Merhaba; Picantoların orjinal aküleri 42 amper malesef 60 amper takmak istersen boyutu biraz büyüyor sizce sığar mı deneyen gören duyan varmı ? Yer olup olmadığına tam anlamıyla bakamadım tam olarak anlamak içinde 60 amper aküyü elime alıp olup olmadığını denemek en sağlıklısı olur diye düşünüyorum ölçerek vs tam olarak anlaşılmaz gibi geliyor. Yardımlarınızı rica ediyorum.
Sizin orjinal akünüzün ebatlarını; https://advancedbatterysupplies.co.uk/carbattery054h şu site üzerinden görebilirsiniz. Bence bu ebatlarda 60 amper akü bulursanız uyumlu olacağını düşünmekteyim.
Çok teşekkür ederim orjinal ebatlarda 60 amper biraz araştırdım ama yok amper büyüdükçe boyutta büyüyor telefonda akücüler böyle söyledi, yer varsa sığdırılır diyorlar ama gerçek aküyle denemek lazım diyorlar uygulamalı olarak yani araçtaki aküyü söküp yeni akü olacak mı olmayacak mı denemek lazım bunuda herkez yapmaz uğraşmaz ve vaktimde yok bunun için, değiştiren bilgisi olan varmı acaba başka arkadaşlar.
ben mutlu aldım taktım.ama ampere yorum yapamıyorum.yerine cuk oldu.aceleniz yoksa akşam bakar yazarım.
Daha onceki aracim 1.6 toyota idi ondada 45 amper aku vardi ve hic sikinti yoktu pikanto da 45 amper aku takin sikinti olmaz bence
Beyler 45 amper standartı olan araca 60 amper takmanın diğer elektronik donanıma zararı var mıdır ? , Akü şarj dinamosu atıyorum daha fazla çalışması gerekmez mi ?
Sarj dinamosunun ne kadara kadar desteklediği önemli burada. Eger 60 amperi desteklemiyorsa aku tam dolmayacak ve kisa mesafe kullaniyorsaniz akünün ömrü kisa sürecek. Diger herhangi bir donanima bir zararı olmaz. Tek sorun sarj dinamosunun kapasitesi
Teşekkür ederim sığarsa 60 amper alacağım açıkcası sarj dinamosunun kapasitesi pek umrumda değil akünün ömrünün azalması gibi bir sorun dışında bir problem olmayacağını daha öncede duymuştum, Aracı hafta sonları cumartesi ve pazar 100km kadar kullanıyorum, hafta içi çalışmıyor çalışırken hafiften hissettiriyor zayıf olduğunu, geçenlerde kar yağdığı zamanlarda 1 gün çalıştıramamıştım ertesi gün çalışmadığı da oldu bu ilk sebep bu yüzden ve anfi kullandığım için değiştirmek istiyorum ama 60 amper sığar mı bakacak fırsatım yok hafta sonu bakacağım inşallah. Not:Aracın üstünteki akü ilk aküsü ölçümlerde hiç bir sıkıntıda yok. Tekrar teşekkür ederim ilginiz için.
düngece aküme baktım.bende kar zamanı almıştım.mutlunun 55amper aküsü.yerinede cuk olmuş.yalnız benim araç dizel belki amper farkı olabilir bilmiyorum.2 sene garantili 140tl ye almıştım.
Teşekkür ederim benim araçta dizel bende mutlu düşünüyorum 60 olmasa bile 55 yeterli olur çok sağolun.
Şöyle bir soru yöneltmek istiyorum üstat, araçta amfi var demişsin, Elektrik kaçağından kaynaklanan sorunda yaşayabilirsin. araçtan indiğinde çarpma vs yaşıyorsan buna delalet eder. Birde amfiyi bass için kullandıysan kapasitör varmı araçta?
Çok geç oldu kusura bakmayın buraya bu konuyu açtığımı unuttum aküye de bu gün bakacağım inşallah o şekilde aklıma geldi burası , araçta bas yok bas için kullanmıyorum mid için kullanıyorum(ileride bası kapasitör ile kullanmayı düşünüyorum) ama amfiden öncede akü sağlıklı değildi, 2 kere ölçtürdüm problem yok dediler aslında, şu anda da büyütülcek bir problem yok ama ilk aküsü olduğundan değiştirmek istiyorum birazda yüksek amper istiyorum. Teşekkür ederim.