Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor içindeki ikinci küçük korna

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda farukayata tarafından 22 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. farukayata

farukayata Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba Arkadaşlar;

yeni aldığım 2006 model picantoda motoru incelerken dib kısımda yani fren hidrolik yağ kutusunun o civarda küçük bir dit dit korna gördüm önce arabanın kornası zannettim sonra farkettim ki arabanın gerçek kornası önde yani panjurun hemen arkasında. ozaman o arkadaki korna ne işe yarıyor. kornaya basınca sadece öndeki ve biraz daha büyük olan di dit korna çalıyor arkadakinde yani motorun arkasına gizlenmiş olanda hareket yok. ve sonradan takılma bişeye benzemiyor orj gibi duruyor. acaba bu kornanın arabayı kilitleyip açıncamı çalışması gerekte bende çalışmıyor?

zira arabayı kumandadan açınca 4 lü ler 2 kez yanıp sönüyor, ama kilitleyince 4 lüler de herhangi bir hareket olmuyor ama kapılar kiilitleniyor. bende kilitlenip kilitlenmediği konusunda tereddütte kalıyorum . lütfen yardım .. Tşk.

2. kanki

kanki Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet KISA
    Araç Modeli:
    CEED
    Picantodaki o korna hakkında tam anlamıyla bilgim yok ceratodan örnek vereyim. Kuman da üstünde korna işaretli bir buton vardır. Basılı tutuğumuzda aracın kornası kesik kesik çalmaya başlıyor. Taki Kumandadan tekrar sonlandırana kadar. Tabi kendi kornasımı çalıyor yada ayrıca merkezi sisteme bağlı başka bir korna varmı bilmiyorum. Eğer aracınızın kumandasında korna işaretli bir tuş varsa denemenizi tavsiye ederim. Araçlarımızda aracı kumandadan kitlediğimizde 4 lüler tek sefer yanıp söner. Kapıları açtığımızda bu sefer iki defa 4 lüler yanıp sön er. (Cerato için geçerli) Aynı sistemin picanto içinde geçerli olacağını düşünüyorum.

3. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    Alarm sisteminin kornasıdır büyük ihtimalle. Araç kapılarını uzaktan kumanda ile kapatın, 30 saniye sonra anahtar ile açmaya çalışın, orjinal alarmı var ise sesi duyarsınız :)

4. farukayata

farukayata Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracı kumanda ile kilitledim ve birkaç saniye sonra anahtarla açtım. korna falan çalmadı. acaba 5 dakka beklemek şartmı ?

Birde benim araç kumanda ile açılınca 4 lü ler 2 kere yanıyor tamam güzel de, kumanda ile kilitlenince merkezi kilit kilitliyor 4 lülerde hiç hareket olmuyor? acaba diğer picantolarda böylemi ? Tşk.

5. ozrace

ozrace Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
    bencede alarmındır çünkü genelde oraya takıyolar benimkindede olduğu gibi...

6. farukayata

farukayata Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşım dediğini yaptım, malesef bişey olmadı. ses seda yok. :) Ozaman o küçük korna ne işe yarıyor ?? :S

Bu Sayfayı Paylaş