Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Rioma bu hafta içi lpg taktirmam lazim fikirlerinize ihtiyacım var !!!

'Rio Forum - Club' forumunda HANİFİ DMC tarafından 1 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

1. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    Slm sevgili Kia ailem
    Bu ayın 7 sinde muayene sokacam arabami. Ancak öğrendim ki araca lpg takınca tekrar muayene yaptirmam lazimmis hatta belki de sigortada bu işlemden etkilenebilir. İşin garibi hem sigortam hem de muayenem kasim 7 de son buluyor .
    Soru 1 sigorta bedeli çok değişir mi? Önce lpg taktirip sonra mı sigorta yaptırmak lazım ya da benzinli halı ile sigorta yaptırdıktan sonra lpg ye geçersen sıkıntı olur mu ?
    Soru 2 lovato ya da brc nin kaliteli kitlerinden birini taktiracam inşallah su motor arıza ışığını yakmayan sanırım obd li mi ne diyorlar ? Atikerin dusunmuyorum. Sizin fikriniz nedir lovato mu Brc mi ?

2. sedat_1992

sedat_1992 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    21
    Gerçek Ad-Soyad:
    Sedat Çelebi
    Araç Modeli:
    Cerato
    arkadaşın arabaya prins taktık gayet memnun. prins te düşünebilirsin. 1600 gibi bir fiyata taktı. Ama lpg de markadan çok usta daha önemli bence. iyi bir usta bulursanız hem brc veya lovato hangisini takarsanız memnun kalırsınız diye düşünüyorum. ikisi de iyi markalar bu arada.

HANİFİ DMC bunu beğendi.
  3. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    Sağol hocam marka gerçekten lovato ya da brc ikisi de iyi. Lovatonun obd 2 diye bi kiti var en iyisi sanırım bu özellikle bizim riolara uygunmus. Aradım sordum 1800-1850 tl civarı fiyata takilir. Açıkçası kafama yattı. Bu hafta dusunuyorum insallah benzin aldı başını gidiyor hesapladim o gün 2 senedir rioya biniyorum 7000 tl para harcamisim benzine sadece . Yılda 3500 tl !!! Eee yazık be kardeşim yani nereye kadar daha kazık yiyecez ;)

4. sedat_1992

sedat_1992 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    21
    Gerçek Ad-Soyad:
    Sedat Çelebi
    Araç Modeli:
    Cerato
    Tak hocam çekinme :) Lpg gibi bir seçenek varken benzinde binmeyi çok mantıklı görmüyorum. Lpg fiyatı da uygunmuş. 10 bin km sonra lpg parasını çıkarır zaten.

5. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
  6. vonallen

vonallen Sürücü

Alınan Beğeniler:
    77
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan TÜRKMEN
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.25 Comfort 2015
    LPG yi taktirin, zaten muayene yaklaşmış, taktıktan sonra ruhsata islettirip iki ayrı muayene girmekten kurtulursunuz. Sızdırmazlık, tuvturk, trafik vs 350 yi geçiyor. LPG takıldığında projeyi, faturayı alip tuvturk e muayene gitmek gerekiyor. Ekstradan tuvturk e para vermeyin.
    Kolay gelsin, çok rahat edersiniz 15-20 kuruşları görünce :)

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

HANİFİ DMC bunu beğendi.
  7. Mehmet Ozaltun

Mehmet Ozaltun Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Ozaltun
    Araç Modeli:
    2010 rio
    Tabii ki taktirip öyle muayene ve sigorta yaptırın ve kesinlikle atiker tavsiye etmem.Ancak arıza lambasina gelince arıza yokken lambanın yanmamasi gerekir.Ben atiker taktirmistim 3 sene oldu.her sene arıza lambası yanıyor usta birşey yok diyor bir ay sonra enjektorler değişiyor garanti den.

HANİFİ DMC bunu beğendi.
  8. vonallen

vonallen Sürücü

Alınan Beğeniler:
    77
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan TÜRKMEN
    Araç Modeli:
    Bende atiker var obd li microfast modeli epey memnunum. Ortalama 18 kuruş yakıyor. 2000 kmdir kullanıyorum, takan ustaya tavsiye üzerine gitmiştim, markadan onemlisi usta. Prins taktirip illallah edeni de var. Ustayi iyi seçin, memnun kalırsınız.

9. enesss41

enesss41 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    19
    Gerçek Ad-Soyad:
    enes demir
    Araç Modeli:
    2015 kia rio
    arkadaşım ben 20 ğün önce brc taktırdım tavsiye ederim 500 peşin verdim 1500 12 takside böldüler cokda memnunum,araca güzel uyum sagladı tavsiye ederim 20 kuruslara düştü ilk doldurdugumda 81 lira aldı 375 gittim denemek için bastım 120 140 nasıl gidiyor die hiç bi fark yok benzinle ikinci depoda 387 :) şimdi 3 ye doldurdum bakalım bu sefer ne gitcek 1000 km olunca tüpcü ğel demişti ayar yapıcak sanırım zaten yirmi ğünde 800 km oldu cok rahat ettim gaz süüper rahatlık uyumda ğüzel kesinlikle brc diorum 200 400 fazla ver brc tak kafan rahat olsun arıza ısıgı yanma falan da yok onuda sölim başka kafana takılan bişey varsa cvblarım :)

HANİFİ DMC bunu beğendi.
  10. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    Teşekkürler ekstradan bi daha para vermeyin derken lpg takip öyle gitmeyi mi kastedtiniz...?

11. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    Ben lovato obd 2 olanı dusunuyorum sanırım brc ve lovato ayni kalite ve ayarda otomatik ve motor isigini yakmiyor benim düşündüğüm de. Şimdi süreç nasıl işleyecek onu sorayim ? Cumartesi taktirip pazartesi muayene var hangi belge ve izinler halledilmesi gerekli? Simdiden sağ olun .

12. vonallen

vonallen Sürücü

Alınan Beğeniler:
    77
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan TÜRKMEN
    Araç Modeli:
    Muayeneden sonra lpg takilirsa, araçta değişiklik olduğu için tekrardan muayeneye girmek gerekiyor. bu da tuvturke 200TLye yakın para demek.
    Muayeneden önce lpgyi taktirirsaniz hem lpg muayenesi hem normal muayene aynı anda aradan çıkar.

Eğer lpg yi ruhsata islettirmeyip muayeneye girilmezse bildiğim kadarıyla polis fark ederse bir hafta süre veriyor ve o süre içerisinde işlemlerin bitirilmesi talep ediliyor, tekrar yakalanilirsa araç trafikten men ediliyor.

HANİFİ DMC bunu beğendi.
  13. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    Eywallah ben de o şekilde bilgi aldım zaten yazdığım gibi önce lpg kiti yapılıp sonra muayeneye gidicez. Sagolun.

vonallen bunu beğendi.
  14. zenozenalis

zenozenalis Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    104
    Gerçek Ad-Soyad:
    M.2.
    Araç Modeli:
    Kia Cerato 1.6 Ex Comfort AT
    Biraz önce hesap ettim. 45 bin km lpg ile kullanıyorum. Toplamda ortalama yakıtım en iyi ihtimalle 10,500 lira civarı olacaktı. Benzinli olduğu zaman da en iyi ihtimalle 18 bin civarı bir miktar olacaktı. Düşündüğün zaman iyi bir rakama tekabül ediyor. Eğer insanın başı ağrımayacaksa lpg ye çok mantıklı bakıyorum. Burada da iyi bir montaj ve iyi bir usta devreye giriyor herhalde diğer arkadaşların dediği gibi.

HANİFİ DMC ve vonallen bunu beğendi.
  15. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    Evet sevgili arkadaşlar Erzurum lovato bayisine bu akşam arabayı teslim ettim akıllı sistem obd 2 kendi ayarlamali motor ışığı yakmayan en son sistem için anlaştım sıkı pazarlık yaptık en son 1875 tl de anlastik 9 taksit . Usta oldukça ilgiliydi yarın akşam inşallah arabayı teslim alacam açıkçası içim rahat iyi olacağını dusunuyorum.
    Ancak ne olursa olsun konuyu takip eden ve taktirmak isteyen arkadaşlara hem lovatonun hem de riodaki performansinin hakkında objektif bir bilgi vermeye çalışacağım. Özellikle aracı alır almaz cumartesi pazar şehir ici tüketimi pazartesi ise Erzurum göle arası kışlık lastiklerle olan 200km yolda tüketim değerini depoyu fulleyerek test edip bu konu başlığında sizlerle paylaşacağim inşallah. Açıkçası ben de merak ediyorum benzinle 55-60tlye gittiğim yolu lpg ile ne kadara gideceğim??? Bakalım görelim ;)

16. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    Bu arada bi sorum var daha önce lpg kullanmadım . Benzini opet ağırlıklı olarak arada bir de shell den aliyordum. Şimdi benzin aynı kalacak ancak lpg deki tavsiyeniz nedir performans ve temiz yakıt olarak kimden alıyorsunuz ? Ve kesinlikle uzak dur dediginiz lpg markası var mı ?

17. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Hayırlı olsun.

HANİFİ DMC bunu beğendi.
  18. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    Arabami teslim aldım hiç bi sorun yok . Sallama silkeleme gibi
    Su an şehir içi suruyorym performans kaybı belki hiç yok denecek kadar az .uzun yola cikacam bu pazartesi inşallah bekleyip ne yaktığını gorecez

19. vonallen

vonallen Sürücü

Alınan Beğeniler:
    77
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan TÜRKMEN
    Araç Modeli:
    Güvenal, milangaz, mogaz, yurtgaz... Aygaz da kullandım, o da fena değil, 2.30nin altında bunlardan herhangi birini bulursam depoyu fulluyorum. Bir de tavsiye, depoyu fullerken zorlamasinlar, pompa kendisi duruyor, sonra 70 tlye 75e vs tamamlamak için tankı zorluyor..zararı varmış ben zorlattirmiyorum. Nerede durursa orada duralım diyorum.

HANİFİ DMC bunu beğendi.
  20. sedat_1992

sedat_1992 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    21
    Gerçek Ad-Soyad:
    Sedat Çelebi
    Araç Modeli:
    Cerato
    Aynen çok zorlamamak lazım şamandırayı bozuyor. Başıma bir kere geldi 100 liraya mal oldu bana.

HANİFİ DMC bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş