10 kasım LPG KABLO

Rene & Aknxxx her hafta bir otomobil test ediyoruz :P

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda ReNe tarafından 22 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf

Evet 19 Şubat buluşmamız sonrasında otomobil sohbeti bizi kesmedi mi nedir soluğu Subaru XV test sürüşü randevumuzda aldık , bugüne sarkıttım yorumlarımızı çünkü gün içinde Hyundai ix35 gdi ve Ssangyong Korando 2 litre dizel test sürüşü yaptık .
    Ben şahsen hayatımda ilk defa bir subaru kullandım , dergilerde genelde olumlu yorumlar okurdum bu sefer kullanmak kısmet oldu , yaklaşık 16 km kadar şehir içi ve otoban karma sürüş yaptık . Akın Barış ve benim ortak düşüncemiz aracın dış tasarımı çok sportif ve hafif arazi için bile dayanıklı olabileceği yönündeydi sanırım çamurlukların plastik parça ile kaplanması bizde böyle etki bıraktı . Subaru'nun yeni jenerasyon yüzü ilk buaraçta var sırasıyla diğer modellerde güncellenecek .

Önden daha çekici duran araç arkada aynı etkisi bırakmasa da bagaj camı ve stop lambaları bu kısmı kurtarıyor . Jantlar çok güzel duruyor bunuda belirtmeliyim .

Hayal kırıklığı yaşadığımız kısım maalesef içerisi oluyor , kapı kolları - cam açma butonları - vites - havalandırma kanalları ve havalandırma kontrolleri demode tasarlanmış ama malzeme kalitesi kötü değil ve butonların basma çevirme hissiyatı güzel . Çok detaylı bilgi ekranı koymuşlar , aracın maruz kaldığı g kuvvetini de gösteriyor neye yarayacak bilmiyorum ama eğlencelik ;) Bizim kullandığımız XV piyasada satılan 116 hp lik değil 150 hp lik makineydi ve satışı olmayacakmış , 150 hp lik boxer motorun sesi güzeldi ve XV için bence en alt motor olmalıydı , bu motor araca özellikle düşük hızlarda iyi çeviklik sunuyor düşük hızlarda diyorum çünkü şanzıman cvt . otoban sürüşünde ara hızlanmalarda turbo dizel etkisi yaratmasada tedirginlik yaratmadan sollama yaptırıyor , yüksek hızlarda bile kabin sessizdi , aracın en güzel özelliği yol tutuşudaydı , compact bir araç dinamikliği dunuyor slalomlarda tedirginlik yaratmıyordu .Frenleri Sportage ve korando gibi değildi ama kesinlikle güvenli hissettiriyor . Araçta bir Mercedes konforu yok ama yorucuda değil , kış lastikleri takılıydı sanırım yazlık lastiklerle daha konforlu sürüş gerçekleşebilir . Sonuç olarak Subaru XV pahalı olmasıyla birlikte olumlu düşünceler bıraktı bize ...

Sırada SsangYong'un yeni Korandosu var , öncelikle tasarım olarak diğer Ssang'larla pek alakası yok , güçlü 2 litre 175 hp lik Mercedes C serisinde kullanılan motor ve şanzıman sistemi olduğunu söylediler zaten en can alıcı kısım burası ;) Aracın dış tasarımını Akın biraderimle beğendik sevimli ve modern gözüküyor . Ön kısımda tamponun alt kısmını ayrı renkte boyatabiliyorsunuz ve güzel kombinasyonlar çıkıyor .

Her markanın yapamadığı kısım olan arka tarafa geçiyoruz :) Ssangyong burda ön taraftaki gibi bir etki bırakmıyor bunda arka camın formu ve arka stop lambalarının etkisi var . Bagaj kapasitesi Sportage dan 60 litre kadar ufak .

İşte asıl eleştiri alacak yer olan içeriye geçiyoruz , Ssangyong maalesef her modelde olduğu gibi yeteneğini yine konuşturamıyor ve vasat bir kabinle karşılaşıyoruz . Kapı kollarındaki cam açma butonları güzel ve ergonomik ama geri kalan her yer demode ve heyecan yaşatmaktan uzak , buton hissiyatları ise fena değil .

SsangYong'u neden almak isterseniz diyesorsalar Mercedes alt yapısı ve dış tasarım yüzünden tercih edilebilir ama bu seferde2 litre olmasının verdiği vergi dezavantajıyla karşılaşıyoruz , tamam araba 2 litre olmasına rağmen hatta dizel olmasına rağmen Benzinli Sportage fiyatına satılıyor hatta manuel 4 çekeri bile pazarlıkla sportage benzinli fiyatına yakın ama 2.200 tl vergi ödemek can sıkabilir . Motora dönecek olursak , araç 1700 kilo olması ve araca yüklenir yüklenmez patinaja düşen ve 3-4 saniye güç aktarımı olmamasını gözardı edebilirsek güçlü ve çığırtkan olduğunu söylemeliyim . Hızlı kullanmak için çekiş kontrol sistemini kapatmalı ve mümkün mertebe manuel şanzıman tercih etmek mantıklı . Direksiyon sistemi çok konforlu hissettiriyor ama ani hareketlere pek müsade etmiyor hatta slalom yapmak için direksiyonu çok çevirmek gerekiyor , aracı konforlu sürüşler için yaptıkları belli oluyor bir subaru xv dinamizmi beklenemez . Frenler ise gerçekten güçlüydü Akın'ın haber vermesine rağmen biraz uçtum arka koltuktan :D Bu arada Oğuşlar bayiisindeki satış danışmanı iyi niyetli ve hoşsohbet biriydi kendisine bizimle ilgilendiği için tekrar teşekkür ederiz ...

2. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    Haftaya Nerdesiniz Bende Gelirim :D

3. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    :D Haftasonu sanırım Megachips e gidebiliriz Akın'ın kaşıntısı var motoru güçlendirme düşünceleri kafalarda uçuşuyor , gel tabii biraderim her zaman ;)

4. ERSİN

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    Size Başka Birini Tavsiye Edeyim Kendisi Yardımcı Olsun. Bizim Yakın Arkadaşımız Olur

5. ilkeRio

ilkeRio Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Subaru gibi bi araca bu jantlar hiç yakışmamış testler de kolay gelsin kazasız belasız sürüşler...

6. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:

Bu gün bizi şaşırtan otomobile sıra geldi ;) evet Honda Civic sedan Elegance otomatik vites 1.6 litre 125 hp motora sahipti , test arabasını beklerken her tarafını kurcalama fırsatımız oldu , önceki modelden daha güzel göründüğü kesindi . Aracın jantları kasası gibi çok iddaalı değil ama kötüde değil .

Hatchback civicler daha iddalı bir duruş sergiliyor ama eski modele göre sedan aracın arka kısmını daha çok beğendik , bagaj hacmide yeterliydi en azından benim Ceratodan büyüktü ;)

Biraz iddaalı gözüken göstergelere alışmak kolay , dijital hız göstergesi gaza az basarsanız yeşilken gaza fazla yüklendiğinizde fotoğraftaki gibi maviye dönüyor , Bindiğimiz aracın üzerinde 2.250 tl değerinde necvox marka navigasyon&multimedia sistemi vardı sesi fena değildi ama cıvıl cıvıl , karmaşık grafik arayüzü ambiansı bozuyor şahsen ben aracıma öyle bir donanım eklemezdim . Direksiyonun dolunda görülen econ butonuna bastığınızda gaz tepkileri azalıyor ve klimanın gücünü azaltıyor biraz daha ekonomik sürüş imkanı veriyor .

Honda nedense 6. vitese geçmemiş bu modelde ama şanzıman sarsıntısız çalışıyor , motor ise 1.6 litre 125 hp güç üretiyor , ara hızlanmalarda güzel ses çıkartıyor , kalkışlarda da atak yapısıyla beğenimizi aldı ama yakıt tüketimi fabrika verisinden bir kaç litre yüksek :( . Bizim Honda da asıl ilgimizi çeken aracın süspansyion konforu , içeriye çok az yansıyan yol ve rüzgar sesi , kapı kollarının hissiyatı ve kapı kaparken ki tok yapı çok hoşumuza gitti . Açıkçası Japon otomobili değilde lüks bir Alman aracında gibi hissettik kendimizi , bozuk yollarda da yumuşak geçişler yaptı Civic sedan . Uzun yol şehir içi farketmez Civic içinde az sarsılıyorsunuz ve yorgunluk duymuyorsunuz tebrik etmek lazım ...

Teşekkür ederiz ;) Jantlar bizim hoşumuza gitti aslında ama tasarım yoruma açık bir konu herkese aynı duyguyu vermeyebilir .

Ben şahsen Mehmet Bey'den memnun kaldım ama tavsiyeni de değerlendiririz neden olmasın .

O kadar firmayı gezipte dünya üzerinde 2011 yılının en çok ödül alan modelini ullanmamak olmaz ;) Hyundai iyi yolda ilerliyor bunu bugün görmüş olduk ama 2 konuda kendini geliştirirse sırtı yere gelmez , öncelikle ya Kore malı lastikler takılmasın ya da Kore marka lastik firmaları kendini geliştirsin . İkinci zaaf ise ses yalıtımı biraz daha artarsa harika olacak zaten lastikleri düzeltseler yol sesi daha az gelecektir içeriye .

Şişkin çamurlukları , uzun agresif bakan farları , eğimli a stünu , aracın ön kapısından başlayıp stop lambalarıyla bütünleşen ütü izleri ve çoğu firmanın bocaladığı ama hyundai'nin fark yarattığı arka tasarımı en can alıcı özellikleri .

Aracın kullanımı çok rahat Cerato'dan sonra hemen adapte olabiliyorsunuz , görüş açıları ve yan aynaları hem görüş hemde tasarım olarak başarılı , içeride kullanılan malzame kalitesini beğendik , cam açma butonları ergonomik daha doğrusu her şey elinizin altında ve alışılması kolay oluyor , klima sistemide elden geçirilmiş ve astım hastları gibi hassas insanlar için özel bir hava temizleme sistemi sunuyor Elantra .

Dizel arabalara alıştığımızdan olsa gerek yeni jenerasyon benzinli arabalara bindiğimizde şaşırıyoruz :D gözümüz devir saatine takılıyor motor çalışıyormu diye . Elantranın motoru honda ya göre daha ekonomik , çekiş güçleride aynı gibi hatta motor devirlendiğindeki sesler bile benzer keyif veriyor . Direksiyon sistemi yerdeki titreşimleri biraz hissettiriyor ama araç ani direkyion yönlendirmelerinde hızlı tepkiler verebiliyor . Sonuç olarak lastikler ve gerekli yerlerde ses yalıtımına biraz daha önem verirlerse çok daha başarılı olacak ...

7. ERSİN

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    Aynı Duyguları Ben Blue Benzinli Testini Yaptıgımda Yaşamıştım 2500 Dizel Motordan İnip 1.4 Benzinli Motora İnince Araç Çalışıyormu Şaşırıyor İnsan :D

8. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Bu akşam üzeri bir müşterimizle konuşurken Arkas Opel de satış yetkilisi olarak çalıştığını öğrendim...

Sence bu ne anlama geliyor Murat kardeşim :)

9. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Hmmmm Hmmmm Insignia kokuyor forum :p

10. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    insignia dan bahsettim zaten :)

veeeee tabiki erkeğin yeni oyuncağından da bahsetmeden edemedim :)

altunizade de yerleri.. en kısa sürede ziyaret etmeliyiz:)

11. Tülin

Tülin Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    45
    iyiymiş :)

12. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Kaç çeşit olduğunu sayıyor musun Tülin :p

13. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Yahu hangisi erkeğin yeni oyuncağı ? erkeğin yeni bebeği var :p bu ne be şifreli şifreli :D

14. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    erkeğin yeni bebeği yahu :)

oyuncak nerden çıktı :p

test test karıştı mevzu :D

Murat bu arada i30 la ilgili yeni haberi verdin mi dostlara...:)

15. Tülin

Tülin Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    45
    ya siz şifreli konuşuyorsunuz ben anlamıyorum :blink: :)

akın rakamlarla ilgili sıkıntım var, 82 beklerken ben 8 de kaldıgım için, bundada bir karışıklık olmasın diye saymıyorum :D

16. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    şifre yok yahu..:)

bahsettiğimiz opel astra gtc :) opel in sloganı buydu yaa :)

sen çayı 2 bardakta bıraktığın için böyle oldu.. 6 çeşit kahvaltı ve 82 ye ulaşana kadar çay :p

17. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    ASTRA GTC miiii :D benzinli bu namussuz değil mi :D

i30 la ilgili bilgiyi sen ver 27 gün kaldığı ile ilgili bilgiyi mesela :D

18. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Dostum Özgü i30 bekleme kararı aldı.. Ben de kabul ettim...:)

19. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Aklın yolu bir :D i30 dan sonra ceed ide beleyelim mi hacı ? :D

20. Tülin

Tülin Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler: