Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Rio motor performansı yardım...

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Muradona tarafından 19 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. Muradona

Muradona Sürücü

Alınan Beğeniler:
    30
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murad Başer
    Araç Modeli:
    2012 Rio Sedan Fancy
    Merhaba arkadaşlar!. 3 ay aracım 2013 çıkışlı 1.4 rio sedan, 22 bin km'de.
    Aracı alırken teste soktuğumda 109 ps olması gereken motor 89 ps çıktı.
    Yani araç motoru maksimum performansını göstermiyor.
    Ne yapılması lazım?

2. Q7X51

Q7X51 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    117
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuzhan AKBULUT
    Araç Modeli:
    Kıa Sportage 1.6 Otomatik 2015
    Arabanın motoru açılmamıştır.22 bin kmde demekki çok devirsiz kullanılmış.Daha önce bu olayla karşılaştım düşük çıkabiliyor çünkü aracın motoru açılmadığı için maks. gücü çıkmıyor maalesef.Devirli kullanın motor açılacaktır ve 110 beygir gösterecektir.Hatta zamanla motor açılacağı için motorun performansı daha iyi olur

3. Muradona

Muradona Sürücü

Alınan Beğeniler:
    30
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murad Başer
    Araç Modeli:
    2012 Rio Sedan Fancy
    Devirli kullanın derken biraz geç mi vites atacağız yoksa ekrandaki vites değiştirme uyarısını mı dikkate alacağız.

4. Q7X51

Q7X51 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    117
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuzhan AKBULUT
    Araç Modeli:
    Yani vites atma uyarılarına uyma.Aracı 3500 ve üzeri devirlerde sür ya da o civarlarda vites at.Bende şu anda öyle yapıyorum motoru açmak için 4000e kadar devir çeviriyorum.Bazen 6000 falan çeviredebilirsin daha iyi açılır.Daha fazla yakıt yakar ama motoru güzel açılır beygiri ve torku artar.

5. gogo46

gogo46 Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    484
    Gerçek Ad-Soyad:
    gökhan kavas
    Araç Modeli:
    kia venga crdi
    çıktıgınız dyno ne marka
    atmo.araçlarda dynoda eksik çıkması gayet normaldir.çogu atmo araç stock hp sini dynoda göremez.

perfermanstan memnunsanız sorun etmeyin :p

6. Muradona

Muradona Sürücü

Alınan Beğeniler:
    30
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murad Başer
    Araç Modeli:
    2012 Rio Sedan Fancy
    ümraniye dr. oto ekspertiz'de yaptırdım markasını bilmiyorum.

7. gogo46

gogo46 Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    484
    Gerçek Ad-Soyad:
    gökhan kavas
    Araç Modeli:
    kia venga crdi
    bence kendinize çok dert etmeyin.
    ekspertiz dynolarınada güvenmeyin.

Muradona bunu beğendi.
  8. efdal

efdal Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    295
    Gerçek Ad-Soyad:
    İsmail MERMER
    Araç Modeli:
    2013 Kia Rio 1.4 hb Fancy (DİZEL)
    dizeller içinde bu geçerlimidir peki.

9. Q7X51

Q7X51 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    117
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuzhan AKBULUT
    Araç Modeli:
    Evet,geçerli.Eski aracımızı satarken dynoda 1 tane dizel 110luk megane 3 dynodaydı.Arabanın normal değeri 110 bg 250 tork ve araç 8 bin kmdeydi.
    Dynoda araba 97 beygir ve 228 tork çıktı.Yani 17 beygir ve 22 tork düşük neredeyse.Adam dediki aracın ilk sahibiyim hep yavaş kullandım dedi.
    Motor açılmadığı için değerler düşük çıkmıştı.
    Dizeller içinde geçerli yani.Hatta dizellerde motoru açmak için değil sürekli devirsiz kullanırsanız dpf hatası veriyor yeni motor dizeller.O yüzden dizellerde de geçerli motor açma olayı.Her motorda var yani

efdal bunu beğendi.
  10. gogo46

gogo46 Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    484
    Gerçek Ad-Soyad:
    gökhan kavas
    Araç Modeli:
    kia venga crdi
    fabrikadan araç belli çapxstorkta belli hp lerde torklarda üretilir.siz aracı ister devirli ister devirsiz kullanın aracın parmetreleri degişmez.
    motor acmak die bişey yoktur.bu insan degilki spor yapsında güçlensin.

şehir içinde alt devirlerde kullanılan bir araç kurum baglar egr dolar kat.dolar.bu kurumlar aracın perf. düşürür.uzun yolda uzun süre dip gaz gidildiginde araç bu kurumlardan bir nebzede olsa kurtulur.araç aynı motordur kurumluda ,kurumsuzda.motor acılmaz.motor kurumlarından kurtulur.

ülkemizde güvenilir 3veya4 tane dyno vardır.bunlar mustang dyno ve dynodynamics tir.serp-bosch gibi dynolara güvenmem.

11. Arabacıadam

Arabacıadam Sürücü

Alınan Beğeniler:
    48
    Gerçek Ad-Soyad:
    Erhan Akgöz
    Araç Modeli:
    Volkswagen Golf
    Örnek veriyorum aracın normal beygiri 100 beygir torkuda 190 tabi kafadan atıyorum yani örnek vermek için.
    Fabrika çıkışlı bir araçta alın gerçekten yavaş kullanın aracın motoru bu verileri göstermez.Halk arasında genellikle buna motor açma deniliyor yani 1000 km sonrası rodaj bitince aracı devirli kullanmak lazım sizin aracınızın problemi o olabilir.

Aracın motoru açılınca 100 beygir 105 beygir olmuyor tabikide ama motor açmadığınız için araç 100 beygirse 100 beygirin hepsini sunmaz size zamanla motoru zorlayınca motor açılır böyle denilir mesela.

Tüketicilere sorun mesela sıfır almış araç kişilere.Aracı sıfır aldığınızda mı performansı daha yüksekti yoksa 5 binden sonraki performansı daha yüksekti diye sorun hepsi 5 bin sonrası der.Çünkü 5 bine kadar aracın motoru yavaş yavaş kendini gösterir rodajı falan komple biter tabi sizde devirli kullanacaksınız öyle yani.Ama 22 bine kadar aracın tam beygir gücü ve torkunu göstermesi lazım 22 bin yüksek bir km çünkü

12. Ayberk

Ayberk Sürücü

Alınan Beğeniler:
    30
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yenici
    Araç Modeli:
    Kia Rio Fancy
    Expertiz testlerine pek güvenmeyin derim ben aracı almadan önce sahibi yaptırmıştı %108 çıkmıştı motor. Ben sonra yine yaptırdım %99 çıktı.

13. gogo46

gogo46 Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    484
    Gerçek Ad-Soyad:
    gökhan kavas
    Araç Modeli:
    kia venga crdi
    0 araç motor parcaları birbirine uyumsuzdur.yakıtıda o yuzden yuksektir.5bin km sonra motor acılmaz.motor aynı motordur.sadece motor içindeki hareketli parcaların birbirine uyum saglamaya baslamıştır.ilk yag degişimi o yuzden erken yapılır.

20bin km sehir içi kullanılmış araçla,20bin şehir dışı kullanılmış araçta tabiki performans farkı vardır.fakat dediginiz gibi bu fark motor acılmayla alakalkı degildir.şehir içi kullanılan aracın dpf si,egr si,emmesi,coolerı şehir dışı kullanılan araca göre daha doludurda ondan.

gercek dynoda stock atmo.araçların fabrika hp sini bulmaları çok zordur.ister 5binde ister 20binde ister 100binde

Bu Sayfayı Paylaş