Ön takımda zamanla yıpranmalar oluyor rot, kol, vs değişen parçalar olabiliyor. Ancak bunları tek tek değiştirmenin zararı olur mu? Komple ön takım yaptırmak daha mı mantıklı? Kaç km de bir ön takım yapılabilir? Bilgili arkadaşların yorumlarına ihtiyaç var. Teşekkürler şimdiden
Bu olay bakım gibi değil ki. Tamamen kullanıma bağlı birşey. Yol şartları, seri hareketler, aşırı zorlamalar ( yürüyen aksamı) gibi birçok etkeni var. Bence şu kilometre demek yanlış olur. Ben çok uzun kilometrelerce araba kullanmadim 90 bin km en fazla oldu. Ondada hiç değişiklik yada problemle karşılaşmadım.
İsmail beye katılıyorum, bir önceki aracım 135 bin km de sattım, salıncak burçları ve aks körüğü dışında değişeni olmamıştı. 40 bin de amortisörleri dahi değiştiren arkadaşım da var tamamen yok ve sürüş şartları ile ilgili. Ama sık sık kontrol ettirmekte fayda var.
10000 km de bir kontrol ettirmekte fayda var zaten bu şekildeki periyodik bakımlarda en ufak şeyde olsa erken teşhis imkanı doğurup birbirini etkilemesinin önüne geçiliyor Sent from my iPhone using Tapatalk