merhaba arkadaşlar, 1 haftadır bir sorunum var. her zaman olmasa da kısmen yaşıyorum bu sorunu. evimin önü aracı park ettiğim bölge hafif meyilli bir bölge. 15-20 derece açıya sahip bir meyil. benim aracın önünde sabit park halinde duran başka bir otomobil var onun arkasına park ediyorum. bazı sabahlar arabayı 1 dakika boşta çalıştırmama rağmen R viteste iken gaz pedalı boşa basıyor . eski şahinlerde olduğu gibi pompalarsam çalışıyor. bu sorun hakkında bilgisi olan varmı. teşekkür ederim.
öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.. sorun ilerlemeden yetkili servise göstermende fayda var. benim 2000 model otomatik mitsubishi carisma vardı bunun gibi bir arızam vardı bazen yokuş çıkarkende yapıyordu vites küçültüyordu araç özel bir serviste gaz kelebek sensörüydü galiba 3 yıl oldu yanlış hatırlamıyorsam tabi onu değişmiştim. sorunum düzelmişti. otomatik araba bakımsız bırakmaya gelmez benden söylemesi
Geçmiş olsun.Debriyajınız hidrolik debriyaj mı bilmiyorum.Ancak hidrolik debriyaj ise hidrolik seviyesi ve üst merkezi kontrol ettirin.Sorun gaz pedalına bastığınızda devir yükselmemesi ise benzinli ise throttle boğazını ve sensörünü,dizel ise yine gaz pedalını kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.