Arkadaşlar merhaba aracı yeni aldığım ve otomatik vites ile ilk defa tanıştığım için yabancılık çekiyorum. Öncelikle O/D tuşu ne işe yarar basılı mı kalmalıdır yoksa off konumunda mı olmalıdır.Yakıt tuketimine etkisi nedir? Ben kapattığımda ekranda O/D off yazıor ama tam olarak bı fark anlayamadım uzun yolda OD açık şehir içinde kapalı mı olmalı. BİR de lastiklerimiz orjinal fabrikadan gelen lastikler Honka sanırım lastik hava basıncı kaç olmalı ?
Hayırlı uğurlu olsun aracınız. O/D tuşu over drive olmalı. El kitabını incelemediniz mi? Dediğim gibi over drive ise, performanslı sürüşe olanak sağlar. Yani yüksek deire geçer ve daha fazla yakıt harcar. Bir nevi yarış modu gibi bir şey. Lastik basınçları da şöför kapısını açınca bir etiket göreceksiniz. Orada yazar.
dostom hayılı olsun volkan arkadaşımız gayet iyi açıklamış o d sadece araba sollarken aç vites küçültüp devir arttırarak hızlanıyor . Bide sana bir sey ben sorayım 1 depo benzinle kaç km gidiyorsun hiç denedim mi ortalama ne kadar yakıyor senin ki
od ile hiç oynama onu açarsan 3. vitesin üstüne çıkmaz araba bu da zararlıdır.. uzun yolda rampalarda vitesin sürekli 3-4 arasında geçiş yapmasını engellemek içindir. yani baktın vites tam 4 e geçiyo ama çekemeyim 3 e düşüyo sonra bu hep tekrarlıyo onu aç o da pek lazım olmaz yani anlayacağın ışık sönük kalacak şekilde ayarla.. lastik basıç tablosu da ön kapının iç kısmındaki etikette yazar 32 basıyorum ben bu arada bu tip otomatik vites araçlarda araç sollamak isterseniz gaz pedalına aniden kökleme basarsanız vites bir kademe düşüp hızlandıktan sonra geri vites yükseltecektir yani bu işlemi otomatik olarak yapar herhangi bir tuşa basmanıza gerek yoktur. eğer denemediyseniz deneyin hızla gazı kökleyin ne demek sitediğimi görceksiniz