10 kasım LPG KABLO

Pazar gününü otomobillerle geçirdik ;)

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda ReNe tarafından 29 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Akın ve Barış biraderimle sabah erkenden buluşup erkende dediğim saat 11 gibi Kia tek kar'a gelip mağazayı çalışanlarla beraber 11.30 da açtık yarım saat yeni rio içinde sohbetle geçirdik akabinde galeri ye intikal ettik ve sportage'a yöneldik , 2 kia araçla gelmemiz ve Akın'ın tek kar müşterisi olması etkisiyle Sportage ın anahtarını ödünç aldık ve hayatımızda ilk defa satış danışmanı olmadan teste çıktık .
    Aracımız bu fotoğraftaki Beyaz benzinli Sportage idi ve içinde sonradan takılmış olan navigasyon ve multimedia sistemi vardı .
    Sürüş kalitesi , konforu , sessizlik gibi disiplinlerle ilgilendiğimizden navigasyon sistemini pek kurcalayamadım ama ekran büyüklüğü iyiydi yinede benim tercih edeceğim bir cihaz değildi . Öncelikle aracı çalıştırıp kabini incelerken bir an aracın çalışıp çalışmadığını merak ettik , dizel araç sahibi olduğumuzdan 3 ümüzünde karşılaştığımız sessizlik dikkatimizi çekti , tek rolantide değil sürüş anında da çok başarılı bir yalıtım vardı . Amortisör sistemide ProCeed , 17 inch jantlı Cerato dan hissedilir derecede konforluydu , yol tutuş ve slalom testinde ilginçtirki suv içinde değilde binek araba içinde gibiydik ve bizi sessizlikten sonra en çok şaşırtan fren performansı oldu , frene tam bastığımızda resmen öne fırladık ilk defa böyle bir fren deneyimi de yaşamış olduk . Fren sistemi benim 2005 ceratodan lastiklerimin tabanı 215 olmasına rağmen çok farklı ve başarılıydı birde bizim Ceratolarda el freni ek tutmuyor ama Sportage hemen arka tekerlekleri kitliyordu . Performansa gelirsek aracın suv olduğunun bilincinde olduğumuzdan beklentimizi çok yüksek tutmadık ve özel bir süpriz yaşamadık , çekiş kontrolu kapattığımızda 1 viteste güç açığa çıkıyor ve patinaja kalabiliyor araç onun dışında 2. vitese atar atmaz ivmelenme azalıyor . Binek araç performansı beklemek gerekiyor ama çoğu insan için yeterli bir performans sunuyor . Seri kullanım testlerinden sonra yol bilgisayarını sıfırlayıp şehiriçinde ne kadar yakıt tüketiyor diye sakin kullanmaya çalıştı Akın , biraz yokuşlu yol olması ve 3. vitesten yukarıya pek çıkamadığımızdan 9.5 litre gösterdi . Arabayı bıraktığımızda aklımızdaki soruların cevaplarını almıştık ve Soprtage gerçekten fiyatına göre çok yakışıklı , iyi yol tutan , çok iyi frenleri olan , çok sessiz ilerleyen ama performans ve yakıt tüketiminde yeterli diyebileceğimiz bir araçtı ... Artık gerisi Akın'a kaldı ama 3 vakte kadar tekrar Sportage kullanabiliriz gibi hissediyorum :D

Akın Pro Ceed kullanıcısı olduğundan Cerato Koup uda yakından inceledik özellikle galeride çok iyi tonda gümüş gri Koup aklımızı çeldi . Yanlız Tek kapı araçlarda Akın biraderimin arkasına oturmamanız lazım Barış'ın bacağı 2 yerden kırılmış koltuk ayarı yaparken :D

Sıra geldi tek kapılı Rio Sporty'e , her ne kadar C segmentine yakın desekte pro Ceed den daha dar bir arka mekana sahip inip binmek biraz zorluyor . Siyah renk , 17 inch lik Continental marka lastikli jantları , ledli ve mercekli farları özellikle led li arka stopları ve en önemlisi uzun kapılarıyla Rio gençler için çok iyi alternatif olduğunu düşünüyorum .

Mavi olan natty ve fancy donanımlı Rio stoplarıyken Siyah olan Sporty nin ledli stopları tabii fotoğrafta çok anlaşılmıyor ama çok iyi yanıyor ;)

2. Taner

Taner Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Harika bir gün geçirmissiniz

3. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211

ASıl Öndeki Makine K2900 CRDİ Yi Test ETseydiniz Asıl Zevki Alırdınız :D 3.Viteste Patinaj Çekip Yanlamak Güzel Bir Duygu :p

4. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Bu arada Galerideki yetkili ile sohbet sırasında değişik bilgiler öğrendim bir tanesi Magentisin 2 litre 183 civarı beygir gücünde dizel motorlu versiyonun geleceği , araç üzerinde şerit takip sisteminden otomatik park asistanı ve koltuk ısıtmayı geçtim koltuk soğutma bile olacağıydı . Bir diğer haber yeni Pro Ceed'in 1.6 litre 250 hp turbo gdi modelinin geleceği bu araç üzerinde 8 ileri otomatik şanzıman olacağı söylendi . 250 hp değilde veloster deki 200 küsür hp lik turbo gdi motor un kullanılacağını tahmin ediyorum bildiğim kadarıyla Kia'nın 1.6 litre 250 hp t-gdi motoru yok . Hoş Magentis için de 2 litre dizel olacağını duymadım onun yerine yine 1.7 litre 160 hp lik bir modelin geleceğini biliyorum . Bakalım artık 2013 e yaklaşırken herşey belli olur ...

:D aklımızda olsun bi dahakine .

5. volkman

volkman Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Güzel bir gün geçirmişsiniz. Ben de bakımlara hep tekkar a giderdim. Eski günleri yad ettim sayenizde :)

O koupun rengi titanium grisi. Benim ceratonun renginden, ordan biliyorum :). Ama koupa beyaz yakışıyor veya kırmızı.

Şey, bu dizel benzinli olayımız vardı ya Murat bey... Ben ses olayını unutmuşum, iyi hatırlattınız :D. Şaşırmayın, benzinliler öyle, çalışıp çalışmadığını anlamıyorsunuz. Eh dizelden sonra benzinliye binince, haliyle...:thumbup:

6. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1

Çalışıp çalışmadığını anlayamadık ama ne yaktığını iyi anladık :eek: :)

7. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    :D evet ya benzinli motor bize elektrikli gibi geldi :D

8. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Bir de renk konusu hala açıklığa kavuşmuyor Kia'da..

Ayda 1 gemi geliyormuş.. Beyaz gemisi yada renkli gemisi..:)

Beyaz gemisi komple beyaz araç..

Renkli gemisi karışık renkler..

Ama Turuncu ve Kahverengi garantisi yok hala.. Büyük ihtimalle çıkar diyorlar..

60.000 TL verip de rengi şansa bırakmak hoşuma gitmiyor.

:thumbdown:

9. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    60 mı çok pahalııııı 58 olsa hadi neyse :D

10. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Üstelik supervision gösterge paneli de yok..:thumbdown: :rofldz7:

11. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Oooo bütün hevesim kaçtı :blink:

12. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Aaaa..:) Murat ne unuttuk :)

Barış Beyciğim :) :thumbup: :eek:hops5: :eek:hops5: :eek:hops5: :rofldz7: :rofldz7: :rofldz7:

Bugün Alfa'ya da uğradık :) Giulietta Mito ve Lancia Delta incelemesini de unuttuk galiba:)

Biz bayaaa bi gezmişiz yahu :)

13. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Barış motorun yağ çubuğu kapağının ve radyatör suyu kapağının sarı olmasını bile ooo işte tasarım diye anlatınca kadın orda Beyciğim demeye başladı :D :D
    Alfayı çekemedik ama ;)

14. cer.fire

cer.fire Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer oktar
    Araç Modeli:
    kia ceed sw crdi (2005 kia cerato crdi)
    rene biraderim kia lar güzel vakit geçirmişsiniz. tüm kia lar birbirinden alımlı.
    magentisin hangi motorla geleceği bir ortaya çıksa iyi olacak:confused1:
    baya bir merak sardı. acaba bir sürpriz olurmu. örneğin 1,7 lt dizelin yanında birde 1,6 lt gdi motor olurmu , hyundai i40 da 1,6 lt gdi benzinli bir motor olacakmış.
    magentisin 1,6 lt gdi motoru olsun ben benzin yakmaya razıyım biraderim

15. kanki

kanki Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet KISA
    Araç Modeli:
    CEED
    Hafta sonunu güzel değerlendirmiş olmanızla beraber fotoğraflara bakınca keşke bende orada olsaydım demeden edemiyorum valla :rolleyes: Cerato koupe ye gri renkte güzel durmuş her ne kadar beyaz veya kırmızı desekte bana kalırsa araçta çok asil bir renk olmuş. Siyah rio fotoğraflardanmıdır ne dir ben buradayım demiş. :D

Venga yokmuydu Murat biraderim öksüz kalmış :)

16. volkman

volkman Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Ama işte gaz alternatifi herşeyi değiştiriyor :thumbup:

Maalesef katılamıyoırum. Arabamı aldığım ilk ay içinde, üst bostancı tarafında kırmızı bir koup dikkatimi çekmişti. Yolun karşısından geçiyordu... Ama ne geçmek... İçinde 2 hatun,ikisinin de saçlar sapsarı.... Kırmızı çok yakışıyor koup a emin olun...

17. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Can Bey Allah kolaylık versin size sağ salim gelmeniz dileğiyle ,

Muhammet biraderim Beyaz bir Venga vardı diğerleriyle haşır neşir olduk Venga resmen araya kaynadı :0)

Ali Bey valla ortada bilgi kirliliği var sanırım bu magentis için ne motor koyup gönderecekler bilemiyorum hala ve ısrarla beklemeye devam :)

18. ozrace

ozrace Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
    keşke birde ormana dalıp 4 çeker performansını test etseydiniz :p

19. Boza

Boza Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar Rio ile ilgili nasıl bilgiler aldınız, satışları nasıl gidiyor, ilgi nasıl. Aksesuarlar gelmeye başlayacak mı?

20. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Ahhh bizim kullandığımız 2 çekerli modeldi ;)

Rio konusunda bilgi almadık ama içerideki müşteriler ceed ve rio ile daha fazla ilgileniyorlar idi ;) ben sokakta biraz biraz rio görmeye başladım bakalım ilk 10 a girebilecekmi b segmentinde ...

Bu Sayfayı Paylaş