Arkadaslar. Aracima hibrit motor takmak istiyorum motora beyne vs mudahale etmiycem. Ileride vizeye yada aracin garantisine etki olur mu. Sistem pahali ama bu olayi gerceklestirirsem arac sehir ici en fazla 5 sehir disi da 3 lt benzin yakacak ve .1.6 ceed performansinda olacak.
Tam anlamiyla 10 bin tl. Basit sistemler daha ucuz ama 10 bin e kalite bir sey olur. Kaliteli motorlar kalite akuler. Vs.
sonuçta araç tamamen hibrit olmayacak değil mi. özellikle düşük süratlerde bataryadan beslenecek. bataryalar muhtemel bagaja konulacak, motorlarda arka tekere garanti konusunda motorların takıldığı kısım yürüyen aksam ve elektriksel sistemi garanti dışında tutabilirler. sonuçta dediğiniz gibi motorlar ve beyinle oynama yok. maliyet 5 binden aşağı olmaz
Aslinda bir sorun olmamasi lazim arka tekerlere 10kw lik 2 motor ve bunlari besleyen lityum ion bataryalar. Sistemi yoneten elektrik aksami elektrigi aractan almiycak araca hicbir elektrik baglantisi olmayacak sadece fren musurune bir anahtar baglanacak aracta ftene bastigimda arka tekerdeki elektrikli motorlardan gucu kesecek ve ayni zamanda bataryalari sarj edecek. Frenlemeye de yardimci olacagini dusunuyorum. Hafif lityum akuler ve motorlar araca 140 kg agirlik katacak ama 27bg ve 50 60 tork kazanicam.
Aracim 90 la giderken gercekten 4.5 lt yakiuor bu durumda inaniyorum ki 2,5 yada 3 lt yi gecmiycek. sehiricinde tamamen elektrikli motorlarla 50 km jiz ve 70 80 km yol yapacagi da kesin.
Bir ara yurtdışında hibrit honda jazz kullanmıştım.Otomatik vites olmasına rağmen inanılmaz az sarfiyatı vardı.
ben çok detaylı araştırmadım ama bunu üretime geçiren bir yer var mı? yoksa sadece denemiş ve olmuş diyenler mi var.
Bunu araclara uygulayan kurumlar zamanla lpg montaji yapan firmalar gibi cogalacagini dusunuyorum. Ama hali hazirda bu kitler yurt disinda sayiliyor. Burada benim problemim aracimin garanti disi kalmasi. Eski bir aracta yapilmasi baslangic icin daha makul olacagini dusunuyorum. Ama esas guzel bir sistem yeni aracta uygulandiginda. Uzun sure boyunca tasarruf ederek binilebilir diye dusunuyorum. Bazi yeni teknolojiler hak ettiginden cok daha fazla fahis rakamlarla insanlara satiliyor. Esas degerinin 2 3 katini oduyoruz bu her sektorde boyle. Inanin gozumu yumup yapicsm ama imkanlar kisitli ve zaman dar. Ve ugrasacak atolyem yok. Evim de 5. Katta olunca netten boule konusup duruyorum. Ins. Yakkin zamanda acacagim isyerimde bu isler icin bir yer ayiracagim kendime. Kafamda cok guzel dusunceler var xamani gelince size de danisip fikir alacagim insallah.
Ben olsam kendi düşüncem bu yanlış anlaşılmak istemem 10 bin tl hibrete harcayıp olası probremlerle karşılaşacağıma 10 tl yi üstüne koyar dizel alırım hem performans artar hemde Yakıt düşer.
Aslinda oyle tabi 5 bin tl ye de yapilabilir ama istedigim kadar olmaz. Rio icin bu durumu askiya alayim. araci alirken dizeli de alabilirdim ama bnm şahsi gorusum benzinli motor bir baska. Performans verileri de esit. Bilerek benzinli aldim fark olarak 8 ila 9 bin tl fark vardi. Rio bnm 2. Aracim oldugu icin de benzinli tercihim oldu. Ama dizel alsaydim da yine bu sistem baglanabilinir. Sistem ucuz olsa dusunsenize aracta lpg olsa ve bu sistemi baglasak sehirdisi 4lt lpg yaktigini dusunun, 4*2.19 al sana 100 km de 8.8 tl ama namussuzlar pahali satilarlar parcalari.
Zamanla daha uygun olur ama bu turkiyede daha uzun sure alir. Baki elektrikli araba satiliyor ama hala şarj istasyonu yok. El atmadilar bi türlü. Malum benzinden cok kar sagliyorlar. Birileri engelliyor
Daha bu teknoloji buraya adam akıllı gelmesi için biraz daha zamana ihtiyaç duyuyor sanırım.Olgunlaşması lazım.