arkadaşlar ; sitede picanto otomatik vitesle ilgili herhangibir yol testi yorumu göremedim . Kendim yazmaya karar verdim . Ha , dergi yorumlarını yapıştırmışız ama ; dergi yorumları ile ilgili kanaatim , taraflı oldukları ve tamamen objektif kriterlerle yazılmadıkları yönünde olur genelde. Neyse bunları birilerine bişeler demek için yazmıyorum. Kendi gözlemlerimi bu aracı alacak arkadaşlarla paylaşmak istedim sadece. Arkadaşlar 1 ay kadar önce 2006 model picanto ex 1.1 benzinli otomatik vites bir araç aldım. Araç 40.000-kmde ve nokta boyasız , hatasız düzgün bir araç . 15 in üstünde bir rakama aldım. günümüzde 10 peşin ayda 450 tl taksitle sıfır orta sınıf bir araç alınabildiğine göre 15.000-TL gibi bir rakam için bu sınıfta bir araç biraz pahalı denebilir. ama emsallerine kıyasla makul bir fiyatla aldık. ( aynı model ve km de otomatik vites) . dış hatlardan başlıyım ; araç boyutları itibari ile kadınları cezbedecek ölçülerde , şahsen sempatik bulduğum bir araç. yüksek olduğunu düşündüğüm tavan yapısı , kısmen yüksek oturma pozisyonuyla mükemmele yakın görüş açısı sağlıyor. ön panelin derinliği ; büyük araç hissi veriyor. 4 cam otomatik , dikiz aynaları otomatik , abs , klima mevcut , teyp ve cd çalar mevcut bunlar göz dolduran özellikler ve son derece başarılı çalışan sistemler. dikiz aynaları devasa ve görüş açısını olumlu etkiliyor bu durum . Kapıların açılıp kapanması esnasında çıkardığı ses güzel . Araç ufak ; ancak ön tarafta yeterli ; arkada kısmen yeterli diz mesafesine sahip. Arkada tavan yüksekliği bence yeterli. arkadaşlar bagajı son derece kısıtlı ; ancak bagajın için de taban seviyesinin altında ayrıca birkaç göz mevcut , bunlar oldukça kullanışlı , benim aracımda stepne yok ; çok gıcık olduğum bir özellik. Solüsyon ve tekerleğe hava basan bir kompressör mevcut. Bence son derece can sıkıcı bir durum . Yani aracı alır almaz ; lastikleri yenilemek lazım , ve nitrojen kullanmak lazım. ayrıca dipnot olarak şunuda vereyim , aracın orjinal lastik ebadında aradığım markalarda lastik bile bulamadım 165/60/14 ebadından mıchelin ve bfgoodrich lastiklerinin olmadığını öğrendim. bu ölçüler sadece kore malı araçlarda olurmuş ve kore malı lastikler alınabilirmiş , biraz zorlayınca bu ölçülerde pirelli , bridgestone da lastikleri buldum ancak ölçüler ucuz lastik alma imkanı tanımıyor. arka kapıların açılma açısı çok başarılı deil ; en azından daihatsu coure kadar bile başarılı deil. koltuk sertlikleri tatminkar. arkadaşlar malzeme kalitesi vasat diyebilirim. Arabanın çok orjinal bir araba olmasına rağmen ; arabada nerdeyse söktüğüm her vidanın altından pas çıktığını söyleyebilirim. bu arabanın izolasyonundaki eksiklikleri ve malzeme kalitesindeki düşüklükleri gösterir kanımca. Amortisörlerin ; ufak tümsek ve çukurlarda rahatsız edici olduğunu söyleyebilirim. Bunda ufak lastiklerinde etkisi var tabi ve mutlaka hala fabrika lastiklerini kullanıyor olmamında etkisi vardır. Fabrika lastiklerinin kalitesinden şüpheliyim açıkçası. Aracı zorlayan bir tazım yoktur ; aracı eşime aldım ve onun için yeterli olduğunu düşünüyorum bunun için yüksek performans beklentim yok. Ancak yinede performansla ilgili yorumlarımı paylaşmak istiyorum : -yüksek hızla girilen virajlarda tedirgin ediyor,Aracın ağırlığı tahmin edilenden daha fazla. Bunun düz gidişte güven hissini artırmak ve rüzgardan etkilenmeleri artırmak gibi olumlu etkileri olsada ; yakıt tüketimine, ara hızlanmalara , fren mesafesine olumsuz etkileri olmakta. Araçta bulunan 1.1 hacimli 4 silindirli motor oldukça sessiz diyebilirim. motor oldukça düşük torklu bir motor , aracı hareket ettirmekte oldukça zorlanıyor. Ancak çok sıkışık trafikte yada sokak aralarında kullanımı uygun olabilir. yada çok çok sabırlı biri olacaksınız ve hiç sol şeridi kullanmayacaksınız. motor istediğiniz tepkiyi veremediği gibi zırt pırt vites ufaltıp ; hem kendini yoruyor ve agresif kullanmak zorunda bırakıyor ve tabiki cebinize kötü etkisi oluyor. Bu durumun en kısa çözümü otomatik vitesin yanındaki O/D düğmesi , bu düyme sayesinde aracı 3 vites kullanabiliyorsunuz. Dolayısıyla 4 'e takmayarak şanzımanın yorulmasına izin vermiyor. Yakıt tüketimi uzun yolda oldukça iyi ancak şehir içi sıkışık trafikte çokda motor hacminin düşük olmasının gereğini yerine getirmiyor. Aracın iç göstergeleri hoş , bence herşey olması gereken yerde. Durduğun yerde vites değiştiriken bazen viteslerden hoş olmayan sesler geliyor ( özellikle park konumuna getirirken veya çıkarırken) . 98 model honda civic aracımın şanzıman kalitesini göremedim bu araçta. Ama hareket halinde geçişler sarsıntısız , tatminkar. Sıralı tam otomatik şanzıman var , Bu aracı almamdaki en büyük sebeplerden biri olan tam otomatik olmasının yokuşlarda geri kaydırmama özelliğinden faydalanamadım ; çünkü araç motorunun rölanti devrindeki gücü aracı ; dük yokuşlarda bırakın ileri götürecek güce sahip olmayı ; geri kaydırmayacak kadar bile güce sahip değil. Burdan çıkarılacak ders ; tam otomatik arabanın geri kayıdrmaması için en az 1300 motor ve doğru dürüst bir tork eyrisine sahip olması gerektiğidir. Yedeği çok pahalı deil , bakımı çok pahalı değil , trigeri 90.000 km de bir değişiyor . Tüm bunlardan sonra ; genel hatları ile başarılı bulduğum arabamı seviyorum , daha önemlisi eşim çok seviyor. Yani istesemde satamam
picanto hakikaten masrafsız ve güzel bir araç ama ne yazık ki bizim ülkenin insanı gösterişine düşkün olduğu için bu tip arabalar hak ettiği değeri görmüyo. Belki yeri değil ama vites değişiminde çıkan ses konusunda tavsiyede bulunmak istedim P moduna aldıktan sonra frene sonuna kadar basıp el frenini çekersen ve P modundan çıkarırken de frene basılı tutarak değişim yaparsan herhangi bir ses çıkarma ya da zorlamaya gerek kalmıyo.. sebebi de yükün şanzımana binmesi el freni çekilirse yük şanzımana binmez ve vites rahat değişir.
evet kardeşim , şanzıman konusundaki çözmüne katılıyorum , parka aldıktan sonra freni bırakmadan el frenini güçlü çekince , parktan çıkarırkende zorlanmıyor. ayrıca , parka almadan "n" de bırakıp elfrenini güçlü çekmek ikinci bir seçenek olabilir.