Merhabalar. Kia Rio kullanıcısıyım. Jantları değiştirirken sol,sağ ön,arka vs kodlamadığımdan Lastik basınç sensörlerini karıştırdım. Kafama göre lastikleri yerine taktığımdan dolayı tekrar bunları serviste veya başka bi yerde programlatmam gerekiyor mu?
rio larda lastik basınç göstergesinde lastik ayrımı yok diye biliyorum... lastik inince sağ ön lastik vb. şeklinde uyarı veriyormuydu yol bilgisayarı yoksa sadece göstergede ışık mı yanıyordu
sensörlerde lastik ayrımı olmadığında lastiklerin karışması farketmez... büyük ihtimalle sensörlerinizden biri arızalıdır...
Merhaba, Riolarda diğer arkadaşların da dediği gibi hangi lastiğin basıncının düşük olduğunu gösteren bir ekran yok. Lastik basıncı hangisinde düşerse düşsün sadece uyarı ışığı yanıyor. Söndürmek için ben motor açıkken tüm lastiklerin havasını önce 20-25 lere kadar düşürüp sonra tekrar 32-34 lere getiriyorum ve ışık sönüyor. Motor kapalı yapın diyenleri gördüm ama Kia rio da ben o ışığı sadece motor açık araç çalışırken hava basınca söndürebiliyorum. Onun haricinde hangi basınç sensörünün hangi lastikte takılı olduğunu sanayide aracı bilgisayara bağlayınca görebiliyorsunuz, o ekranda tek tek seri numarasına göre takılı olması gereken lastik yerini söylüyor. Ama sizin için bu önemli bir şey değil.
Bilgi için çok teşekkür ediyorum. Benim aracım 2016 comfort paket. Bu pakette TPMS olmadığı söylenmişti ama göstergede ikaz ışığı yandığında çok şaşırdım. Sizin yöntem ile ikaz ışığı söndü. Tekrar teşekkür ederim.