merhaba arkadaşlar, araç yeni olmasına rağmen geri vites geçişinde sıkıntı çıkarıyor, geri vites uyarı bip sesi gelmesine rağmen vites geçmemiş oluyor ve cırtlama yapıyor...
Aynı sorun bende de var.Servise sordum soğuk havalarda özellikle yapıyor kronik bir şey demeye getirdiler.Önce 2. vitese geçir sonra geri vitese al dediler,çoğu zaman gerçekten işe yarıyor.
Bende de öyle bir alıp geriye bidaha takıyorum düzeliyor bazen cart sesi oluyor. Bilerekmi yapmışlar masraf çıksın diye kronikmi nedir anlamadım ama alıştım. Clio da da vardı. İbizadada varmış. SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim rio da aynı bazen geçmiyor debriyajı tazelediğimde düzeliyor yada hafif ileri yokluyorum arabayı düzeliyor. Ben debriyajdan şüphelenmiştim ama normal miş demek ☺
normal bişiy yeniyken özellikle.hafif gaza basarsanız yada araçta salınım yaparsanız ya da bir e alıp tekrar denerseniz geçer
Gayet normal bişey her manul araçta olabilcek durum kullanma klavuzundada belirtilmiş.durum çift debriyaj yada aracı biraz oynatarak yada değişik viteslere takarak durumu düzeltebilirsiniz..