Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Rio'ma 17" Çelik Jant 225 45 17r Düşünüyorum, Tecrubeliler ve Yorum Yapmak isteyenler?

Discussion in 'Rio Forum - Club' started by msttylmzz, May 31, 2017.

1. msttylmzz

msttylmzz Yeni Üye

Gerçek Ad-Soyad:
    Mesut yilmaz
    Araç Modeli:
    Rio
    Arkadaşlar merhaba,
    Aracimda suan 185 65 15 olan jant lastikleri degistirip 225 45 17 lastik ve jant dusunuyorum. Sizce artilari eksileri ne olur?
    Rio da 17 inc kullanan var mi? Problwm oluyir mu?

Aracim Rio 2014 Natty

2. yesilsy

yesilsy Sürücü

Gerçek Ad-Soyad:
    Serkan Y.
    Araç Modeli:
    Rio CRDİ 1.4 Natty 2012
    Mesut bey merhaba,

Bende de 2012 natty var, sporty paketinin 17'' olan jantını taktım.
    Benim ölçüler 205/45/17 yani Kia'nın öngördüğü ve kapı içinde yazan ölçülerdendir.
    Yakıtı biraz yükseltti ve konfor bir tık azaldı. sizin takmak istediğiniz taban genişliğinin uygun olacağını sanmıyorum, sürtme yapabilir ayrıca yakıtta daha da artacaktır. Ben jantları satıp 16 jantı denemek istiyorum.

Bu arada forum kuralları gereği tanışma bölümünde konu açıp kendinizi tanıtabilirsiniz.

Last edited by a moderator: May 31, 2017
  3. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Konfor için en fazla 215-45-17 ebat takabiliyoruz , Yol tutuş fren performansı artacak , direksiyon kesinlikle sertleşecek onu belirteyim . Çok kaliteli hamura sahip lastikler takmalısınız Goodyear Continental gibi gibi , kumho gibi 2.3.4. kalite markaların ürünleri konfor olarak canınızı sıkacaktır . Aracınızın performansı özellikle benzinlide daha fazla düşük hissedilecek , dizel yine biraz daha toleranslı ama chip tuning gibi bir işlemle keyifli hale gelecektir yine ...

4. msttylmzz

msttylmzz Yeni Üye

Gerçek Ad-Soyad:
    Mesut yilmaz
    Araç Modeli:
    Rio
    215 45 de lastik oturmama veya davlumbaza surtme durumu olmaz deegil mi? Arac kia rio 2014 natty dizel.
    Yol tutuş artacak demissiniz, iyi bisey
    Fren performansı daha iyi olacak demissiniz, bu da iyi bisey
    Direksiyon sertleşmesi sizce iyi mi kotu mu olur?

5. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    185-65-15 ebadındaki lastiğin dönüş çapı 62.15 cm iken 215-45-17 de durum yüzde 0.6 artarak 62.53 cm e çıkıyor yani çap çok az büyüyor tabi tekerleği döndürmek biraz daha zorlaşacak ama asıl zorlanan kısım taban genişliğinin lastik başına 3 er cm artması . Yol tutuş ve fren performansı artarken yakıt tüketiminiz biraz yükselecek . Lakin direksiyon sertleşmesi bence keyif veren bir şey değil mesela park ederken biraz seri direksiyonu döndürdüğünüzde direksiyon elektrik motoru bizim hızımıza yetişemiyor . Yada seri kontra yapmak istediğinizde yine sertlik hissedeceksiniz . Bu arada tekerlek çapı az artacağından sürtme büyük ihtimalle yaşamayacaksınız ..

Share This Page