Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Rio 30.000 Bakımı ve Yetkili Servis Garanti Problemi

'Rio Forum - Club' forumunda simonmc tarafından 15 Eylül 2015 tarihinde açılan konu

1. simonmc

simonmc Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    162
    Gerçek Ad-Soyad:
    özkan kalyoncu
    Araç Modeli:
    Rio 2014 Hb - 1.4 crdi
    Herkese selamlar.

2014 model 1.4 crdi Rio'mu 30.000 bakımı için Ulukar Kia Yetkili Servisi'ne 12 Eylül cumartesi saat 8:45'de götürdüm. Yaşadığım tercrübeyi aktarıyorum;

Hata 1:
    2 hafta öncesinden arayıp randevu almama rağmen, gerekli "ön teker bilyası" "motor alt muhafaza" ve "sol arka davlumbaz" parçalarının ellerinde olmadığını öğrendim. Ayrıca elimizde olmasa bile saat 12'deki sevkiyat ile getirtiriz parça sorun olmaz sabah 9'da gelmeniz yeterli demelerine rağmen böyle bir durumla karşılaştım. Gidince öğrendimki aynı gün parça gelmiyormuş yanlış bilgi vermişler telefonda. Neyse...

Hata 2:
    Parça temini hemen yapılamadığı için ve aracın işlerinin 1 günden biraz fazla süreceği için, bugünlük sadece 30.000 bakımını yaptırıp, aracımı hafta içi bir gün getirmem istendi. Peki ikame araç veriyor musunuz şimdi bırakıp 1-2 gün sonra alsam aracımı? öyle bir hizmetimiz yok dediler. Araçsız bir şekilde geri dönmem gerekiyor (bugün yani salı günü aracımı bıraktım ve kendi imkanlarımla halkalı küçükçekmece'den döndüm.). Neyse...

Hata 3:
    Aracımın kontrolleri yapılırken arka fren balatalarının bittiğini tespit etmiş ustalar. Fiyat 320 TL tamam sorun yok değiştirelim onu da dedim. (fiyat yüksek ama ona takılmıyorum temiz olsun orjinal olsun derdindeyim.) Bir de aküdeki sorunu ilettim; "aracım dün (cuma günü) beni yolda bıraktı marş basmadı 30 tl akü takviyesine para harcadım akü'cü usta aradım 1 saat vs.. dedim. Ayrıca yarım gün park halinde durunca akü zayıf çeviriyor marş motorunu, bir bir buçuk gün durursa bitiyor neredeyse ve nitekim sabah 1 saat akşam 1 saat işe gidip gelirken sürekli kullandığım aracım dün yolda bıraktı marş basmadı." Böyle detaylı şekilde anlattım. Usta'nın verdiği cevap: "farların yanık ve klima açık kullandıysan akü şarj olamamıştır ve bitmiştir normaldir" şakaydı bu sanırım! Öyle far klima durumu yok. Zaten far klima açık olsa ne olacak? bu araçtan sökün madem klima ve farları da araba çalışsın be kardeşim. Neyse...

Hata 4:
    Akü'yü ölçütüler kontrol ettiler akü'de sorun yok teşhisi koydular. Peki benim ilettiğim memnuniyetsizliğim ne olacak? yolda kalma korkum ne olacak? yolda kaldığımda belki çok acil bir yere gidecekken geç kalacağım bunları kim telafi edecek? Cevap ve tatminkar bir yaklaşım yok. Müşteri memnuniyeti "sıfır". 150-200 TL'lik akü için bakalım kaç kere daha yolda kalmam gerekecek. Akü'nün bittiğini göstermem lazım mış servis'tekilere bunun için de 2 gün bırakmam lazım serviste arkadaşlar inansın ikna olsunlar!

Bu durumda benim, Kia'nın "meşur" 5 yıl 150.000 km garantisinden faydalanamama gibi bir problemim doğuyor. 30-40 km gibi mesafeyi kat ederek, keyfi olarak servise gidip, akü değişimi isteyecek kadar sorumsuz ve vakti bol bir insan değilim. Gerçekten hiç memnun kalmadım ve çok pişmanım yetkili servise gittiğimden. Aşağıda ödediğim tutarları yazıyorum;

30.000 bakımı : 500 TL
    Arka fren balataları değişim : 320 TL
    Sağ ön teker bilyası değişim : 250 TL

Daha sonra telefon ile iletilen ve benim yaptırmadığım, rot başı ve rot kolu değişimi işçilik almadan malzeme fiyatı : 300 TL

Şunu anladımki garanti falan hikaye önemli hiçbir parça garantiye girmiyor. Ben teker bilyasına ne yapmış olabilirim? garantiye girmiyor. Akü'de sorun var 2 yıl garantisi oluyormuş onu da değiştirmekten kaçıyorlar çeşitli bahanelerle.

Teşekkürler Kia Yalandan 5 yıl 150.000 km garanti'lerin için...

Hederot ve heh bunu beğendi.
  2. Kontamine

Kontamine Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    62
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet
    Araç Modeli:
    kia rio
    Kesinlikle garanti için söylediğinize katılıyorum hikaye bu 5 yıl 150 bin km işi.

3. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Bende bugün Ünraniye Gül Al da 8600 km deki aracıma 30.000 km bakımı yaptırdım kampanya dan , aynı muhabbet açıldı neden gelmediniz diye , bizde zamanında kardeşimin riosunda Karter altı yağ ısı ölçer hatası yaşadık servis 1200 tl gibi abuk bir fiyat verdi gittik sanayide kabloyu yapıştırıcı ile sabitlettik hala hata vermeden kullanıyoruz dedim , biz yapıştırma gibi işlemler yapmıyoruz dedi bayan ;) paramızı Çar çur edelim yani öyle mi ? Lafa gelince 5 sene garanti bizde veriyoruz diyor ama biz neyin ne olduğunu iyi biliyoruz Yanlız Beyler Hyundai daha iyi bu konuda sanki ;)

4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Paylaşımınız için çok teşekkür ederiz.Geçmiş olsun.
    Bu yaşadıklarınıza karşı sabrınızı kutluyorum.
    Bu yaşadıklarınızı aynen ÇM ile paylaşmanızı tavsiye ederim.İsmail kardeşim sposunun aküsü için sizinki kadar ağır olmasa da benzer şeyler yaşamış ve ÇM ile iletişime geçip garantiden isg li aküsünün değişimini sağlamıştı.
    Rot başı ve rot kolu kolay kolay deforme olmaz.Bir yere vurmanız,derin çukura inmeniz ve ya çarpmanız lazım.Araç 30 binde.
    Klima ve farlar açık araba kullanmaktan kaynaklı diye bir arıza teşhisi olamaz.Bunu dizayn eden mühendisler bisiklet alternatörümü koymuşlar bu arabayaki klima ve far yükünü kaldırmıyor.Çok mantıksız ve saçma.
    Teker bilyasına ne yapmış olabilirsiniz aynı soruyu ben de servise soruyorum.
    Aküyü nasıl ölçtüler?
    Yüke bağlayarak mı?Yoksa multimetre ile mi?
    Yüke bağlanmadan ölçtülerse tamamen yanıltır.Ölmüş akü bile yüksüz tam voltaj değeri gösterir.

simonmc bunu beğendi.
  5. KAPSHY

KAPSHY Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.234
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tolga KAPŞIGAY
    Araç Modeli:
    KİA RİO 1.4 crdi hb (2013)
    Geçmiş olsun bende ikinci yıl bakıkıma gideceğim direksiyon be vites topuzundaki soyulmalar var onların değişimini isteyeceğim tabi daha önce arayıp fiyat alıcam genelde eresine gidiyorum yine oraya gidecem sanırım en çok direksiyon ve vites topuzu ne olacak onu merak ediyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

simonmc bunu beğendi.
  6. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    Bu yaşadıklarınız insanı sinir eder sabrınız için kutlarım . inşallah bidaha olmaz. ben direksiyon ve topuzu değiştirdim :D yeni gibi oldu ! aküde henüz sıkıntı yok ! hiç başıma gelmedi burdan da sormak istiyorum olur ki gelirse diye akünün bittiğini değil bakın bitmek üzere olduğunu nasıl anlarız hemen tedbir almak amaçlı?

simonmc bunu beğendi.
  7. KAPSHY

KAPSHY Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.234
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tolga KAPŞIGAY
    Araç Modeli:
    Hayırlı olsun hanifi inşallah bende değiştiririm

HANİFİ DMC bunu beğendi.
  8. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    İnşallah kardeşim.

KAPSHY bunu beğendi.
  9. efdal

efdal Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    295
    Gerçek Ad-Soyad:
    İsmail MERMER
    Araç Modeli:
    2013 Kia Rio 1.4 hb Fancy (DİZEL)
    Geçmiş olsun. Bende her bakımda ulukar otomotive gidiyorum. Son gitmemde benimde bazı şey aklıma takılıyor ve kızıyorum. Örneğin bakıma gittiğimde el freni yokuşta tutmuyordu söylediğim halde yapmamışlar. Bir kaç gün sonra yolda aracımın altına tel girdi ve sol arka tekere dolandı hortum vs vardı korktum ertesi gün gittim gösterdim öğleden sonra bakarız havasına girdiler bende ustayla aram iyi olduğu için hemen yanına gittim baktı ve birşey yok dedi içim rahatladı bu yüzden de bakıma gittiğimde bakılmayan el freni konusunuda yapıldı ve o yüzden aoğukluğum ortadan tekrar kalktı.

Yine bakıma ulukara giderim. Sizin yaşamız olduğunuz sorun içinde gerçekten sabretmişsiniz iyi ben olsam şimdiye kadar durmazdım.

İkami araç alımıda kaskonuz tarafınızdan talep edebilirsiniz diye biliyorum.

tekrar geçmiş olsun diyorum. Bu konuda tekrar bakıma gittiğimde sizin bu konuyu onların yüzlerine vurarak anlatacağım. Merak etmeyin ben servisin değil devamlı kullanıcının yanındayım. Ayrıca sizi memnuniyet acısından arayacaktır orada yaşadığınız bütün sorunları iletin.

simonmc bunu beğendi.
  10. simonmc

simonmc Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    162
    Gerçek Ad-Soyad:
    özkan kalyoncu
    Araç Modeli:
    Rio 2014 Hb - 1.4 crdi
    Rica ederim. Teşekkürler.
    Forum'a konuyu açmadan önce dün bütün girişimlerimi yaptım zaten mail telefon tanıdık birileri hepsini soktum devreye bakalım dönüş yapacaklar.
    Akü'yü nasıl ölçtüler bilmiyorum sormadım açıkcası dediğiniz gibi yük altında ölçtüklerini sanmıyorum.
    Akü için bir arkadaşımın başına gelen durumu test ettim dün akşam; torpido yada bagaj aydınlatmasının sönmemesi durumu oluyormuş, biliyorsunuz kontak'a bağlı değiller sadece kendi switch'leri var tam basmazsa yada switch arızalı ise bu ampülleri kapatmayıp sürekli yanması sonucu akü'yü bitirme durumu oluyormuş koltukları yatırdım switch'lere elimle bastırdım öyle bir durum da yok sönüyor tüm aydınlatmalar araç kilitli iken.
    Gelişmeleri buradan paylaşıcam.

11. simonmc

simonmc Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    162
    Gerçek Ad-Soyad:
    özkan kalyoncu
    Araç Modeli:
    Rio 2014 Hb - 1.4 crdi
    Dikkat edin siz bu vitesi tutmuşsunuz normaldir soyulması demesinler size de. :D

Şaka bir yana, off the record bir bilgi vereyim;

İstanbul'da sıralama: Oğuşlar, Gül-al ve Eresin tavsiyesi geldi kim olduğunu söyleyemeyeceğim birilerinden. ;)

Zaten Ulukar ile bir daha işim olmayacak gibi duruyor.

12. KAPSHY

KAPSHY Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.234
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tolga KAPŞIGAY
    Araç Modeli:
    Valla ben alırken teslimatta teslim süresinde evrak işlerinde ilk bakımda falan eresinde hiç sıkıntı yaşamadım inşallah yaşamam

simonmc bunu beğendi.
  13. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    İyi haberlerinizi bekliyoruz.

14. simonmc

simonmc Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    162
    Gerçek Ad-Soyad:
    özkan kalyoncu
    Araç Modeli:
    Rio 2014 Hb - 1.4 crdi
    Bugün Çelik Motor'dan aradılar. Aracımla yolda kalmam halinde herhangi bir yetkili servisi arayıp yol yardımı talep etmemi söylediler.

Eğer hata benden kaynaklanmıyor ise ücretsiz yol yardımı verileceğini söylediler.

En kısa zamanda akü'nün bitik olduğunu bu şekilde ispatlayacağım. Gerçekten yazık böyle garanti olmaz olsun.

heh bunu beğendi.
  15. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    1. Siz parçaları telefonda söylediyseniz ve onlarda aynı gün kargo geliyor diyorlarsa telefon konuşmanızın çelik motor tarafından incelenmesini talep edin. Sonuçta kamera ve ses kayıtları müşteri memnuniyeti açısından saklanıyor.
    2. İkame araç vermemeleri normal. Bazı Kaskolar bile vermiyorlar. Ben bunu hata olarak görmüyorum.
    3. Akünüzle ilgili olarak ( ki akü 2 sene garanti altında. 5 sene değil) garantiden değişimi için yazılı talepte bulunun. Ama servis akü için arabanızı bıraktırma hakkına sahip. Ona karşı çıkamazsınız. Yani siz aküyü garantiden değişmesini istiyorsanız arabayı serviste bırakmak zorundasınız. Bu konuda söz sahibi değilsiniz. Yetkili servisin soruna günlerce bakması gerekebilir. Ki akü için 1 gün yeterlidir. Şarj edip bakacaklar. Ne kadar sürede boşalıyor. Arabadan hangi elektrikler o anda çekiliyor. Falan filan.

Yanlış anlamayın ama servisin çok haksızlık yaptığını düşünmüyorum. Sadece yedek parça temin konusunda yanlış beyanda bulunmuşlar.

Bakın ben akü konusunda sıkıntı yaşadım. Servis ne diyorsa onu yaptım. Gittim bıraktım. İncelediler gördüler sonrada çelik motorla kendim direk irtibata geçerek iyi niyet kapsamında 2 sene geçmiş olmasın rağmen aküyü değiştirdiler. Hemde kocaelinde başladığım zorlu akü değişim sürecini muğlada tamamladım.

İyi sürüşler dilerim

ReNe ve heh bunu beğendi.
  16. simonmc

simonmc Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    162
    Gerçek Ad-Soyad:
    özkan kalyoncu
    Araç Modeli:
    Rio 2014 Hb - 1.4 crdi
    Tahmin ettiğim gibi yolda kaldım arkadaşlar. Sabah işe geldikten sonra araç park halinde kaldı akü boşalıyor uyarısı verdi ve marş basmıyor problem aynı yani.

Yol yardımı bekliyorum bakalım ne olacak.

17. KAPSHY

KAPSHY Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.234
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tolga KAPŞIGAY
    Araç Modeli:
    Geçmiş olsun artık değiştirirler aküyü

18. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Geçmiş olsun.Artık arkadaşlar kanıt peşinde koşmazlar ve akünün ya da alternatörün değişmesi gerektiği kanaatine varırlar herhalde.

19. simonmc

simonmc Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    162
    Gerçek Ad-Soyad:
    özkan kalyoncu
    Araç Modeli:
    Rio 2014 Hb - 1.4 crdi
    Teşekkürler. Şimdi döndüm Gül-Al 'dan. Sağolsunlar güzel ilgilendiler memnun kaldım.

Önce bulunduğum yere gelip takviye yaptılar, sonrasında servise geçtik ve aküyü değiştirdiler garanti kapsamında hiçbir ücret almadılar.

20. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Hayırlı uğurlu olsun.Güle güle kullanın.

Bu Sayfayı Paylaş