10 kasım LPG KABLO

Peugeot 508 1.6 e-HDi 112 bg test sürüşü ...

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda ReNe tarafından 24 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

1. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf

Bugün Akın biraderimle 2 araç test sürüşü gerçekleştirdik , ilki Seat İbiza 1.2 litre Tsi 105 hp Dsg şanzımanlı ve akabinde Peugeot 508 1.6 e-hdi 112 hp otomatikleştirilmiş manuel şanzıman , Test sürüşünü gerçekleştirdiğimiz araç serinin donanımlı modeliydi , otomatik park freni - 17 inch jantlar - 4 bölgeli otomatik klima (arka koltuklarda 2 bölgeli klima dahavar) - yan cam ve arka cam perdeleri - start stop otomatiği - head up display - anahtarsız çalıştırma - navigasyon - katlanan yan aynalar - krom çerçeveli yancamlar gibi donanımları vardı . Genel alışkanlık olarak önce Akın biraderim direksiyona geçti ben arka koltuğa kuruldum hemen cam perdesini çekip kol dayamayı açtım yallah şoför dedim içimden ! :D D segmenti arabaların çoğu gibi konforlu bir sürüş hissi yaşadım taaki klimanın fan üfleme sesi kabini etkisi altına alana kadar , klimayı tam kapatıp yol gürültüsüne de baktık , avensise yakındı ama bana hissettirdiği avensisin biraz daha iyi olduğu tabii ki ölçüm aleti ile ölçmek lazım ama hissettiğim bu . Araç kasislerden yavaş geçerken son derece konforlu ama çukurlara girince amortisörlerden ses fazla geliyor . Biraderimin sağa çekmesiyle arka koltuktaki keyfim son buldu ve direksiyon başına oturdum . Aracın boyutu büyük olmasına karşın görüş açıları başarılıydı - direksiyon da yeteri kadar yumuşak çalışıyordu . Motora gelecek olursak 3 kişi 330 kg artı 1410 kg da araçla birlikte hızlanma beni pektatmin etmedi yani 80 küsür bin tl lik bir araçta 112 hp yerine en az 135-140 hp dizel motor olmasını isterim . Frenleme dozuda güven veriyordu yanlız start stop otomatiği araç durur durmaz öyle hızlı motoru kapatıyor ki ışıklarda yavaşlarken yada park manevrası esnasında 2 defa stop etti , zaman aarını muhakkakbiraz ileriye almalılar . Bir diğer sevmedğim hadise de daha 1000 km geçmemiş araçta sol ön camdan rüzgar gürültüsü ve sağ tarafta alarm sensörünün oralardan sürekli tıkırtı sesleri gelmesiydi . Takıntılıysanız hoşnut olamazsınız . Araç içindeki navigasyon cihazı grafiksel açıdan pek iyi sayılmaz ama seri çalışıyordu yanlız kocaman bir ekrana sahip olmasına rağmen araçta geri görüş kamerası yoktu . 58.000 tl lik i30 da gelişmiş bir sistem varken 80 bin küsürlük 508 de kafanızı arkaya çevirip park etmek hoş değil . Merak ettiğiniz sorular olursa burdayız ;)

2. cer.fire

cer.fire Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer oktar
    Araç Modeli:
    kia ceed sw crdi (2005 kia cerato crdi)
    emeğinize sağlık biraderler, 508 benimde beğendiğim bir araba ancak bu kasaya bu motor zayıf kalıyor dediğiniz gibi, ayrıca start stop işi yaş gibi geldi

3. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Start stop sarsıntısız ve hızlı çalışıyor amaçok hızlı devreye giriyor biraz ince ayar şart . Chip yapılırsa motor kendine gelir birde ;)

4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Biraderim emeğinize sağlık.Arabanın şekli güzel.Arka tarafını çok beğendim diyemem ama yine de hoş görünüyor.4 bölgeli klima gerçekten ilgimi çekti.Motor o ağırlıkta arabaya bence de biraz çiroz gelmiş;)

5. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Aynen Hakan biraderim ;)

Bu Sayfayı Paylaş