Merhabalar; yağ değişimimi dışarıda yaptırmak istiyorum. Hangi yağ konulması gerekiyorsa onu öğrenmek için motorun üstüne baktım. 5w30 yağ için castrolun yağı tavsiye edilmiş ama özellik olarak B4 yazılmış. Castrolün internet sitesine baktım göremedim, mail attım, aldığım cevap aşağıdaki gibi. Mobil 1 in Türkiye sitesinde bu özellikde yağı yok. Global sitede var, oda Türkiyede satılmıyor galiba. Mobil Super 3000 X1 Formula FE 5W-30 in bir yağı var , bu özellikleri taşıyor fakat oda sanki mobil 1 in bir alt sınıfı gibi geldi. Onun dışında Shell Helix in var . Onuda kullanmak için emin değilim. Ne kullanalım sizce ? Castrolun cevabı : B4 onayı 5W-30 viskozitesine sahip yağlarımızda bulunmamaktadır. Araç üreticinizin önerileri arasında 0W-40 viskozitesi varsa eğer, tam sentetik Edge 0W-40 A3/B4 ürünümüzde B4 onayı bulunmaktadır. Bilgilerinize sunarım.
Ben aldığım yılda kitapçıkta shell önermişti kia bende ilk bakımdan bu yana shell helix kullanıyorum shell iyi yağdır
5w30 için Merhaba, 5w30 la devam etmek istiyorum. Mobil1 formula 5w30 mu koysak, onda da acea olarak c3 var,
http://www.liqui-moly.com/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_1192.html?OpenDocument&land=GB inceleyiniz isterseniz
Motul alın onun sitesinde aracın modelini yazınca öneriyor. Motul kaliteli yağ. Bakımlarda hep Motul yağ kullanıyorum aracımda.
Önerdiği yağ da(5w30 için )acea B4 yok. Bütün yağ firmaları hep 5w30 yag öneriyor ama aracın üreticisinin istediği standartta yağı öneriyor. Fajat motul yağları içersinden Efe arkadaşımızın önerdiği yağda bu özellik mevcut.
Shell Helic ultra 5w30 da karar kıldık. Bu urununde piyasada mutlaka fake olanı vardır. Shell istasyonları çok pahalıya satıyor. 4 litresine 163 TL diyorlar. Shell Helixin istasyon harici bayisi İstasbulda varmidir. Yada orfinal urun bulabileceğim ℅100 güvenilir bir yer bulabilir miyiz ?