Arkadaşlar merhaba, 2015 model 1.4 crdi aracım 7000km ye yaklaştı. Forumda da paylaşmış olduğum fren sorunundan sonra aracımdan çok memnunum. Ancak aldığımdan beri var olan ancak artık şüphe duyduğum bir ses geliyor motordan, servise bunun için gidecem ancak bunun için 2 hafta beklemem gerek ( işimden dolayı). Sesi nasıl tarif edecem bilmiyorum şu şekilde anlatayım, Araç özellikle 1600-2500 devirler arası çok net duyulan ve aynen şu şekilde ( gıv gıv gıv gıv gıv) devirle birlikte artan veya azalan bir ses. Sanki kayış bir yere yada bir parça balans yapıyor gibi.. Merakım sizlerin riolarında böyle bir ses var mı belki de kronik bir sesi bu.. Kaputu açıp 2000 devirlerde gaza sabit basınca ( Başka biri tarafından tabi) ses motor içinden de duyuluyor, bir uğultu şeklinde)
Selamlar, bende Rio 2014 1.4crdi var, bahsettiğiniz gibi bir ses yok yani sonuçta dizel motor mutlaka sesli çalışacaktır. Ama sizin duyduğunuz olağan dışı bir ses gibi geliyor. En güzeli yetkili servise gösterin zaman kaybetmeden.
Bende de öyle bir ses yok servise danışın acilen önemli birşey olabilir Sent from my iPhone using Tapatalk
İş nedeniyle zaman bulamıyorum..Bugün öğle arasında eşim Tekkar'a götürecek aracı..Son durumu sizlerle paylaşırım.. İlginiz için teşekkürler arkadaşlar..
Arkadaşlar tekrar merhaba, Eşim servise gitti ve ben de sürekli teldeydim Sesi duydular ardından test aracını denediler aynı sesi yapıyormuş, eşim de sesi duydu.. Sonuç şu şekilde 2014e kadar olan motorlardan sonra 2015ler bildiğiniz üzere motor olarak revize edildi ve 240 torka çıkarıldı. Yeni nesil bu motorda bu ses normal ve turbonun hava boşaltma sesi dediler.
bariz problem oluşturacak vuruntu vs. gibi sesler dışında diğer ufak tefek sesleri duymamaya çalışıyorum. özellikle teyp kapalıyken daha çok dikkat çekiyor doğal olarak. benim de ilk dizel aracım ve artık sesine alıştım sayılır.