Bir sorum olacak Proceed de olmayan bir şey i30 da oldu.. Anlık yakıt tüketimi ekranı 1000 KM olunca kendiliğinden sıfırlandı... İstanbul-Çanakkale (çok vites değişimli ve virajlı sahil yolları)-İstanbul seyrinde ortalama 6.8 olan tüketim ara ara baktığım ekranda bir anda 5'e düştü.. Şaşırdım tabi... Dedim bu nasıl bir düşüş Ama anladım ki sıfırlanmış
Anlıkmı Ortalamamı ? Anlıkta Zaten Sıfırlama Denen Bişey Yok, O Andaki Tüketimi Veriyor Ortalama Demek İstedin Herhalde
Acaba ben ayarlardan filan mı yaptım bunu.. ilk aldığımda baya bi oynamıştım ayarlarla filan ama bu olay var mıydı hatırlamıyorum ayarlarda..
2007 model Kia Sportage im var ..ara. dizel otomatik..180 bin km de ve çok falza yaktığını düşünüyorum..60 litre depom var ve 500 km üzeründe çok yol yapamıyorum şehiriçinde..yaklaşık 45 kr yakıyor hatta daha fazla..yol bilgisayarına göre 12,1 litrenin altına araç hiç düşmüyor ve çok fazla yüklenince gaza siyah duman atıyor..tavsiyeniz nedir ..arızam ne ve neden bu kadar çok yakıyor aracım?? teşekkürler..
yaklaşık 1 sene önce bir sportage sahibiyle konuşmuştum , kendisinin 50 krş yaktığını söylemişti. sizinki normal sayılır, ancak arkadan kara duman atması hayra alamet değil.
Bu bayramda yaptığım seyahatle 10 bin km yi geçtim, hız göstergesindeki ana km göstergesi yoluna devam ederken (10300 km de şu an) yol bg daki 2 nolu gösterge 10 bin km den sonra mesafe 9999 da takılı kaldı, ort tüketim verilerini ise sıfırladı. Bana çok saçma geldi, hadi mesafeyi anladık ta ort tük neden sıfırladı anlamadım, sürücü öyle kalmasını istiyor belki..
Ayarlar menüsünden yakıt alınca sıfırla yada manuel olarak sıfırla diye 2 seçenek var bunu biliyorum fakat giderken sıfırlaması tuhaf