Merhaba değerli üyeler. Aracım 2005 model Rio LS lavota marka lpg sistemi var. Araç sabahları ilk çalışmada (benzinde) sanki stop etti edecek gibi çalışıyor, bazen stop ediyor. gaz yemiyor boğulmuş gibi oluyor titreme oluyor. Birkaç dakika çalışınca (belki ısındığından belki başka bişeyden) normale dönüyor, gün boyu bi daha aynı sorunu yaşatmıyor. uzun süre kullanmayınca oluyor örneğin 6 saat falan aynı sorunu yaşıyorum. 3 4 gün hiç çalıştırmadım arabayı normale dönmesi 5 6 dk aldı. Isındıktan sonra ister lpg de olsun isterse benzinde olsun kesinlikle hiçbir sorun çıkarmıyor. Gaz yemesi düzeliyor, çekişi gayet normal. Yokuşta ışıkta beklerken vs. sorun yok. Yani bendeki sorun sabahları ilk çalıştırmada benzinde yaşanıyor. Lpg sisteminden mi yoksa benzinden mi kaynaklı çözemedim sürekli araçta çeyrek depo benzin bulunduruyorum.
Aramıza hoşgeldiniz. Sabahları bu tip çalışmalar genelde iki sorun nedeni ile meydana geliyor. 1- LPG ayarının kötü olması 2- Benzin buharı geri besleme valfinin arızalı olması yada kanister filtresinin tıkalı olması. Akşamdan aracın kutup başını sökün, sabah taktığınızda düzgün çalışıyorsa LPG ayarınız kötü. Eğer sorun devam ediyorsa öncelikle geri besleme valfini ve kanisteri serviste kontrol ettirmeniz gerekir.
eğer vites boşta rolanti çok değişkense yani devir saati kafayı yemiş gibi yukarı aşağı oynarsa arada hava filtresinin bulunduğu hazneyi çıkartıp altındaki boruyu temizliyorlar. orası pislenince yapıyormuş bunu. benim arabada olmuştu.