10 kasım LPG KABLO

Seat İbiza 1.2 Tsi 105 hp DSG test sürüşü ...

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda ReNe tarafından 24 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

1. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf

Karşınızda Vw grubunun Spor'dan sorumlu bakanı Seat'ı yerinde ziyaret ettik ;) Akınla Bocanegro testine 1 hafta geç kaldık araç satıldığı için de onun genlerine sahip Tsi motorlu ibiza'yı denedik . İbiza 1040 kg ağırlığında hafif siklet bir sporcuymuş da haberimiz yokmuş ;) 3 kişi de biz 320 kg kadarda ağırlık eklendi araca ve direksiyonda ben yola çıktık . Dizel Turbo şarjörlü araçların benzinli turbo araçlardan daha iyi olduğunu düşünüyorum o yüzden İbiza dan çok ümitli değildim hele birde otomatik şanzımana sahipti ama hesaba katmadığım super şarjör yani diğer bir değişle kompresör ve 7 ileri çok hızlı ve sarsıntısız vites değiştiren dsg şanzıman oldu . Öncelikle dsg şanzıman ilk defa kullandım ve çok beğendim , Hyundai grubu da zaten dsg tipi şanzıman yaptılar yakındaaraçlarda göreceğiz . Dsg şanzımanların erken bozulduğu gibi yazılar okuyorum ama bu şanzımanı uzun ömürlü halde üretebilirlerse yarı otomatik , tam otomatik şanzımanların sonu yakındır söyliyim . Aracın direksiyonu sportif hissiyatı desteklesin diye biraz dahasert tutulmuş ama park manevraları sorun olmuyor , amortisörler ise tatlı sert diyeceğimiz türden ve virajlarda kesinlikle keyif veriyor . Tsi a gelince ... İlk defa 105 hp lik 1.3 litre hacimli bir motordan bu kadarkeyif aldığımı itiraf etmeliyim , bu bıdık motor gaza her tam basışta muhakkak arkaya yapıştırıyor durağandan 2000 devire kadar super şarjör motor içine sürekli yüksek miktarda hava basıyor akabnde devreden çıkıp hava basma olayını turbo şarjöre devrediyor böylece kesintisiz hızlanma devam ediyor . Super şarjör teknolojisi de Kia modelerine gelirse çok iyi olurdu ;) Bu araçtan sonra bizi sanırım Polo Gti , Fabia Rs gibi araçlar ancak keser ...

2. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Testten sonra baktım Murat arabanın yanına eğilmiş fısır fısır bir şeyler anlatıyor..

Dinleyeyim dedim..

TSI ve DSG hakkındaki düşünceleri için ibiza'dan özür diliyordu :p

3. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Önyargı kötü bi şey :p

4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    :47623245it4::47623245it4::thumbup1:

5. nrks

nrks Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    yakıt tüketimi yüksek bence ve arkadan görünüm olmamış vakit kalmamışta öyle bırakmışlar gibi rio ile ibiza arasında yaklaşık bir ay gittim geldim çamur atayım o yüzden:)

6. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Rio nun arka tasarımını ben çok beğeniyorum size katılıyorum , yakıt tüketimini tabii kısa mesafe ve bu zamanda da maksimum performans için yüklenerek geçiriyoruz ;) fabrika verileri iyi ama ne derece tutturulur bilemiyoruz ;)

7. mimar2125

mimar2125 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben de şu an inceliyorum 2013 modelini ve çok hoşuma gitti kia rio natty ile değiştirsem mi acaba sizin fikirleriniz Nedir acaba cevaplarınızı bekliyorum

8. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Ben 8-9 yıl seat leon kullandım. Ilk ve ikinci kasa makyajlı. Bu sürede sadece bakımdan bakıma gittim. Hiç sorun yaşamadım yaşatmadılar. Garanti sürelerinde servise bağlı kaldım ücretleri yüksekti ama garanti bitiminde hep özel servislere gittim. Gayet normal rakamlara bakım yaptırdım. şu anda ibiza eskisine oranla çok guzel ve yeni kasa leona çok benziyor. Bazen karıştıranlar bile olabiliyor. Malzeme kalitesi orta derecede. Seat ile ilgili her sorunuzu yanıtlayabilirim ve seatı öneririm. Ben polo alacağıma ibiza, golf alacağıma leon tercih ederim. Ama şimdi kiacılığa adım attık. Ibiza mı rio mu, leon mu ceed mi aradakalırdım. Hoş yeni leon tercih etmem ama ibiza olabilir. Rio da çok güzel...ben ibizayı manuel test etmiştim, çok seri bir araç rioyu forum anlatıyor zaten.
    Neyse hayırlısı olsun

9. Engin

Engin Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    51
    Bende aracı ilk gördüğümden beri içimde hep gizli bi aşk var.. O da : 2012 leon fr :)
    Ama leon sevmiyorum belki leon fr görüp , kullanıp ,deneyim yaşadıktan sonra öyle oldu ama sadece 2012 leon fr manyaklığı var...Yanlış anlaşılmasın Kia cıyım artık fazlasıyla herşeyi hoşuma gidiyor yeni kia larda "tamam budur" diyorum... Leon fr ın bile kialardan daha donanım bakımından zayıf kaldığını biliyorum ama yok Leon Fr dan ama 2012 kasa dan vazgeçemiycem :D çok istiyorum allah bigün nasip eder inşallah ki borcu az kaldı arabanın bittiğinde eğer yeni ceedlerden birine giremezsek Leon fr olucak büyük ihtimal :) aracın herşeyini hala bile araştırıyorum piyasayı hergün takip ediyorum farklı bi tutku bende o :D Ama üretim durdu ve 0 km alamıycaz almaya kalktığımızda o kötü bişey malesef :(
    Ama dediğim gibi seat hayranlığı falan yok sadece 2012 Leon FR :)
    Belki burası yeri değil ama belirtmek istedim tutamadım kendimi İsmail abi leon dan bahsedince mazur görün :D

10. mimar2125

mimar2125 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    benimde hiç aklımda yoktu. İlk araç alırken ibiza ya çok baktım ama ibiza sc ye hiç bakmadım nedense. bugün gidip bir görüştüm benim araçla takasta ne olur diye sanırım alırlarsa 30000 tl civarı sayacaklar ve 39000 e ibiza sc yi verecekler. 9000 tl için değer mi acaba tabi fark olarak otomatik şanzuman turbo motor 7 vites karartılmış aynalar sis farı cruise control dönüşe duyarlı sis farları falan var. Yarın bir dönüş yapacaklar bakalım ona göre bir düşüneceğim bu arada sizin bilgilerinizden faydalanmak isterim. Eski bir seat kullanıcı olmanızdan dolayı. ha bu arada benim yolculuklarım hep evden işe yani şehiriçi dolayısıyla otomatik şanzuman olması iyi olur diye düşünüyorum

11. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Kardeşim 2012 leon fr mı dedin :eek::eek::eek:
    benim aracın fr olanı. Biliyorsun efsane kasa demeye başladılar. Ve piyasada özellikle bixenon ve sunrooflu nereedeyse kara borsada neyse. Tek geçerim :thumbup:

12. mimar2125

mimar2125 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0

Leon Fr hakkaten güzel araç benim onu alacak gücüm yok. Bende İbiza Fr ye bakıyorum donanım olarak Kia Rio natty den artı bir kaç donanım var ve beni en çok cezbeden kısmı ise 1.2 TSI 105 bg gücünde olması ve otomatik şanzuman olması. Hangisini seçmeliyim konusunda siz saygıdeğer arkadaşların fikirlerini bekliyorum ha bi de seat WV nin alt grubu olması da bence bir artı diyebiliriz

Leon Fr almaya gücüm yetmez ama İbiza Fr alabilirim. 1.2 TSİ motor 105 bg otomatik şanzuman olması beni etkileyen kısımlarıydı diyebilirim. Kia Rio Natty nin donanımına göre bir kaç donanım artısı var. Bir Diğer konu ise WV nin alt grubu olması. İşe gidip geldiğim için tek kişi kuıllanıyorum çoğunlukla genelde arka kısımlarının dar olmasından yakınıyorlar fakat ailece bir yere gitsek de sorun değil evde ayrıca babamın Citroen Nemosu var sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

İsmail Bey sizin yorumlarınız benim için önemli dolayısıyla İbiza Fr hakkındaki görüşleriniz nedir?

13. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    arabadan önce şunu belirtmek isterim ki doğuş grubu insanı biraz üzüyor, müşteri memnuniyeti ne yazık ki ikinci planda. adam akıllı ben doğuştan memnunum diyen yok tabi bu araçları kapsamıyor. bazen amatör ruhlu iş yapıyorlar. size tavsiyem garanti kapsamında tabiki servis ama sonrasında kendinize güzel bir özel servis bulun derim. birde muhakkak garantiyi uzattırın. bunu başta yaptırın ki sonradan problem çıkarıyorlar.

gelelim arabaya...
    1- Öncelikle aracın karizması ve albenisi gerçekten yüksek ,
    2- Karoseri emniyetli
    3- Ses yalıtımı VW de ki yalıtımla arasında çok fazla fark yok.
    4- araç 1.2 olmasına rağmen 180e çok rahat çıkıyor. ben şahsen bu kadarına hızlı çıkabileceğini düşünmüyordum hiç kasmıyor
    5-aracınızı park ederken aynalarınız tek dokunuşla otomatik olarak katlanıyor. yanlış biliyor olabilirim ama kumandadan tüm camları açma ve kapama yapabiliyorsunuz.
    6- Müzik sistemi doyurucu , Gösterge paneli , Ön konsol ve genel anlamıyla komple göğüs çok keyifli
    7- Spor döşemeler de başarılı ,
    8-arka görüş açısı biraz dar ama zamanla alışılabilir diye düşünüyorum.

14. mimar2125

mimar2125 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0

kısacası git al diyorsun yani. işin şakası bir yana benim de çok hoşuma gitti yarın takasla ilgili bir bilgi gelirse inşallah ona göre davranacağım. Takas yaparlarsa alırım. sonucu paylaşırım burada

15. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    test ettiniz mi hiç?

16. mimar2125

mimar2125 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Bugün sorduğum da araç şu an ellerinde yok test araçları da yok dolayısıyla test etme imkanım olmadı. ama almaya kesin karar verirsem 1.2 dsg olan diğer araçlardan birini denemeyi düşünüyorum

17. Engin

Engin Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    51
    Ya abi sen ne diyosun ya offf offff :( Ona olan aşkım inşallah mutlu biter :(
    Abimde vardı iş için dubaiye gitmek zorunda kaldı mecburen sattı ve 39 küsüre sattı ki bana sürekli olum alcaksan bak sana daha ucuza verrim diyodu :( ama arabaları aynı zamanda almıştık ve benim oğlumda yeniydi vazgeçemedim tabiki... onu kaçırdım nasıl yanıyorum nasıl...
    Ama o bende acayip bi tutku abi allah inşallah nasip eder... Şuanda 2012 FR ı değişiceğim tek araç GT :p :D şaka maka ama harbiden öyle İsmail Abi bigün hayırlısıyla binicem inşallah bu süre kısa olur inşallah da en azından az kmli temiz bitane yakalayabilirim :D

18. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    kardeşim hakkında hayırlısı olsun...beğendiğin araba cidden her yönüyle çok güzel. almak istediğinde haberim olsun da bizim seatçılara sorarız. temiz bulmak zor. dikkatli olmak lazım.

19. Engin

Engin Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    51
    benimde yok ama allaha şükür aracın bi ufak borcu var onu bitirdikten sonra inşallah bakalım... Allah herkesin gönlüne göre versin :)

20. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus

Bu Sayfayı Paylaş