Merhaba arkadaşlar, Sizlere bir sorunum hakkında danışmak istiyorum. Aracım 2006 benzinli picanto araç yoğun trafikte yada havalar çok sıcak iken kısa sürede dur kalk yaptıktan sonra kendini frenliyor yani durup kalkarken zorlanıyor boşa attığımda kendini yavaşlatıyor durduruyor buda 1 veya 2. viteste yüksek devirlerde arabayı zorlayarak ilerlememe sebep oluyor. Bu sebeplerden ötürü şüphelendiğim parçaları değiştirdim diskler, fren balataları ve bilyeler değişti ama sorun çözülmedi baskı balata mıdır diye de şüpheleniyorken bir frenciye gittim geçen hafta ve fren kaliplerlerinin sorunu var dedi geri bırakmama gibi bu parçaların tamir takım setlerini değiştirdi ve bir nebze düzeldi sayılır o ısınıp kendini frenleme olayı daha uzun sürelere yayıldı ama yine de çok uzun süre trafikte dur kalk yaptıktan sonra araç kalkarken zorlanıyor ayağımı gazdan çekince yavaşlıyor durduruyor kendini sizden ricam başka bir sorunu mu vardır bu aracın yada kaliperlerin orjinallerini nereden bulabilirim piyasada zor bulursun dediler. Saygılar
Geçmiş olsun.Başka bir yerde problem olma olasılığı düşük.Problem tespit edilmiş.Fren ana merkezi ve westinghouse,vakum pompası kontrol edildi mi?Parçayı bir de buraya sorun; http://www.ilkemotomotiv.com/