merhabalar 1 hafta önce 2009 model Kia Rio 1.5 crdi ex comfort aldım. fakat bugün çalıştırırken biraz zorlandım aküye baktığımda ışık yandığını gördüm. araçlarınızda kulladığınız akü markası nedir ve kaç voltluk kullanıyorsunuz ?
düz kutuplu altdan bağlamalı susuz 12v 80 a rıo aküsüdür. üzerindeki akü rocket varta 12v 72 a takabilirsiniz, bosch olabilir. her akü iki yıl garantilidir. yanlız akünün üstden görüntüsü aracınızdaki gibi olsun. bazıları 80lik her aküyü kutup başı bağlantılarını kasarak takıp satmaya çalışır
konu açılmışken bende bilgi istiyorum arkadaşlar.2004 1.3 rio sanırım aküsünü değiştirmem gerek bu ara.üzerindeki akü tuhaf bir isimli aklıma gelmiyor.12v ve sanırım 50amper.öncedende değişmiş sanırım. tüplü bu aracıma ne tavsiye edersiniz.normalde de bu araçlar 50Amper mi yoksam 60 amper mi takmalıyım?
peki ilginiz için teşekkürler selamlar bugün aracıma motor yıkama yaptırdım fakat kaputtaki ve amortisör başlarındaki is gibi lekeler geçmedi acaba boyaya zarar vermeden ne gibi bir şey kullansam çıkartır ??