Merhaba arkadaşlar, bu basamaklar aracın orjinalinde olmadığı için daha aldığım gün söküp atmistim. Araç dingin aralığı uzun olduğu için, araç yüksekliği basamakla zaten dezavantaj haline geliyor. Ornegin opel corsa, bir tümseği iki tekeri üstünde iken çıkabilirken, sorentonun ön tekeri tümsekten inerken arka teker daha yeni çıkmaya başlıyor gibi bir ornek düşünün. Bu durumlarda basamaklar garç diye kırılır. Zaten yollarda basamagi saglam sorento gormedim pek, benimkinde de eziklik vardi... Neyse, bu basamağı takarken beyfendiler orjinal marsbiyel bakalitini sökmüşler. Ben bunu ön dodikleri ve arka dodikleri siyaha boyayarak, siyaha boyanmis marsbiyel plastiği ile arac uzerinde bir degisiklik olusturmak istiyorum. Bugüne kadar bu plastige ihtiyacım olmadı. Hem bir değişiklik olsun hem tam orjinale dönmüş olayım dedim. Şimdi kafami karistiran nokta, parcanin adi ön sol marsbiyel bakaliti ve on sag marsbiyel bakaliti olarak gecmesi. Bu marsbiyel bakaliti iki parca midir? Komsumun aracinda tek parca goruyorum ve internette aratinca da bayagi uzun bir parca cikiyor, 2 parca degil gibi. Eksik almak istemiyorum, bilgisi olan var mi acaba? 877723E500 ve 877703E500 Bir de vakti zamanında TR de satilmis olan ama artik bulunmayan fiberden imal 4 parca marşbiyel bakaliti var, sanırım merdivenden dolayı pek tutmamış ve devamı gelmemiş. Ön arka seklinde... http://www.otomobilyedekparcalari.c...LASTIGI-SOL-20022009-MODEL-ICIN,PR-17669.html http://www.otomobilyedekparcalari.c...LASTIGI-SAG-20022009-MODEL-ICIN,PR-17666.html Bu parcalarsan cikma renk vs farketmez, ariyorum. Ayrica orjinal olani tek parca midir? Olmadi ondan alacagim...
Merhaba çıkardığınız Yan basamak sorentoda bulunan abs plastik baskı olan ve yere doğru yakın olan sanırım evet halısınız sadece görüntü.. geri boş hemen kırılıyor ayrıca aracın yere olan mesafesini alçaltıyor . Ama benim kullandığım modeli tavsiye ederim. Voyager ürünü birkaç kez alttan sürtüm hiçbirşey olmadı. Dodikleri mat siyah gibi boyayıp agresif bir görüntü istiyorsun sanırım. Normalde sanayide yapılan dodiklerin üstünde pütür var . % 80 i pütür atıyorlar . Ben yinede son pişmanlık fayda etmezden yola çıkıp plastidip gibi bir ürünle boyamanızı tavsiye ederim. Veya daha az maliyet olarak dodikleri maskeleme bantı ile maskeleyin komple sonra ince bir kat mat siyah spreyle boyayın bi bakın hoşunuza giderse iyi bir işçilikle dodikleri matlaştırıp güzelce boyarsınız.
Ön tekerleklerdeki parçaliklar cikartiyorsunuz sanirim sizdeki urun icin degil mi? Linki var mi acaba? Arac altina baglantisi nasıl? Civatali mi? Fotolarda kaya kaydirici gibi gorunuyor etekleriniz.
Gördüğüm kadarıyla, benim aradığım bakalitin uzerine monte ediliyor hepsi. http://www.voyageroto.com/otomobil/...-2002-2009-oto-aksesuarlari.html#.V0xFIss8XqA
Resimdeki benim araç değil ama birebir model olarak benim kullandığım ürün bu. Benim yan basamak 2 cm kadar daha içeride yani ne kadar çok dışarıda kalırsa o kadar çok çarpıyor ve çirkin duruyor. montaj esnasında ayarlanabiliyor . Aracın altına baktım kalın yassı demirden yatay p harfine benzeyen vidalı kıskaç sistemle şase ye bağlı 4 adet demir var basamaklarda buna bağlı. yıkamacılar ve ben her hafta üstündeyiz daha yamultan olmadı Kullanım amacı daha çok görsellik + 65 yaş üstü büyüklerimizin araca inip binerken basamak olarak kullanıp rahat etmesi + marspiyel ve kapı alt kısımlarına köşe kaldırımlarının dönüş esnasında vurması sürtmesini engellemek.. yani zarar gören basamak olsun mantığı. Ama amacınız kaya kaydırıcı ise kesinlikle bu ürün olmaz hatta yaptıracaksanız krom boru bile olmaz sağlam kalın demir borudan yapılması gerekir. resim ekledim .