sert. öyle sert ki şu anda sol ayağımla yere basınca inanılmaz acılar çekiyorum. parmak kemik eklem kısmım bitmiş durumda. ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum. baskı balata ve debriyaj teli yeni. ama baskı balata orjinal değil. ayrıca şanzıman yağı bu aralar yere damlıyor. bu sertliğin nedeni dandik balata mıdır yoksa eksilen şanzıman yağı mıdır. ayağım çok kötü durumda. zira sol ayağımla debriyaj pedalına basmayı bırak normal yürüyemiyorum bile
bildiğim kadarı ile orjinal baskı ve balata olmadığından kaynaklanma ihtimali var . değişim yaptığın yer ne derecede güvenilir bilemiyorum ama bazen böle sorunlarda balata kısmı çakma deiştirilip baskının eskisi ile idare etmesi sağlanıyor.yetkilide deiştiysen komple deişir ama bi sormanda fayda var siz tam olarak neyini ne ile deiştiniz üstünde kalan bişiy oldumu diye?çünkü baskı kısmındaki metal yapraklar zamanla sertleştiği için debriyaj da sertleşebiliyor.aklıma 2 soru geliyor ya orjinal olmamasından yada eksik değişmesinden..
Bu tip şeylerde orjinali kullanmak lazım komple deiştiğinden emin ol ve orjinal olsun K im İ sterki A yrılmak
Kaç paraya maal oldu değişim..ben parçayı kendim aldım valeo baskı balata 250..işçilik 300 e değişti.birde debriyaj merkez de yapabiliyo..baskı balata olmayabilir..
150 TL baskı balata 70 tl sis farları, 10 tl sağ viraj kolu, 10 tl polen filtresi, 15 tl hava filtresi. tüm bunların değişim ücreti olarak 150 tl
ayrıca şu anda biraz daha iyi ama debriyaj pedalına bastığımda aynı baskıda devam etmiyor. bir yere gelince zorlama yapıyor ve sonra ilk basış yumuşaklığına geri dönüyor. bu durumu nasıl anlatsam bilemedim. bir yerde tepe baskı noktası var. yumuşak sert ve yumuşak şeklinde. muayene geçsin şanzımanı komple söktürüp içine baktıracağım.
Devriyaj sivici varsa ve bu dipe kadar sıkılmışsa pedal SERTLEŞİR VAR ise , Sivic ayarını biraz yukarı kaldırtın ama Algılamayı bozmaması gerekir. Pedalın basıp bırakılması yumuşayacaktır