Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor Yağının Yükselme Sebebi !

'Rio Forum - Club' forumunda cutevagrant tarafından 1 Mart 2022 tarihinde açılan konu

  1. cutevagrant

    cutevagrant Sürücü

    Katılım:
    15 Ocak 2020
    Mesaj:
    74
    Alınan Beğeniler:
    13
    Şehir:
    İstanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa Öztürk
    Araç Modeli:
    2013 - Kia Rio Fancy 1.4 Crdi
    Merhaba Arkadaşlar ;

    Geçen yıl aracıma bakım yaptırdım normal yağını,suyunu v.s değiştirdim yıl ortasında motor uyarı lambası yaktı ve tamirciye götürdüm oda bana dpf tıkanmış dedi ve ikaz lambasını söndürdü sonrasında aracı devirli bir şekilde 15/ 20 dk kullan dedi bende aynı gün dediğini yaptım ve hatta 2 kerede uzun yol yaptım sonrasında bir sıkıntı yaşamadım bugün tekrar bakım zamanı geldi yağını v.s değiştireyim dedim ama baktık ki yağ seviyesi yükselmiş bir an korktum hatta aracı ilk aldığımda da bakım yaptırmıştım o zamanda aracın yağı yüksek çıkmıştı yine aynı şekilde biraz huylandım sağa sola baktım kimi ( dpf ) iptal et yaslan arkana diyor kimi dönülmez bir yola girersin diyor iyice kafam iyice karıştı ne yapmalıyım acaba !!!

    Not : Bazen Aracı ilk çalıştırdığım şıngırtılı bir şekilde çalışıyor ısınınca düzeliyor bazende 100/150 km uzun yol yaptıktan sonra stop ederken bu sese denk geliyorum .

    Tanıdık vasıtası ile iptal için istenilen rakam : 1.000 TL
    Aracın Km si : 185.000 Binde
     
  2. okorkmaz

    okorkmaz Yeni Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2022
    Mesaj:
    1
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuzhan Korkmaz
    Araç Modeli:
    2017
    Sonuç var mı ? Aynı sorunu yaşıyorum
     
  3. cutevagrant

    cutevagrant Sürücü

    Katılım:
    15 Ocak 2020
    Mesaj:
    74
    Alınan Beğeniler:
    13
    Şehir:
    İstanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa Öztürk
    Araç Modeli:
    2013 - Kia Rio Fancy 1.4 Crdi
    Merhaba .
    Ben sadece Dpf iptal ettirdim Egr duruyor iptal ettirdik den sonra 6.000 km yol yaptım ara ara yağ kontrolü yaptım standart düzeyde şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım eksoz muayenesinden geçti bu arada . 4.000 km sonra bir genel bakım daha yapacağım ama ben bakıma kadar 2 ayda bir kontrol ediyorum . Şuan sıkıntı yok .

    Dpf iptal ettirmeden önce şehir içinde 100 km de yakıt 8/8.5 lerde gösteriyordu kullanımdan kaynaklı da olabilir ama şuanda 6.5/6.8 lerde bayramda uzun yol yapacagim bakalım kaç seyredecek .

    İyi günler.
     
    tt_boy bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş