mrb herkeze iyi günler motor üflemesi nasıl olur benım aracım 2005 model 185 binde yağ cubugunu çıkardğım zaman haifi bir duman cıkıyor bu normalmidir aracın motorunda ğüç düşüklüğü yok üflemenın nasıl bir etkisi oluyor araca belirtileri nelerdir yardımcı olursanız cok sevinirim
Motor sıcakken sıfır arabadan bile duman ve hava çıkar motor içinde yağ ısınıyor sonuçta ve her araçta bu olay farklıdır. O üfleme olayını da en iyi o markanın motor ustası olan anlar. Ben ikinci el araç alırken bu deneyimi baya bir yaşamıştım.
Motor Üflemesi üstten olur ise ki; bu biraz daha zor tespit edilir, sorun valflerdedir. Eğer alttan yani yağ çubuğundan ise segman, piston ve gömlek sorunu, aşınması var demektir. Her araçta bir miktar üfleme olabilir. Ancak yüksek kilometreli ve standarta uygun olmayan yakıt kullanan araçlarda olan üfleme rektefiye gerektirir.
Az bir miktar üfleme normaldir ama sadece hava gelmesi gerekir duman varsa işin rengi değişir duman varsa üfleme az değil-dir ayrıca yağ seviye çubuğundan gelen üfleme ve doldurma kapağından gelen üfleme aynı havadır .... Aracınızın yağ doldurma kapağı özellikle külbütör dreyn kanalının üzerine gelecek şekilde konumlandırılmış olup yağ koyduğunuz zaman kartere yağın rahat inmesi hedeflenmiştir... Yani kıssadan hisse yağ karteri ile külbütör haznesi birbirine bağlıdır.... ZTE-BLADE cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Yağ çubuğunu çektiğinizde rolanti de dışarıya hava çıkışı olduğunu(çok aşırı olmayacak şekilde) görmek normaldir.Ancak biraz gaza basıldığında üflemenin kesilmesi ve vakuma dönmesi gerekmektedir.Eğer üfleme devam ediyorsa ya karter havalandırması çalışmıyordur,ya da segmanlar görevini yapmıyor/laynerlerde çizik vardır. Üstten ise çok fazla hissedilememkle birlikte benzer durum oluşur.Aynı şeyleri görmeniz lazım.Ancak bu testi rolanti de yapmak yanıltır.
Hakan bey denizcilikle alakanız ilginiz varmı.... Piyasada layner ifadesi kullanılmıyor ... Gemiciler kullanıyor o ifade yi... ZTE-BLADE cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Aslında içten yanmalı makineler dersinden kalma bir terim Gemi makinelerini de içine alan ticari makineler hakkında eğitim de almıştım.
Hakan abinin bilgi birikimi gerçekten çok iyi..Yakından tanıma fırsatı yakaladığım için hakan abi'yi şanlı hissediyorum kendimi
Estağfurullah Sercan.:blush: Utandım şimdi. O şans bana ait.Hepimizin bilgili olduğu farklı ya da ortak konular var.Ben yine de bilgiliyim diyemem. Bu forumun güzelliği burada işte.Hepimiz bir şeyler öğreniyoruz.Teşekkür ederim güzel düşüncelerin için.
Eğitimin faydası bu işte ,fikir üretebilmek bilgi sahibi olmadan olmuyor .... ZTE-BLADE cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi