Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Rio Avrupa Turu

'Rio Forum - Club' forumunda bilalsenturk tarafından 15 Eylül 2015 tarihinde açılan konu

  1. bilalsenturk

    bilalsenturk Acemi Sürücü

    Katılım:
    17 Şubat 2015
    Mesaj:
    21
    Alınan Beğeniler:
    4
    Şehir:
    İstanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    Bilal Ş.
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.4 Fancy 2012
    Merhaba arkadaşlar,
    Arabayla Avrupa turu yapmak istiyorum. 2012 dizel 70 binde Rio aracım var.
    Tur ortalama 10 bin km kadar olacak. Daha önce hiç durmadan 1100 km gittim. Uzun yol teccrübem bir hayli fazla. Türkiyeyi Rio ve ben gezdik diyebilirim. Ama bu tur farklı çünkü km olarak çok fazla. Birde hiç bilmediğim yollar ve beni bekleyebilecek tehlikeler.

    Sizce Rio bu Avrupa turu için uygun bir araç mı? Yarı yolda bırakır mı? Öncesinde almam gereken önlemler neler? Araçla ilgili baktırmam gerekenler var mı? Elin Avrupasında bilmediğim dillerde servis aramak istemiyorum. Buradaki kia servislerine derdimizi anlatamıyorken dilini bilmediğim yerde ne yaparım bilmiyorum:)

    Tavisyelerinizi bekliyorum.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
     
  2. Kontamine

    Kontamine Usta Sürücü

    Katılım:
    28 Aralık 2014
    Mesaj:
    344
    Alınan Beğeniler:
    62
    Şehir:
    konya
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet
    Araç Modeli:
    kia rio
    kardeşim tebrikler benim de hedefimde var 10 bin km lik bi balkan turu atmak araçla :) ama rio uygun değil bence ya . şimdi yanlız tur olmaz. en az 4 kişi olacaksın iki çift mümkünse :) rio bu iş için biraz küçük ve uzun yolda çok sessiz konfor lu bir araç değil bence... Ama arıza çıkarmaz Rio can :p bende türkiye içi epey dolaştım tık demedi . gerçi ön kokpitten hep tık tık ses geliyordu da motoru tık demedi :)
     
    bilalsenturk bunu beğendi.
  3. ReNe

    ReNe Super Moderator Super Moderator

    Katılım:
    12 Mayıs 2011
    Mesaj:
    8.460
    Alınan Beğeniler:
    2.112
    Şehir:
    İSTANBUL
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Kaliteli lastikleriniz var ise çok sorun yaşamazsınız ben i10 ile Istanbul Samsun Istanbul yaptım çok keyifliydi ;) . Lakin yol uzun sizin yerinizde olsam yağ polen hava Yakıt filtrelerimi değiştirir yeni yağ ile değişim yapardım , lastiklerde Çivi varmı kontrol etmeli , stepneyi kontrol etmeli , aydınlatmayı kontrol etmeli , soğutma sıvısı ve fren hidroliği Değişimi gerekliyse değişim eklenmesi gerekiyorsa ekletmek lazım . Hayırlı olsun yolculuğunuz ;)
     
    bilalsenturk bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş