Merhaba arkadaşlar, Arabayla Avrupa turu yapmak istiyorum. 2012 dizel 70 binde Rio aracım var. Tur ortalama 10 bin km kadar olacak. Daha önce hiç durmadan 1100 km gittim. Uzun yol teccrübem bir hayli fazla. Türkiyeyi Rio ve ben gezdik diyebilirim. Ama bu tur farklı çünkü km olarak çok fazla. Birde hiç bilmediğim yollar ve beni bekleyebilecek tehlikeler. Sizce Rio bu Avrupa turu için uygun bir araç mı? Yarı yolda bırakır mı? Öncesinde almam gereken önlemler neler? Araçla ilgili baktırmam gerekenler var mı? Elin Avrupasında bilmediğim dillerde servis aramak istemiyorum. Buradaki kia servislerine derdimizi anlatamıyorken dilini bilmediğim yerde ne yaparım bilmiyorum Tavisyelerinizi bekliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
kardeşim tebrikler benim de hedefimde var 10 bin km lik bi balkan turu atmak araçla ama rio uygun değil bence ya . şimdi yanlız tur olmaz. en az 4 kişi olacaksın iki çift mümkünse rio bu iş için biraz küçük ve uzun yolda çok sessiz konfor lu bir araç değil bence... Ama arıza çıkarmaz Rio can bende türkiye içi epey dolaştım tık demedi . gerçi ön kokpitten hep tık tık ses geliyordu da motoru tık demedi
Kaliteli lastikleriniz var ise çok sorun yaşamazsınız ben i10 ile Istanbul Samsun Istanbul yaptım çok keyifliydi . Lakin yol uzun sizin yerinizde olsam yağ polen hava Yakıt filtrelerimi değiştirir yeni yağ ile değişim yapardım , lastiklerde Çivi varmı kontrol etmeli , stepneyi kontrol etmeli , aydınlatmayı kontrol etmeli , soğutma sıvısı ve fren hidroliği Değişimi gerekliyse değişim eklenmesi gerekiyorsa ekletmek lazım . Hayırlı olsun yolculuğunuz