Merhaba arkadaşlar. Daha önce aracımdaki sorunları ve yaptıklarımı yazmıştım. Belli işlemlerden sonra aşırı yakıt tüketen aracımı şehir içi trafikte (Boğaz Köprüsü) km de 30 krş. yakacak hale getirebildim. Günlük 60 km yolum var. 18 TL + 3.25 TL (Köprü Geçiş) = Ortalama 22 TL ye işe gidip geliyorum. Bunun ay ve yıl ile çarpımını hiç yapmayalım. Artık sürekli benzin almaktan sıkıldım ve aracıma LPG taktırmaya karar verdim. Sorun şu. Araçta anlık yakıt tüketim göstergesi mevcut değil. ODB ile de okuyamıyorum. Aracıma OBDli sistem LPG taktırabilir miyim? İşime yarar mı? Ya da siz ne önerirsiniz? Atiker fiyattan dolayı ilk öncelik gibi duruyor ancak lavato smart içinde sıcak gibi duruyorum. Atiker 990 / Lavato 1490. 500 TL fiyat farkı için atikeri tercih edeceğim gibi duruyor. Yalnız senin aracın 1.1 niye taktırıyorsun demeyin. 1.1 /65 hp bir motora 1 ton yük verince yakıyor abi Ayrıca Ümraniye' de Candan mühendislik otogaz varmış. Tavsiye eder misiniz? (Montaj için)
Bu gün Candan mühendislik ile görüştüm. Araçta anlık yakıt tüketimi olmasına gerek yokmuş. ODB soketi varsa LPG kitini ODB sistemli olanını bağlamak gerekiyormuş. Cihaz aracın ECU sisteminden gerekli veriyi alıp ona göre kendisi ayarlarını yapabiliyormuş. Atiker bağlatmaya karar verdim.
benimki dizel daha önceden otm.vardı.hiç lpg taktırmayı düşünmedim.lpg işinede acayip kılımdır ...ist.trafiginde günlük 60 km.yapıyorum dediginiz için taktırmayın diyemiyorum.hayırlısı olsun diyim.ben ist içi (maltepe-k.köy arası) ortalama 20krş yakıyorum.havanın güzel oldugu zamanlar motora binerim oda ortalama 15krş civarı. şimdiden hayırlı olsun.
Merhaba bende 2006 1.1 LX benzinli var. Yakıt büyük problem. 3-4 ay önce kurumsal bir serviste 4 filtreli full bakım yaptırıp, triger seti ve bujileri değiştirdim. 20 gün kadar önce baskı balata değiştirdim. Araç çoğunlukla Eyüp - Ataşehir arası kullanılıyor. Deposu bomboş iken 152-155TL civarında doluyor. Trafiğe az girerse Max 370km, Minimum 320km yapıyor bir depo benzin ile. Tabi bunda her gün 2,5 kişiyle Eyüp rampasını çıkma kısmı da olduğu için tüketim ekstradan artıyor. Yani kilometre başına yakıt aşağı yukarı ortalama 0,45TL civarında. 2 gün önce araca Atiker Nanofast kit LPG dönüşümü yapıldı. Deneme aşamasındayım 80km kadar yol yaptım. Yakıt ekonomisi bilgisi paylaşmak için deponun bitmesini bekliyorum. Montajın ne kadar kaliteli yapıldığı kendini zamanla belli edecek. İlk izlenim olarak göstergede herhangi bir arıza lambası yanmıyor. Araç benzinde daha atik. %10 gibi bir performans kaybı hissediyorum LPG de. Depo oldukça iyi konuşlandırıldı. Stepne yerine simit konuldu. Bagaj kutusunu neredeyse aynı şekilde yerine oturtuyorum. Depo ağzı arka tamponun arkasında sol helezona yakın bir yere konuldu. Ben söylemediğim ya da eksoz çıkışı koklanmadığı sürece aracın lpg li olduğunu anlamak zor aşağıda bazı resimler paylaştım.