Arkadaşlar Araçlarımıza zarar vermemek için dikkat etmemiz gereken konuları belirtelim istedim. Örneğin arcımızın aküsünden başka aracın aküsüne yada başaka aracın aküsünden bizim aracımızınaküsüne kablo ile takviye yapabilirmiyiz.Gene aracımız çalışmıyor ise tabiri caiz ise vurdurarak çalıştırabilirmiyiz.Bu ve buna benzer konularda dikkat etmemiz gereken konular var ise burada paylaşırsak iyi olur diye düşünüyorum.
Çok kez başka aracı çalıştırdım takviye yaparak. ancak rio çalışmadığında vurdurmayın, başka araçtan takviye yapın. Bence rio için dikkat edilecek en önemli husus aracın önü yere çok yakın, çukurlara sert girmeyin. lastik basınçları 32 olsa da aracın burdu çok düşük olduğundan benim aracımın altı, önü sürekli bir yerlere sürtüyor. Tetenek oldum artık..
Vurdurma olayı sakat araçlarımızda takviye ile çalışırsaa ne ala çalışmzsa çekici K im İ sterki A yrılmak
Takviye yapılırken dikkat edilmesi gereken nokta kendi aracınızdan başka arabaya takviye yapılacaksa kendi aracınız çalışmasın çünkü şarj dinomasına fazla yük biniyor başka arabaya şarj etcek diye 600 tl'den olmayın.Birde vurdurma yapabilirsiniz ama 3 viteste 2 viteste yaptıgınız zaman bizim araçlar kayış olmadığı için zincirli olduğu için zincirin kırılma olayı daha çabuk oluyor.
araci calistirdiktan sonra bir miktar rolantide calistirip hareket etmek, ozellikle uzun süreli veya devirli kullanimlarda stop etmeden once yine 1 dk kadar rolantide calistirip stop etmek...malumunuz bu konuda arac icinde bile uyari var...bilmeyen yoktur ama yazmis olalim.
mesela uzun yol yaptıktan sonra disklere su vurmayın yada sıcakken araç yıkama yapmayın sonucu olarak sıcak soguk olayında disk metalı sertleşir.Ve frenlerde ses olayı artar.bendende bu olsun.saygılar